Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Operakällaren, Stockholm - Nu: Mästarklass
GG-rekommendation: En klass ner

27 sep 2017
Recension: 
Hur hårt kan man gå på en nationalklenod? Den mest klassiska av restauranger där Carl Frosterud är en så suverän sommelier som bara han kan vara, köks- och matsalsbrigaden klassiskt fullständig och interiören oöverträffad? Betydligt hårdare än WG gör. 92/100 och 35/40 på mat signalerar mer respekt för Catenacci och krogens historia än dagens prestationer. Maten idag håller inte måttet, valhänta, menlösa smakkombinationer blandas med rent elaka.

Recenserad av: Fredrik

 

Fler Guiding Guest-recensioner

  • Adam/Albin, Stockholm - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    13 sep 2017
    Recension: 
    Firma Dahlberg och Wessman fortsätter att bjuda på mat av mycket hög klass uppe på Rådmansgatan; när det smakar som bäst - ostron och kaviar från Uruguay(!) med rökt aubergine och kycklinggrädde eller en riktigt vass persikoefterrätt - är det bara Magnus Ek som kan konkurrera, men problemet A&A delar med Oaxen - för att inte nämna Operakällaren - är lägstanivån. Stundtals bjuds man på kocktävlingsvackra rätter vars smaker inte gifter sig: lavendel är lätt att överdosera och den ilskna, gröna granitén tar helt död på rakknivsmusslor. Miljön är dock fortfarande tilltalande, servicen bra och stämningen gemytlig. Det är tätt mellan borden vilket ger en osökt chans att se vad bordsgrannarna njuter av, antingen av den "fasta" menyn, eller från urvalet av specialitéer för kvällen. Sammantaget skulle det förvåna om Guide Rouge inte kommer att belöna Adam & Albin med en stjärna i vår.

    Recenserad av: Fredrik

     

  • Matkonsulatet, Stockholm - Nu: God klass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    12 sep 2017
    Recension: 
    Matkonsulatet serverar oförtrutet okomplicerade, katalanska läckerheter i denna lite bortglömda del av Kungsholmen. Det krispiga brödet med tomat är ärligt och rättframt, kaninleverpatén smältande och de friterade torskbullarna fräscha. Sämre är fläsksidan som känns lite tung och mer småländsk än iberisk. Efterrätterna är smakliga, med chokladcremoson med olivolja i spetsen. Hela upplevelsen är mycket prisvärd, för den hugade finns det dessutom ett antal spanska toppviner och intressanta digestifer till mycket rimliga priser. Lokalen är trevlig om än något högljudd men servicen kunde förbättras. Ber man om ett glas av den bästa sherryn huset har vill man inte ha ett glas torrt franskt vittvin, även om det i och för sig är oxiderat. Det är dock en mindre invändning; bodde man i närheten hade man gärna blivit stammis på Matkonsulatet!

    Recenserad av: Fredrik

     

  • Hotell Borgholm, Borgholm - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: En klass upp

    30 aug 2017
    Recension: 
    WG:s recension ovan är rent ut sagt elak och insinuant. Vi var där i mars 2017 och var mycket nöjda. Mycket god, vällagad mat med twist och lagom mycket och inte med alltför överdriven fantasi. Synnerligen trevlig och lättsam betjäning som kändes helt naturlig och inte alls överdrivet styltat som på så många andra krogar med höga ambitioner. Kändes naturligt. Mycket hög klass rakt över. En av de allra bästa krogarna med stjärnor vi besökt. Trevligt.

    Recenserad av: Hans

     

  • PM & Vänner, Växjö - Nu: Internationell mästarklass
    GG-rekommendation: En klass ner

    30 aug 2017
    Recension: 
    Styltat, osäkert rabblande av samma ramsor till alla gäster, långsökta kopplingar till det småländska. Mycket märklig inredning med en massa skynken. Väsenskilt från den lätta, smidiga naturliga servicen i Borgholm

    Recenserad av: Hans

     

  • Budhas Kafferosteri, Lycksele - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass upp

    30 aug 2017
    Recension: 
    Man möts av en härlig arom när man kliver in genom dörren. För att sedan ingjuta den pittoreskt hemtrevliga inredningen som får en att ta sig tiden att njuta av kaffet och insupa atmosfären. När man sedan ser innehavaren njuta av att servera ett kaffe som osar av aromer och smakar helt himmelskt får det håret att resa sig på armarna. Inmundigandet av kaffet lyfter en till himmelriket där smaklökarna gör volter av lycka över den kärlek till kaffet som genomsyrar kaffet. Att det serveras riktiga hemgjorda bakverk till gör hela upplevelsen ett snäpp till. Njut av upplevelsen och den ynnest det är att få en sådan kopp långt upp i det svenska inlandet.

    Recenserad av: Richard

     

  • Tällbergsgården, Tällberg - Nu: Också ett bra ställe
    GG-rekommendation: En klass upp

    20 aug 2017
    Recension: 
    Man möts, i en hemtrevlig och rustik miljö, av trevlig personal som väl hand om mig och frågar vad de kan hjälpa till med. Oavsett om mitt besök har bestått av att njuta av en trevlig Afternoon Tea, med fantastiska bakverk eller äta en middag är servicen alltid väldigt bra. Maten är alltid vällagad och lagad med kärlek och med balanserade och intressanta smaker och intressanta smakkombinationer. På menyn kan man läsa varifrån huvudråvaran kommer ifrån. Jag har återvänt ett flertal gånger under året för att prova flera rätter och har varit lika nöjd varje gång. Personalen har en hög servicenivå och har god kunskap om passande dryck till maten oavsett om det handlar om vin, öl eller alkoholfritt. Vinet har fungerat perfekt till maten. Menyn har varierat under året utifrån, vad jag gissar, årstid, tillgång till de råvaror som erbjuds för aktuell säsong. Under sommaren kan man med fördel sitta ute och äta. Med en fantastisk utsikt över Siljan där man kan se solen gå ner är miljön makalös.

    Recenserad av: Kristina

     

  • Lilla Napoli, Falkenberg - Nu: God klass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    20 aug 2017
    Recension: 
    Lilla Napoli rullar på i sin egensinniga, charmiga stil och gästerna har verkligen hittat hit; att spontant slinka in som förbipasserande är sällan möjligt. Man bokar och får sin plats i pizzakön och sedan gäller det att vara på plats tio minuter innan utsatt tid, men det är det värt! Pizzorna skiljer sig helt från det man ofta äter, degen är luftigare och enormt smakrik. Ofta saknas tomatsås, men när den finns håller den lika hög kvalitet som restaurangens andra råvaror. Till och med tryffeloljans exakta balans hittar man på Lilla Napoli. Stämningen är oerhört laidback och chosefri och hela miljön måste helt enkelt ses. Om dessertpizzan med nutella, mascarpone och glass kan man kanske argumentera, men de övriga, de är Sveriges bästa. Basta!

    Recenserad av: Fredrik

     

  • Café & restaurang Syltan, Vandalorum, Värnamo - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    12 aug 2017
    Recension: 
    På väg hemåt längs E4:an stannade vi på Syltan för lunch. På matsedeln hittade danskt smörrebröd, en absolut favorit för vår del. Men när vi försökte beställa fick vi besked att leverpastejen var slut. O inget vettigt alternativ erbjöds. Svagt tycker vi, kan man inte prestera en rätt som finns på matsedeln, så ska den tas bort eller strykas över. Vi gav upp o åkte vidare till anna lunchställe! Göran

    Recenserad av: Göran

     

  • Vallentuna Stenugnsbageri , Vallentuna - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    11 aug 2017
    Recension: 
    Tråkigt läge vid torget men inget som stör när man sitter inne. Superbra service och de som jobbar där verkar ha kul. Åt en matig smörgås med rostbiff och curry dressing. Fint bröd och bra smaker även om jag inte är någon jätte fantast av curry. Sallade som serverades till passade bra. Kan tänka mig att köpa bröd där ifrån och om jag är i närheten så äter jag nog där igen. Värt ett besök om man är i Vallentuna.

    Recenserad av: Elias

     

  • Konditori Valand, Stockholm - Nu: God klass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    11 aug 2017
    Recension: 
    Personligt och avslappnad stämning med en härlig inredning. Åt en grillad macka som heter Gun-Britt och drack Ramlösa. Mackan var enkel med utan att vara ointressant. Bra nivå på grillningen och smakerna trädde fram på ett fint sätt. Salladen som serverades till skulle dock kunna få sig ett litet lyft. Jag kan förstå att inget har ändrats här senaste 60 åren vilket jag personligen gillar. Sticker ut ur mängden.

    Recenserad av: Elias

     

White Guide Presentkort