Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Bomans Hotel & Restaurang, Trosa - Nu: God klass
GG-rekommendation: En klass upp

21 jan 2018
Recension: 
4-rättersmenyn var fenomenal. Som alla måltider på Bomans inleddes den med en brödkorg nybakat levainbröd och vispat smör. Sen kom en krämig rotsellerisoppa,drizzlad med frisk örtolja och överströdd med krispiga grönsaker frestelsen att doppa allt bröd i korgen i den var stor. Men då hade vi inte orkat de andra rätterna och det hade verkligen varit synd. Paradrätten var en underbar långbakt fläsksida med potatispure och rödvinssås. Överströdd med små svåltärningar och krönt av stekt svamp. Extrasås kom in i liten kanna om så önskades. Den var mycket tilltalande, smakerna gifte ihop sig perfekt och att råvarorna kom från namngivna gårdar gjorde inte saken sämre. Det tog ett tag att göra maten rättvisa, men sedemera kunde vi börja kika åt ostbuffen. Det var ett välvalt utbud av olika sorters lagrade och fullmogna ostar ihop med läckra tillbehör som hemgjord fikonmarmelad, kanderade valnötter, inlagd kapris, krispigt päron, flytande honung. Creme Brulee som perfekt söt avslutning.

Recenserad av: Kicki

 

Fler Guiding Guest-recensioner

  • Eksgården Krog & Rum , Färjestaden - Nu: God klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    13 jul 2018
    Recension: 
    Helt ok men jag känner inte igen mig i White Guides beskrivning, servicen bra men utan minsta extra. Glest mellan gästerna. De serverar en fast meny så valmöjligheterna är obefintliga. Rejäla portioner, t.ex. hade efterrätten hade kunnat vara halva storleken. Barnmenyn (idag: torsk eller fläsksida) fick inte godkänt av vårt barn, som valde fläsksida och knappt åt något.

    Recenserad av: Susanne

     

  • Wedholms Fisk, Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    13 jul 2018
    Recension: 
    Haveri. En förrätt fel och sen. 75 min väntan på huvudr. Ingen kommunikation. Servitrisen höll sig undan. Först efter att frågat en annan servitris fick vi svaret att ordern ej lagts. Sjötungan utmärkt liksom Marulken, vars champagnesås dock på tok för salt. Servitrisen återkom ej. 25% avdrag presenterat utan större åthävor. Inget av det som framhävs på hemsida . Som vanligt högt ställda förväntningar föll platt. Mkt dålig upplevelse Ej återbesök

    Recenserad av: Carl-Diedric

     

  • Gamla Masters, Visby - Nu: Också ett bra ställe
    GG-rekommendation: En klass upp

    11 jul 2018
    Recension: 
    Jag tycker Gamla masters är genuint, äkta och välkomnande! Maten består av bra råvaror som tillagats perfekt. Matlagningen är mer än väl utförd. Menyn består av klassiska rätter som bara är helt perfekta om känner för en redig trerätters! Det är inte innovativt men väl pålitlig matlagning där smakerna är mer än bra balanserade. Varm och serviceinriktad personal som var pålästa om både det som låg på tallriken och vinlistan.

    Recenserad av: CAMILLA

     

  • Lilla Bjers Gårdskrog, Visby - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    11 jul 2018
    Recension: 
    Fina smaker och råvaror av hög kvalité som tagits om hand på ett bra sätt.. Mycket intressanta viner. Åt 8 rätter varav alla utom en rätt höll bra klass. Fokus ligger på att skapa intressanta smakupplevelser och det lyckas man med i det stora hela, men det går att finslipa lite till tycker jag. Dyckeskunskaperna varierade hos personalen. Väl värt ett besök!

    Recenserad av: CAMILLA

     

  • Cook’s Krog, Luleå - Nu: Också ett bra ställe
    GG-rekommendation: En klass upp

    30 maj 2018
    Recension: 
    Något opersonligt vid entren, jag bedömdes väl lite efter utseende. Valde lokalt öl och fick ett utmärkt erbjudande. Norrländsk avsmakningsmeny, och genast steg servicen ett snäpp. Aptitretare, chorizosalami med ost, suverän kombination. Löjrom, Kalix, standard, men god. Älgcarpaccion en dröm, lättrökt och enligt utsago hemgjord. Renfile, god men saknade sälta som kunde lyft smaken lite. Helt ointressanta tillbehör, jordärtskockan dög men nån sorts stekt potatis lämnades kvar. Hjortronparfait, fantastisk, lyftes ännu högre av ett dessertvin av hjortron som jag ringlade över själv. Borde bli standard på den rätten, tips till köket! Service: Ok, jag kommer i T-shirt & jeans men det skall inte vara så tydligt noterat från servisen. Att mitt menyval sedan gör stor skillnad känns inte rätt men det kanske är någon kvarleva från äldre krogtider. Kyparen var mycket säker vid dryckesvalet, men avsmakning är teater om det inte görs rätt med ett urval av viner. Omdöme: Godkänt, med plus i kanten.

    Recenserad av: bamse

     

  • H10 Bar & Café , Visby - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    27 maj 2018
    Recension: 
    Gott kaffe från johan och nyström, och bra urval av fikabröd och mackor. Vid besök under lågsäsong är det ett av få ställen som har öppet på söndagar. Härlig kondis-feeling med kakfat i ståltråd och Elsa Beskow- porslin. Intresant grepp med barbord på toaletten. Lakritsdamsugare som varken smakar lakrits eller dammsugare är mindre intressant. Minus för helfabrikats- pannkakor och riktigt snuskiga barnstolar.

    Recenserad av: Sofia

     

  • SK Mat & Människor, Göteborg - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    26 maj 2018
    Recension: 
    En mycket trevlig lokal där kockarnas arbete kan observeras från bordsplats. De är - precis som servitriserna - unga, snygga och uppsnofsade på ett sätt som gränsar till det konstlade. Presentationerna genomförs dessutom i hastigaste laget. Det tycks heller inte finnas någon bakomliggande vilja att ge rätterna den introduktion de faktiskt förtjänar - för det som faktiskt serveras är väldigt gott, med något enstaka undantag. Vinpaketet är också det väl avvägt, med reservationen att en av serveringarna är korkskadad.

    Recenserad av: Linus

     

  • Koka, Göteborg - Nu: Internationell mästarklass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    26 maj 2018
    Recension: 
    En rakt igenom fantastisk upplevelse som inleds med ett okonstlat men lyhört bemötande. Fortsättningen heter "5 rätter" och består av fem utmärkt komponerade kreationer som alla förhöjs av sina respektive viner i den så kallade vinmenyn; utöver dessa serveras även ytterligare snacks och smårätter i en närmast skräddarsydd distributionstakt. Jag kommer garanterat att återvända nästa gång jag är i Göteborg.

    Recenserad av: Linus

     

  • Barabicu, Göteborg - Nu: Också ett bra ställe
    GG-rekommendation: En klass upp

    25 maj 2018
    Recension: 
    Härligt varierad meny och vinlista, och väldigt vällagat, från Asada till tonfisk med kokos och ananas. Vi var ett stort sällskap som provade många olika rätter, både förrätter, huvudrätt och dessert, och alla var mycket nöjda! Tillbehören som fanns, tex sallader och olika såser, var "smakiga" och tillförde något till respektive rätt. Trots hög musik gick det att föra en konversation i normal samtalsvolym.

    Recenserad av: peo

     

  • Köksbaren, Umeå - Nu: God klass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    17 maj 2018
    Recension: 
    Åt hamburgare. Bröden man får in innan maten tillsammans med västerbottenostsmöret var fantastiskt gott. Köttet i hamburgaren var mycket bra men resten av hamburgaren var bara ok. Den stekta löken borde de byta ut. Dessutom var den lite för stor och svår att äta med händerna. Majonnäsen som var tillbehör var för rökt men kul med något annan än tryffel. Pommes var mycket goda. Service i absolut toppklass!

    Recenserad av: Elias

     

White Guide Presentkort