Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Med smak av: Fäviken Magasinet

Tallbarkskaka med en mousse gjord av lätt syrad grädde

6 portioner (eller fler)

Kaka:
250 g socker
250 g smör
1 helt ägg
5 äggulor
175 g mjöl
55 g tallbarksmjöl
10 g bakpulver

Mousse:
1 gelatinblad
40 g socker
300 g surgrädde
300 g vispgrädde

För att göra kakan, mixa socker och smör i en matberedare och tillsätt ägget och äggulorna. Tillsätt därefter mjölsorterna och bakpulvret och fortsätt mixa tills det är helt slätt. Kavla ut mellan bakplåtspappret till 4 mm tjocklek. Ta bort det övre pappret och grädda av 150 grader tills kakan är gyllene och färdig. Efter tillagningen och innan kakan svalnar, skär eller bryt den i en lämplig form.

För att göra moussen, smält gelatinbladet i surgrädden och tillsätt sockret. Låt svalna till rumstemperatur under omrörning. Vispa grädden mjuk och vänd i den, kyl tills moussen stelnat. Servera på kakan med lämplig garnityr. För kakan gäller samma regel som alltid, den blir inte bättre för att den står – grädda den så att den precis hinner svalna tills du ska servera den så är den som allra mumsigast.

Tillbaka

 

White Guide Presentkort