Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

2015 års priser och utnämningar

2015 års priser och utnämningar
9 mar 2015

WHITE GUIDE: White Guide hyllar de restauranger, företag och personer som presterat eller presenterat upplevelser utöver det vanliga under året. Med våra upplevelsepriser vill vi också hylla alla trogna restauranggäster vilka är White Guides egentliga uppdragsgivare. Utan gäster vore alla ansträngningar i kök, vinkällare och matsalar förgäves. Och vår guide utan mening.

Årets Bästa Restaurang
Årets Bästa Restaurang ger en helgjuten restaurangupplevelse i världsklass och en bländande matupplevelse i internationell mästarklass. Vinnaren kvalificerar sig genom sin totalpoäng och om flera restauranger skulle prestera på samma nivå avgör matbedömningen. Med utmärkelsen Årets Bästa Restaurang premierar White Guide höjdpunkten i svensk gastronomi och restaurangkultur just nu.

  • Fäviken Magasinet, Järpen.
    För att ha skapat en fullfjädrad gastronomisk tidsmaskin, som inte bara tar oss tillbaka till det bästa av där och då, över det mest njutbara här och nu till det som håller också i ett utmanande framöver – och för att med sällsamt snille lyckas slå en brygga mellan dåtid, nutid och framtid i en förtrollande paketering i yppersta världsklass. 

Årets Matupplevelse
Årets Matupplevelse är tillsammans med Årets Bästa Restaurang White Guides förnämsta utmärkelse. Den ges till en restaurang som presterar en annorlunda, fantastisk matupplevelse i mästarklass och allt sammanvägt en strålande restaurangupplevelse. Med utmärkelsen Årets Matupplevelse premierar White Guide en frontlinje i svensk gastronomi just nu.

  • Gastrologik, Stockholm.
    För att med alla sinnen på rätt våglängd navigera genom producenternas ymniga råvaruvärldar i kompromisslös jakt på det allra bästa från mark, skog och vatten – och i en lika känslig som radikal matlagning förvandla håvorna till en storslagen fest för öga och gom med smaker och aromer i perfekt pitch.

Årets Stjärnskott – i samarbete med Martin & Servera
Med utmärkelsen Årets stjärnskott premieras nykomlingar på stjärnhimlen, men allt annat än supernovor med kort brinntid. De stjärnskott som premieras bjuder redan från start på säker och avancerad matlagning i kombination med hög nivå på helhetsupplevelsen.

  • Koka, Göteborg.
    För att med stort gastronomiskt självförtroende ha skapat en informell krog där gästerna bjuds på stora smakmässiga upplevelser i mötet mellan mat och vin tillsammans med en chosefri service i en härlig atmosfär, som ger en ny definition åt begreppet hjärtligt.

Årets Serviceupplevelse – i samarbete med American Express 
Med utmärkelsen Årets Serviceupplevelse premieras en restaurang som bidragit till att föra restaurangkulturen framåt. Omhändertagandet av gästen, kunskap om mat och dryck, matsalsarbetets upplägg och servicearbetets genomförande liksom rätt tonträff i tilltal, från bordsbokning till avtackning, är alla viktiga moment i en stor serviceupplevelse.

  • Fäviken Magasinet, Järpen.
    För att successivt snickra på en fullödig serviceupplevelse som har samma äkthet och egenart som husets gastronomi med stora inslag av spektakulär och nyskapande underhållning samtidigt som alla detaljer i det klassiska serviceupplägget ägnas största möjliga omsorg.

Årets Vinupplevelse – i samarbete med OenoforosMed utmärkelsen Årets Vinupplevelse premieras en restaurang som under året utmärkt sig genom ett ambitiöst arbete med vin där urval, hantering, mat- och vinmatchning samt förmågan att förmedla kunskap alla är viktiga delar.

  • Operakällaren, Stockholm.
    För att ha utvecklat sitt klassiska vinarbete till en elegant, kunnig och väldigt underhållande föreställning i samklang med tiden, där gamla vördnadsvärda rashästar från ett av Sveriges finaste vinstall utmanas av yngre vilda förmågor som tämjs i magnifika matmatchningar.

Årets Ölupplevelse – i samarbete med Galatea
Med utmärkelsen Årets Ölupplevelse vill vi premiera en restaurang där ett seriöst arbete med öl och ett intressant urval visar att ölets hela smakregister kan motsvara vinets förmåga att lyfta fram maten.

  • Thörnströms Kök, Göteborg.
    För att med osviklig passion ha introducerat och vidareutvecklat en hantverksinspirerad öllista samt utvecklat gästernas förståelse och entusiasm för öl som dryck till modern gastronomi.

Årets Kaffeupplevelse – i samarbete med Lavazza
Med utmärkelsen Årets Kaffeupplevelse vill vi premiera en restaurang som bjuder på en kaffeupplevelse utöver det vanliga, där både stunden och njutningen blir en omistlig del i avslutningen av en god middag.

  • Upper House Dining, Gothia Towers, Göteborg.
    För att ha skapat en njutningsfylld kaffestund där kaffets kvalitet och presentation tillsammans med exceptionellt underhållande kaffegodis blir en integrerad del av hela den gastronomiska upplevelsen.

Årets Merroir Award – i samarbete med Norges Sjømatråd
Med utmärkelsen premieras en restaurang, där råvaror från marina miljöer och matlagning med marint tema excellerat under året. Syftet är att främja hållbart nyttjande av fisk, skaldjur och grön sjömat och lyfta fram de smakegenskaper som är förknippade med identifierade ursprung.

  • Hoze, Göteborg.
    För att våga bryta många invanda tabun om hur sjömat ska sourcas, hanteras, beredas och presenteras för att smaker, aromer och konsistenser ska komma maximalt till sin rätt - allt paketerat i ett kunnigt och inspirerande dialogformat.

Årets Hållbara Gastronomi – i samarbete med KRAV
Med utmärkelsen Årets Hållbara Gastronomi premieras en restaurang som förenar en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i den egna verksamheten och bakomliggande led. För dem är ekologi en viktig grund för en hållbar utveckling inom restaurangbranschen – och i förlängningen för oss alla.

  • Lilla Bjers Gårdskrog, Visby.
    För att ha tagit närodlat och ekologiskt till nya höjder där råvarans smakkvalitet i än högre grad matchar nivån på det kreativa och gastronomiska handlaget.

Årets Värt en Resa – i samarbete med Sverigeflyg och Malmö Aviation
Med utmärkelsen Årets Värt en Resa premieras en restaurang där arbetet i gastronomins tjänst och nivån på helhetsupplevelsen lockar till sig långväga gäster. Såväl den lilla krogen på landsbygden som de lyxigare säsongs- och storstadsrestaurangerna kan vara resan värd.

  • Ambiance Restaurant, Tygelsjö/Malmö.
    För att med fransk esprit och intuition subtile locka gäster från när och fjärran till en unik gastronomisk oas i en skånsk by med hela Öresundsförbindelsen runt hörnan.

Årets Hjärtekrog
Med utmärkelsen Årets Hjärtekrog vill vi hedra en krog där det är särskilt gott att vara. Givetvis handlar det om mat och dryck, men det kan också vara stämningen, miljön eller bara något som ”sitter i väggarna” – något genuint och sympatiskt som får oss att må extra bra och som lockar till ständiga återbesök.

  • Jazzköket, Östersund.
    För att skapat ett svängigt vardagsrum för jämtar och tillresta som vill uppleva en krog där trivseln är lika hög som nivån på gastronomin och ansvaret för djur och natur.

Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen – i samarbete med Livsmedelsföretagen
Med utmärkelsen Årets Smakutvecklare premieras en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst.

  • Wapnö Gård, Halmstad.
    För att ha slagit en brygga mellan det bästa av lokal självförsörjning och riksvid potential och ha gett "gårdsmejeri" en ny innebörd, genom att med gammaldags mejeritradition som bas ha utvecklat ett högprofilerat sortiment av mjölk-, smör- och yoghurtprodukter som bjuder på höga och rena smaker samtidigt som allt är producerat med ansvar i en modern mejerianläggning med stor volymkapacitet.

Om Wapnö:
Wapnö Gård utanför Halmstad har gett begreppet gårdsmejeri en helt ny innebörd. Med anor från medeltiden som ett dominerande slott i södra Halland har gården från start haft stor tillgång till både mark och ekonomibyggnader. Idag är Wapnö Gård Sveriges största mjölkgård med över 1 400 kor. Gården är självförsörjande på energi och allt foder kommer från egna marker. På det egna gårdsmejeriet har man lyckats kombinera småskalig hantverkskultur och gammaldags mejeritradition med moderna krav på rationell produktion och hygien. Deras koncept ”härproducerat” har väckt stort intresse.
Sortimentet av mejeriprodukter utvecklas löpande, dock med begränsningen att all mjölk ska komma från den egna gårdens kossor. De smakmässiga kvaliteterna är höga antingen de producerar gammaldags mjölk, smör, yoghurt eller färskost. Från att endast ha distribuerat sina produkter lokalt görs nu sortimentet tillgängligt i storstadsregionerna. Allt detta gör Wapnö Gårds mejeri till unik producent av produkter där ingen behöver tveka om ursprunget.

Årets White Guide Rising Star
Med utmärkelsen Årets White Guide Rising Star vill vi uppmärksamma yngre, intressanta kockar med potential att nå nationell och internationell berömmelse för sina gastronomiska kvaliteter.

  • Lina Ahlin Olofsson, Restaurant Frantzén, Stockholm
    För att med en till synes omättlig kunskapstörst och stora, närmast kaxiga ambitioner samt imponerande kreativ talang vilja ta aktiv del i utvecklingen av den ultimata matupplevelsen.

Om Lina Ahlin Olofsson:
26-åriga Lina Ahlin Olofsson drömmer om att styra ett eget trestjärnigt kök. För att nå sitt mål har hon utbildat sig till måltidskreatör och kulinarisk kock vid Grythyttan Universitet. Färdigheterna har hon förfinat på några av Sveriges bästa restauranger: Gastrologik, Fäviken Magasinet och sedan drygt två år; Restaurant Frantzén. För sin målmedvetenhet och kunskapstörst tilldelas hon White Guides Stipendium som ger henne möjlighet att under året praktisera i köket hos förra årets mottagare av Global Gastronomy Award, Massimo Bottura, på hans trestjärniga restaurang Osteria Francescana. Lina beskriver själv sin matfilosofi som samtida med en öppenhet för världen – samtidigt som hon gärna hämtar kunskap och inspiration från den svenska mattraditionen.
”Jag tror på det enkla och naturliga där råvarorna ska tala för sig själva, jag vill följa naturen med dess växlingar och låta djur växa upp värdigt och i lugn i ro”, förklarar Lina Ahlin Olofsson.

Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning – i samarbete med Visita – Svensk Besöksnäring
Med denna utmärkelse premierar vi en stark och tydlig linje i vinnarens professionella gärning, som bidragit till att väsentligen berika svensk matkultur.

  • Per Bengtsson, PM & Vänner, Växjö
    För att genom en sällsynt entusiastisk enträgen gastronomisk gärning som väckt genklang över alla gränser nu ha skapat ett komplett gastrohotell likt en kulinarisk fästning i den tidigare garnisonsstaden.

Om Per Bengtsson:
Föga anade den 25-årige Per Bengtsson vilken betydelse han skulle få för Växjö som gastronomisk vallfärdsort när han startade PM & Vänner med Monica Carlsson 1992. Men efter ekonomistudier USA och kockerfarenheter från Bordeaux kände han att tiden var inne för att börja bygga sin dröm. Tack vare sin smittande entusiasm för vin, gastronomi och stora restaurangupplevelser har PM & Vänner blivit ett namn som skapar respekt i stora delar den gastronomiska världen.
Hans grundtema för kökets kreativitet har alltid varit Smålands ängar, skog och sjöar. Och devisen ”det är alltid svårare att ta bort än att lägga till” har varit en ledstjärna. Om kockarna lever upp till detta har Per Bengtsson själv haft svårare att göra detsamma. Under årens lopp har han lagt till många olika verksamheter inom ramen för varumärket PM & Vänner. Idag omfattar det bland annat PM & Vänner Hotel, PM Restaurant, PM Bistro, PM Bröd & Sovel, PM Fest & konferens samt även en takbar i det nybyggda gastrohotellet, som omfamnar restaurang och bistro.

White Guide Global Gastronomy Award 2015 – i samarbete med Electrolux
För nionde året i rad delar White Guide ut det ärofyllda priset White Guide Global Gastronomy Award. Utmärkelsen går till en internationell matkreatör eller annan gastronomisk personlighet, som fortfarande är aktiv och som blivit en förebild och inspirationskälla i den samtida gastronomin.

  • Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen/Åre
    För att ha utvecklat en helt enastående lokal och personlig gastronomi, som glimrar som ett norrsken högt och vida kring, där han avlockar skogar, marker och kringliggande vatten sina inneboende hemligheter, med djupaste förståelse för terroirens möjligheter och hållbarhetens utmaningar med dörren på glänt till den myllrande mikrobiologins parallella universum i en restaurangkultur som bryggar historia och framtid, konst och vetenskap – kryddat med lika delar poesi och humor.

Om Magnus Nilsson: 
Magnus Nilsson är kocken och matfilosofen som på bara fem år har skapat en av världens främsta gastronomiska destinationer: Fäviken Magasinet, nära Åre och Järpen i Jämtland. Till den gamla gården, som en gång var mejeriskola, vallfärdar idag entusiaster från alla kontinenter för att uppleva Magnus Nilssons unika ultralokala gastronomi med rötterna djupt i den jämtländska matkulturen. Hans utgångspunkt är det gamla jämtländska självhushållet, där inget gick till spillo av det enkla skälet att man inte hade råd och livhanken måste upprätthållas. Säsongen var kort och världen långt borta. Man var tvungen ta till vara allt, försöka förstå och lita på kretsloppen och vara klurig i att förlänga livslängden på alla livsmedel.
Många av dessa färdigheter och kunskaper har nu återskapats och nyskapats på Fäviken. Med hjälp av modern vetenskap arbetar nu Magnus Nilsson vidare på alla de fronter, där förfäderna var tvungna att ge upp. Idag är hans restaurang inte bara ett återskapande av det som var njutbart i dåtid, utan tar det vidare till en hållbar framtid. Fäviken Magasinet har gjort en supersnabb resa upp på listan över världens bästa restauranger, World’s 50 Best Restaurants, och hamnade 2014 på plats 19. 

Tidigare års mottagare av White Guide Global Gastronomy Award

  • 2007 Ferran Adrià, El Bulli, Roses, Spanien
  • 2008 Charlie Trotter, Charlie Trotter’s, Chicago, USA
  • 2009 Fergus Henderson, St. John, London, England
  • 2010 René Redzepi, Noma, Köpenhamn, Danmark
  • 2011 Alain Passard, l’Arpège, Paris, Frankrike
  • 2012 David Chang, Momofuku, New York, USA
  • 2013 Gastón Acurio, Astrid & Gastón och La Mar, Lima, Peru
  • 2014 Massimo Bottura, Osteria Francescana, Modena, Italien

Förra årets vinnare och pristagare, HÄR

Tillbaka

 

Fler krognyheter

  • KROGNYTT: Premiär för Teaterkällaren

    KROGNYTT: Premiär för Teaterkällaren

    KROGNYTT GBG: Den 1 oktober är det premiär för nya restaurangen Teaterkällaren, belägen i Stora Teaterns källare. Ansvariga är gänget bakom populära The Barn – men den här gången blir det en "stökig" vinkällare med influenser från Sydeuropa.

    Fyrklövern som driver Teaterkällaren är Linus Johansson, Maher Sahli, Alfred Karlsson och Marcus Martinsson och kökschefen heter Ali Gorbani. I källaren kan man enligt gänget förvänta sig mycket vin och några klassiker, i både svensk och fransk tappning. Oväntade kombinationer utlovas också. Konceptet blir ganska olikt det som råder på fine burger-restaurangen The Barn.


     

  • KROGNYTT: Babette får en syster på Södermalm

    KROGNYTT: Babette får en syster på Södermalm

    KROGNYTT STHLM: Pizzorna följer inte med när sommeliererna och kockarna bakom Babette i Vasastan öppnar Café Nizza i korsningen Borgmästargatan/Åsögatan på Söder.

    Trots det italienskt klingande namnet blir det mer galliska grepp i köket och Babettes omtalade pizzor kommer inte att dyka upp på den nya krogen.

    – Vi ska försöka jobba lite mer onischat, lite fransk spontanitet i vårt kök. Inga färdiga recept utan mer att kockarna får gå på känsla. Här har vi lite mer möjligheter också eftersom det är en annan sorts kök och större lokal, säger kocken Jacob Ker Lamb till tidningen Mitt i Stockholm.

    Café Nizza tar över bistron Hjördis gamla lokaler och öppnar i oktober, med öppettider 12-00 alla dagar i veckan.


     

  • KROGNYTT: Snart öppnar Matateljén Gamla Enskede

    KROGNYTT: Snart öppnar Matateljén Gamla Enskede

    KROGNYTT STHLM: I slutet av oktober slår Matateljén Gamla Enskede upp dörrarna, och bakom dem gömmer sig såväl en deli som en intim restaurang med öppet kök och grön meny. Bakom står bland annat Henrik Sauer från Svartsö Krog.

    Två par öppnar restaurangen tillsammans: Henrik Sauer och Anna Klyvare samt Jacob Holst och Ellen Dixdotter. Henrik Sauer driver även populära skärgårdskrogen Svartsö Krog, då tillsammans med Mikael Fredriksson.

    – Vi bor alla i Gamla Enskede, vilket är en del av anledningen till att vi öppnar något här. Matateljén kommer att bli ett ställe att hänga på för god lunch, en kaffe i delin eller afterwork på en fredag. Vi kommer även att erbjuda matlagningskurser och liknande i det öppna köket, berättar Henrik Sauer.

    Maten som lagas kommer främst att vara vegetarisk, medan protein i form av kött eller ost adderas från utbudet i delin.

    – Jag har förstås matfilosofin med mig från Svartsö, där jag redan lagar mycket vegetariskt, men ska jobba med lite lättare mat här. Vi har endast runt 25 sittplatser totalt i deli och restaurang och det blir möjligheter för en lite annorlunda inriktning och kanske enskilda sällskap, säger Henrik Sauer.

    Matateljén Gamla Enskede öppnar i slutet av oktober på Stora Gungans Väg 7. Till att börja med blir det lunch onsdag–söndag, brunch på helgen, och efter hand även middagsservering.


     

  • KROGNYTT: Frantzén öppnar i Hongkong

    KROGNYTT: Frantzén öppnar i Hongkong

    KROGNYTT INTERNATIONELLT: Tätt i spåren på nyheten att Björn Frantzén nyöppnar 2017 kommer nu nyheten att han även slår upp portarna till en helt ny restaurang – i Hongkong.

    Björn Frantzén har varit högaktuell i år, bland annat med ett gästspel i Dubai och inte minst nyheten att fine dining-krogen stängde i juli för att nyöppna på 500 kvadrat i centrala Stockholm 2017. Och nu kommer alltså nyheten att det ska öppna en helt ny krog i Hongkong. Den heter Frantzén’s Kitchen och skall servera en nordisk smakupplevelse på lokala råvaror – en spännande utmaning i ett område som redan är starkt influerat av många olika matkulturer. Kökschef Jim Löfdahl ska ha hand om den nya restaurangen. Projektet utförs tillsammans med lokala entreprenörerna Arne och Helen Lindman. En smygtitt på menyn avslöjar bland annat “Nordic sushi”, en pilgrimsmussla med dashi och torkad korall samt en makron med foie gras.


     

  • KROGNYTT: Folkölsbutiken serverar hantverksöl på Söder

    KROGNYTT: Folkölsbutiken serverar hantverksöl på Söder

    KROGNYTT STHLM: Folkölstrenden bara växer. Nu har en specialbutik för nordisk hantverksdryck öppnat på Hornsgatan. Här finns inte bara öl från hantverksbryggerier, utan också lemonader, sodor, folkmjöd och årgångsmust – och servering.

    – Vi hade invigningsgalej i slutet av augusti. Det kom 200 personer, ett gäng pensionärer spelade folkmusik, vi snackade och drack folköl. Och sedan har folk fortsatt komma. Verkligen över förväntan, säger grundaren Johan Palo.


     

  • KROGNYTT: Bagarguld och konditorsilver på NM

    KROGNYTT: Bagarguld och konditorsilver på NM

    KROGNYTT SVERIGE: Bedros Kabranian, Sara Fjärrstrand och Kim Lund i Svenska Bagarlandslaget upprepade segern från i fjol och konditorerna Fredrik Otterberg och Rhian Shellshear kom tvåa på Nordiska Mästerskapen som avgjordes i Oslo 2–3 september.

    Bagarna tävlar i tre grenar – matbröd, söta bröd och skådebröd. Det svenska laget vann också pris för bästa matbröd och skådebröd.
    – Fantastiskt att försvara förra årets vinst. Vi har tränat stenhårt och det ger resultat, säger en stolt Bedros Kabranian.


     

  • KROGNYTT: Proviants tredje restaurang öppnar på Gärdet

    KROGNYTT: Proviants tredje restaurang öppnar på Gärdet

    KROGNYTT STHLM: Kungsholmen, Östermalm – och nu Gärdet. Efter en smygstart är Proviants nya restaurang i full drift vid nybyggda Musikhögskolan. Precis som på de andra ställena är inriktningen så gott som helt fokuserad på svenska råvaror och producenter.

    – Vi var väl inte helt klara förra veckan men ölkranarna och pizzaugnen funkade, och vädret var vackert, så vi tyckte att det var lika bra att köra, säger Proviants Andreas Wallander och tittar ut över uteserveringen vid Valhallavägen. Här kan kaffesugna kan slinka in redan vid sju, och sedan serveras frukost fram till tio.


     

  • KROGNYTT SVERIGE: Maya Samuelsson vann Nordic Ruinart Challenge

    KROGNYTT SVERIGE: Maya Samuelsson vann Nordic Ruinart Challenge

    KROGNYTT SVERIGE: I tät konkurrens med 23 andra sommelierer från Finland, Danmark, Sverige och Norge vann svenska Maya Samuelsson Nordic Ruinart Challenge igår. Den tidigare vinnaren av Lily Bollinger Award kan nu sätta ännu ett pris på hyllan, och får också en resa till Reims. 

    – Usch, det var nervöst. Jag skakar fortfarande, säger Maya Samuelsson från utbildningsföretaget Vinkällan, som vann sommeliertävlingen Nordic Ruinart Challenge,som avgjordes i Stockholm igår – detta trots att hon börjar bli en rutinerad tävlingsdeltagare med en plats i sommelierlandslaget och titeln Årets Lily som tidigare främsta merit. Uppgiften var ”enkel”: identifiera fyra olika mousserande viner och föreslå passande matmatchning.

    – Annorlunda med endast blindprovning på tävling. Teori kan du alltid plugga in så det sitter men i provning hänger det mycket på dagsformen. Fast i morse kändes det verkligen inte som att jag var på tå. Å andra sidan är mousserande ett favoritområde.

    Förstapriset är en studieresa till Ruinart i Reims – med rikliga tillfällen att dricka champagne.


     

  • KROGNYTT: Både mat och show på Kasai Dinner Club

    KROGNYTT: Både mat och show på Kasai Dinner Club

    KROGNYTT STHLM: Pressinvigning på Kasai Dinner Club i Hotellets gamla lokaler på Östermalm. Men är det inte väldigt mörkt? Och glest möblerat?
    – Belysningen, inredning och annat fastnade i Baltikum men vi fick grejorna precis nu, verkligen fem i tolv, säger en lätt svettig Paulo Fagundez som tillsammans med Jerry Forsberg och Felix Granander ligger bakom den nya restaurangen.

    Det funkar med improvisation och nödköpta pinaler. På den stora utegården blommar körsbärsträden (året om, tänka sig) och chef Danny Elmaleh skickar ut en radda japanskinspirerade trevligheter att dela på, som signaturrätten crispy fried tuna (”den är vi ensamma om i Sverige”) och en het gryta med frikadeller, skaldjur och kimchi. Kimchi? Jo, grunden är en izakaya med sushi- och robatagrillbarer, men det japanska får input från andra asiatiska kök och Kalifornien.


     

  • NYTESTAT: Portal, Stockholm

    NYTESTAT: Portal, Stockholm

    NYTESTAT STOCKHOLM: En Carl Butler 2.0 – med mycket smarr och ambiance

    Att hyllade tävlingskockar öppnar eget är en av det senaste årets tydligaste trender i krog-Stockholm. Nyligen slog Adam/Albin upp dörrarna till sin kultplats för supermums. Och nu är det Klas Lindbergs tur, Årets Kock 2012 och Olympisk Guldmedaljör samma år. Även han sällar sig till den breda krets av toppkockar, som väljer att omsätta sin medaljerade skicklighet i det dynamiska mellansegmentet – han kallar det själv ”bistro” – och där fokusera på mumsighet och välavvägt smarr...

    Var? S:t Eriksgatan 1, Stockholm.

    Läs hela recensionen HÄR.

    I White Guide App kommer vi regelbundet att testa nyöppnade restauranger. Dessa kommer senare att testas om för nästa utgåva av White Guide.

    Nya White Guide App finns att ladda ner för iPhone och iPad. Mer info HÄR.


     

White Guide Presentkort