Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Nytestat: Rut på Skäret tillbaka i god stil

Nytestat: Rut på Skäret tillbaka i god stil

12 jul 2012
Av White Guide

I december kom nyheten att klassikerna Flickorna Lundgren och Rut på Skäret gått i konkurs. Många kände sorg i hjärtat. Men nu kan alla andas ut: Flickorna och Rut är tillbaka med den äran.

Det var sju systrar Lundgren som startade sommarcaféet Flickorna Lundgren i slutet av 1930-talet. Rut, en av systrarna, startade senare restaurangen bara några stenkast från caféet i charmiga Skäret.
För några år sedan hamnade både caféet och restaurangen i samma bolag – under ledning av ett av Flickorna Lundgren-barnen. Efter något yviga investeringar i Rut på Skäret var konkursen ett faktum i höstas.

Snart blev det klart att Flickorna Lundgren kunde köpas tillbaka till släkten. Rut på Skäret såldes till ägarna av Kulla Lamm, en framgångsrik gårdsbutik och leverantör av lammkött i nordvästra Skåne. Alla i Kullatrakten gläds nu att de båda klassikerna är tillbaka i trygga händer.
Rut på Skäret har dessutom piffats upp en del med fräscha möbler i den övre restaurangdelen. I den lilla loungeavdelningen sitter man bekvämt på stolar med lammfällar – vad annars? Ljumma sommarkvällar sitter man annars i trädgården under lövträdens skugga.

Annars är det mesta sig likt. Menyn har dock varsamt anpassats efter de nya ägarna kulinariska ambitioner. Naturligtvis med inslag av lammkött. En lammtunga och bräss med vit sparris och hasselnötter var utmärkt komponerad med bra smaker.
En grillad sjötunga med rostad fänkål, ostronskivling och dillkrutonger var en utmärkt komposition liksom kalvbringan med tomater, senap och mandel.

Dock kan alla gamla Rut-fans vara lugna. De skånska mattraditionerna vårdas fortfarande i köket – ingen behöver sakna sin Äggakaka eller Lertallrikasill. De finns alltid till beställning.
På sommaren är det grillkvällar på tisdag-onsdag.

Rut på Skäret
Gläntan 6, 263 72 Skäret.
www.rutpaskaret.se
Öppettider i sommar:
Tisdag-lördag 12-21, söndag 12-17.
Stängt måndag.

 

White Guide Presentkort