Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Åhus Gästgivaregård, Åhus - Nu: God klass
GG-rekommendation: Rätt klass

16 maj 2017
Recension: 
En elegant klassiker I nordöstra Skåne vid den natursköna Ålakusten ligger Åhus, en välmående mindre stad med rötter från 1100-talet. Åhus gästgiveri eller "gästis" som det kallas i folkmun öppnade dörrarna lite senare, 1737. Idag är det en effektiv anläggning med ett strategiskt läge vid kanalen (Verkeåns norra utlopp) mitt i Åhus. Här blir man välkomnad på ett klassiskt vis som sig bör på ett skånskt gästgiveri, dock med lite mer elegans som passar de välsituerade invånarna i staden. Vi intog en lunch i restaurangen utan att boka, vilket gick bra om vi kunde sitta ned och vänta en stund. Väl vid bordet i den strama matsalen med vita linnedukar och servetter valde vi en klassiker: Plommonspäckad karré med gräddsås och rostad potatis, därtill pressgurka och vinbärsgele. Mitt sällskap tog en halstrad röding med potatisstomp och naturligtvis ingick vårens primörer där. Det stora plusset är de högklassiga råvarorna som kommer från området vilket förhöjer intrycket som annars kan känna

Recenserad av: Axel

 

Fler Guiding Guest-recensioner

  • AG, Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    30 nov 2017
    Recension: 
    Tyvärr en besvikelse. Hade verkligen sett fram mot besöket på köttpalatset. Tyvärr var den polska entrecoten så seg att morakniven inte gick igenom senorna. Potatisen kom inte fram i tid och alla drycker fick man be om två gånger. Notan landade på 900 spänn trots klagomål. Goda kräftor till förrätt och fantastiskt bra barolovin till det sega köttet, men huvudnumret svek dessvärre. /Niklas

    Recenserad av: Niklas

     

  • Stångs Magasin, Linköping - Nu: God klass
    GG-rekommendation: En klass upp

    28 nov 2017
    Recension: 
    Förra året skulle jag ha sagt att de är i rätt klass, i år är de snarare ett snäpp upp. Både fisk och kötträtter var välbalanserade och med innovativa smaker. Servicen var prickfri, med personligt engagemang som imponerade i hur mycket personalen ansträngde sig för att alla gäster skulle trivas. Efterrätterna var tidigare mer standardsöta, men nu har kocken hittat en högre växel och vågat släppa loss mer vuxna smaker.. En personlig favorit blev deras Skagenröra, som tagits med lite nya smakvarianter, den var begärligt god. Stort plus för den gedigna kunskap personalen hade om vad en gravid vågade äta och inte på menyn, de hade koll även på mer ovanliga risker kring var listeria kan gömma sig. De har en mycket mysig lokal som även inretts för att passa in, bland grova bjälkar och djupa fönsternischer.

    Recenserad av: Kicki

     

  • Minh Mat, Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass upp

    23 nov 2017
    Recension: 
    En pärla som förtjänar större uppmärksamhet. Maten och dess smaker är en stor upplevelse. Alla fina råvaror, örter och kryddor kan urskiljas separat och tillsammans blir det genialt. Det som skapas i köket på Minh Mat är stor konst som håller en helt annan nivå än andra restauranger i med samma inrikting. Maten, presentationen av den och den varma personalen gör det till en väldigt behaglig och avslappnad upplevelse. Något som inte är helt vanligt när man serveras mat i toppklass. Vi går tillbaka, gång på gång och blir aldrig besvikna. Passionen bakom den här lilla krogen märks hela vägen ut på tallrikarna.

    Recenserad av: Jenny

     

  • SMAK , Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    13 nov 2017
    Recension: 
    Förväntningarna var höga, men leveransen haltade. Valde 7-rätters menyerna med tillhörande vinpaket, och en av oss åt vegetariskt/veganskt. Servicen var rörig, maten presenterades inte förrän vi uttryckligen bad om det. Vinpaketet serverades, men ingen var intresserad av att berätta något mer. Vi väntade på rätt 2 (av 7) en timme! Maten var god, men den vegetariska kan få mycket bättre harmoni.

    Recenserad av: Kerstin

     

  • Minh Mat, Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    13 nov 2017
    Recension: 
    Lika Vackert att titta på som Ljuvligt gott att äta. Vi valde 6st smårätter för att bredda perspektivet då ingen av oss ätit Vietnamesiskt tidigare. Friterade lotusblommor med tillbehör på rischips öppnade gommen tillsammans med det mycket trevliga portugisiska vita vinet. Sommar och Höstrullar, jätteräka respektive brässerat fläsk. Små konstverk med spröt av tunna, långa svampar och koriander. Smakexplotioner med såser som matchade ingredienserna perfekt. Grodan, något jag velat prova så länge smälte i munnen och jag nibblade Länge på benen för att få loss eventuella rester. Kvällens munsbit, kammussla med vaktelägg. "Så mycket smak på pytteliten matlagningsyta" (Aladdin-referens). Jag ville inte tugga färdigt. Ankbröst med bananblomma, morot, lotusstjälkar, färska örter, polkabeta mm.. Sagolikt avslut på en perfekt, men alldeles för kort eftermiddag. Enda nackdelen var att vi var tvungna att lämna bordet till nästa sittning och inte kunde göra omstart. Rekommenderas!

    Recenserad av: Joachim

     

  • R C Chocolat, Sigtuna - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: En klass ner

    10 nov 2017
    Recension: 
    Torra gamla bullar och för liten latte i förhållande till pris. Stökigt trots halvfullt och mycket personal. Atmosfären känns inte särskilt välkomnande - man känner att de vill ha snabb omsättning av gäster. Smörgåsarna var slut för dagen och de kunde inte göra nya. När vi gick ställde de fram ett helt fat med nygjorda smörgåsar...snopet! Bristen på service gör att jag rekommenderar en klass ner för detta omysiga café.

    Recenserad av: Petra

     

  • Bastard Mat & Vin, Malmö - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    8 nov 2017
    Recension: 
    Tre år sedan förra besöket. Då en upplevelse med förtjusande överraskningsmoment. Vad har hänt sedan dess? Håller de måttet? Lokalen är lika välfylld och sorlet skvallrar om en engagerad publik till det lilla men så välbemannade köket. Menyn gör valet omöjligt för en inbiten matnörd. Chefs menu räddar ännu en gång situationen och vi lägger våra uppskruvade förväntningar i kockarnas kompetenta händer. Vegetabilier spelar en stor roll i den gastromusikal i tre akter, som utspelas på vårt bord med udda stolar. Runt oss böljar diskussioner om råvaror och vinval. Den kunniga personalen ger oss en välkomponerad bukett naturviner till de olika rätterna. Så, ja, visst håller de måttet.

    Recenserad av: Per-Anders

     

  • SAV, Tygelsjö - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    29 okt 2017
    Recension: 
    En pirrande upplevelse för alla sinnen. Maten är fantastiskt, omgivningen mysig men pricken över i för denna restaurang är Alexander och Sven som ger så mycket av sig själva och bjuder på historier om restaurangen, erfarenheter och skratt bland gästerna. Har besökt restauranger med samma kvalitet tidigare, men dessa kan inte mäta upp med den personliga touch som restauranger även erbjuder. SAV måste helt enkelt upplevas.

    Recenserad av: Isabelle

     

  • Den Gyldene Freden, Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    22 okt 2017
    Recension: 
    Fin miljö. Något otålig men vänlig service. ”Klassisk svensk matlagning” var ok sill, kompakta köttbullar, för enkel äppeldessert. "Kräftor, krabba & hummer” var en slags skagenröra så hummern drunknade i majonnäs. Fisk- och skaldjursgrytan smakade bara krossad tomat. Snällt att bjuda på kaffet, men hellre hade vi ätit god mat. Hade förväntat avsevärt mer av en restaurang i ”mycket god klass” och har fått godare mat på ”bra ställen”.

    Recenserad av: Jens

     

  • Sjömagasinet, Göteborg - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: En klass ner

    21 okt 2017
    Recension: 
    Maten fantastiskt god och vår somelier var en klippa. Vi ville äta menyer, men tyckte det räckte med en flaska vin till den fiskrika menyn. Där fick vi god hjälp att hitta rätt. Det som däremot förskräckte var serveringen. Fick en meny i handen och sen fanns vi inte mer. Allting tog tid, var okoncentrerat och allmänt struligt trots att det inte var fullt. Vi hade lyckligtvis inte bråttom.

    Recenserad av: Lars

     

White Guide Presentkort