Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Korsnäsgården, Mora - Nu: Också ett bra ställe
GG-rekommendation: Ut ur guiden

20 maj 2017
Recension: 
Miljö och service ok. Maten hade kunnat vara mera kryddad, behövde bättras på med salt och peppar. Kocken kommer ut fr köket 10 min efter att maten kommit in...glömt parmesanen till pastan och lite illa bitarna av parmesan hade hårda bitar i kanten. Detta sänker intrycket på maten och upplevelsen.

Recenserad av: Kjell

 

Vita Amandi, Nässjö - Nu: God klass
GG-rekommendation: En klass upp

18 maj 2017
Recension: 
Vita Amandi är en restaurang som har ett väl genomtänkt koncept med kvällens trerättersmeny och möjlighet att köpa vin- eller ölpaket med drycker utvalda efter den mat som serveras. Vid mitt senaste besök serverades en förrätt bestående av pata negra med färska bladgrönsaker. Skinkan var lätt uppvärmd, vilket framhävde smakerna, och kontrasten mellan sältan från skinkan och syran från ängssyrabladen i kombination med ett väl balanserat rödvin med rund och fyllig karaktär gav upphov till en mindre smakexplosion i munnen. Huvudrätten bestod av torsk med broccolipuré och diverse tillbehör, och såväl fisk som puré var perfekt tillagade. Till dessert bjöds nässelglass med inkokta rabarber, lakritsmarschmallow och halloncoulis, vilket var för sig var mycket gott och tillsammans var en succé. Lägg därtill personalens proffsiga men ändå avslappnade sätt att möta oss matgäster - alltid lika trevliga och kunniga. Jag och mitt sällskap var mycket nöjda med vår kväll!

Recenserad av: Kristina

 

Åhus Gästgivaregård, Åhus - Nu: God klass
GG-rekommendation: Rätt klass

16 maj 2017
Recension: 
En elegant klassiker I nordöstra Skåne vid den natursköna Ålakusten ligger Åhus, en välmående mindre stad med rötter från 1100-talet. Åhus gästgiveri eller "gästis" som det kallas i folkmun öppnade dörrarna lite senare, 1737. Idag är det en effektiv anläggning med ett strategiskt läge vid kanalen (Verkeåns norra utlopp) mitt i Åhus. Här blir man välkomnad på ett klassiskt vis som sig bör på ett skånskt gästgiveri, dock med lite mer elegans som passar de välsituerade invånarna i staden. Vi intog en lunch i restaurangen utan att boka, vilket gick bra om vi kunde sitta ned och vänta en stund. Väl vid bordet i den strama matsalen med vita linnedukar och servetter valde vi en klassiker: Plommonspäckad karré med gräddsås och rostad potatis, därtill pressgurka och vinbärsgele. Mitt sällskap tog en halstrad röding med potatisstomp och naturligtvis ingick vårens primörer där. Det stora plusset är de högklassiga råvarorna som kommer från området vilket förhöjer intrycket som annars kan känna

Recenserad av: Axel

 

Upper House Dining, Gothia Towers, Göteborg - Nu: Internationell mästarklass
GG-rekommendation: En klass ner

16 maj 2017
Recension: 
Servisen var helt fantastisk mat och det alkoholfria mat var bra balanserat. Det som drar ner betyget är att vissa av dryckerna var odrickbar alldeles för sura i smaken. Maten var inte så där fantastisk god mycket konstiga smaker. Men detta är ju induvelt var man trycker. Det som ger en dålig upplevelse vad att jag bad om att inte få blad och örter på maten men personalen vägrade att ta bort växterna från rätterna.

Recenserad av: Ida

 

Heaven 23, Göteborg - Nu: God klass
GG-rekommendation: Ut ur guiden

16 maj 2017
Recension: 
Min värsta resturang upplevelse någonsin jag har upplevt servicen var under alla kritik och när vi påpekade att matten var väldigt bränd och vinet var bra kombinerat sa servitören: ni behöver inte äta upp. Matten var inte välbalanserad och rent av äcklig, för den summan vi fick betala var det rena rånet.

Recenserad av: Ida

 

Fröken Brogrens Veranda , Örebro - Nu: Mycket god klass
GG-rekommendation: Ut ur guiden

14 maj 2017
Recension: 
Har tyvärr tappat kvalitet sedan ägarbyte förra året. Till bakad potatis serverades en tråkig lite halvgammal sallad med isbergssallad, tomat, gurka och rödlök. Få eller inga alternativ för den som vill undvika animalier, gluten och socker. Bakverken är vackra men väldigt högt sockerinnehåll. Har tyvärr inte hängt på hälsoaspekttrenden med mindre socker och mer naturlig sötning. Inredningen har sett bättre dagar och borden hålls inte rena.

Recenserad av: Johabba

 

Saltimporten Canteen, Malmö - Nu: God klass
GG-rekommendation: Rätt klass

5 maj 2017
Recension: 
Saltimporten öppnade 2012 när ägarna stängt sitt tidigare mattempel Trio. De bytte fine dining på kvällen mot lunch i Malmös hamn. Ja man kan inte beskylla Saltimporten för att vara en restaurang man råkar hamna på. Hit ser man till att hitta, och det är många som gör. En kö av hungriga Malmöiter runt lunchtid är ingen ovanlig syn. För det finns just bara lunch på Saltimporten. En rätt per dag och ett vegetariskt alternativ. Rätterna är beskrivna med namnen på huvudingredienserna. Fläsk, ärter, mynta, rucola kan det låta. Ofta är de uppbyggda och ser ut på samma sätt. Något långkok eller en bit fisk, en puré eller liknande av rot eller grönsak, toppat med något picklat och strösslat med gröna blad och örter. Det avslutas gärna med en skopa buljong. Resultatet är en rustik, modern väldigt god lunch. Det är den perfekta mixen av farmors långkok och det moderna nordiska köket. Att kalaset inte kostar mer än en hundralapp och du kan unna dig en mjukglass till kaffet skadar inte heller.

Recenserad av: Fred

 

The Barn, Göteborg - Nu: God klass
GG-rekommendation: En klass upp

4 maj 2017
Recension: 
Då du stiger in i The Barn på Kyrkogatan i Göteborg möts du av en liten lokal med stor karaktär. Här möts Amerika och Sverige i en rustik ladumiljö med en modern touch då träbalkar och The Barns egna skördeöl samsas med cocktailglas och Brooklyn Lager för att skapa en genuin och mysig atmosfär. Personalen, som ofta består även av ägarna själva, hjälper dig gärna med tips på mat och dryck från den tidningslika menyn med val som Pigan, Ogräs och Röd i Bröd. Saftiga, smakrika burgare serveras i luftiga brioche med frasiga pommes eller med himmelska sötpotatispommes till - om du vill. Ja, fördelen med menyn är att du kan komponera din egna måltid och gärna dela maten med sällskapet. Prova hemgjorda chips, tryffelmajo eller dela en halloumi sallad. Avsluta med att beställa en rabarber citron milkshake om du inte redan tagit en till maten. Milkshakes serveras också med alkohol och drinkar rekommenderas då The Barn vann utmärkelsen Årets Spritkrog 2015 - barens Bloody Mary är svårslagen.

Recenserad av: Gili

 

Vinbaren Åre, Åre - Nu: God klass
GG-rekommendation: Rätt klass

2 maj 2017
Recension: 
Såväl de skidturister som locals trivs på Vinbaren. I själva baren delar de öppnade flaskorna blickfånget med den fullmatade ost- och charkdisken. Man är inte begränsad till de flaskor som står framme utan alla flaskor under tusenlappen finns att få på glas och det är minsann ett gäng! Vid vårt senaste besök fick vi sällskap av ett gäng gogglesbrända friåkare som delade en flaska bättre champagne och tog in dignande charkbrickor, ett stammispar slog sig ner och tog ett glas vitt med lite tilltugg. Vi fick i lagom takt serverat tataki på fröjalax med rom och brynt soyasmör, rödbeta med smörskum, som utlovat krispigt lammlägg med rotfruktspure samt en cheddarslider. Utan undantag mycket väl genomfört och som sig bör med väl matchade viner därtill. Konceptet är mellanrätter som lätt paras ihop med passande vin, eller varför inte tvärtom! Priserna är överkomliga men rätterna är ganska små i storleken så efter en dag i backen kan notan lätt dra iväg om du ska äta dig riktigt mätt.

Recenserad av: Lars-Olov

 

ShinNori, Linköping - Nu: Också ett bra ställe
GG-rekommendation: En klass upp

1 maj 2017
Recension: 
Köksmästare Fung Kha har haft några år på sig att utveckla sitt Shinnori och han har tagit sin chans. Entrén till Shinnori gör inte alls restaurangen det minsta rättvisa, men väl över tröskeln välkomnas man av japansk minimalism och avskalad enkelhet. Servicen är trevlig, van och påläst. Man tar sitt sushihantverk på allvar, verkar ha respekt för råvaran och hur man tillagat samt presenterar den. Sushin ser arbetad och fräsch ut. Inte tråkig, men innovativ och inbjudande. Fung använder sig av en rad olika havsdjur till sitt hantverk och har även hittad en matchande smakkombo till varje bit. 12 fristående små smakkapitel och man känner sig nöjd, glad och får känslan att vilja återkomma.

Recenserad av: Andreas

 

White Guide Presentkort