Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

2015 års priser och utnämningar

2015 års priser och utnämningar
9 mar 2015

WHITE GUIDE: White Guide hyllar de restauranger, företag och personer som presterat eller presenterat upplevelser utöver det vanliga under året. Med våra upplevelsepriser vill vi också hylla alla trogna restauranggäster vilka är White Guides egentliga uppdragsgivare. Utan gäster vore alla ansträngningar i kök, vinkällare och matsalar förgäves. Och vår guide utan mening.

Årets Bästa Restaurang
Årets Bästa Restaurang ger en helgjuten restaurangupplevelse i världsklass och en bländande matupplevelse i internationell mästarklass. Vinnaren kvalificerar sig genom sin totalpoäng och om flera restauranger skulle prestera på samma nivå avgör matbedömningen. Med utmärkelsen Årets Bästa Restaurang premierar White Guide höjdpunkten i svensk gastronomi och restaurangkultur just nu.

  • Fäviken Magasinet, Järpen.
    För att ha skapat en fullfjädrad gastronomisk tidsmaskin, som inte bara tar oss tillbaka till det bästa av där och då, över det mest njutbara här och nu till det som håller också i ett utmanande framöver – och för att med sällsamt snille lyckas slå en brygga mellan dåtid, nutid och framtid i en förtrollande paketering i yppersta världsklass. 

Årets Matupplevelse
Årets Matupplevelse är tillsammans med Årets Bästa Restaurang White Guides förnämsta utmärkelse. Den ges till en restaurang som presterar en annorlunda, fantastisk matupplevelse i mästarklass och allt sammanvägt en strålande restaurangupplevelse. Med utmärkelsen Årets Matupplevelse premierar White Guide en frontlinje i svensk gastronomi just nu.

  • Gastrologik, Stockholm.
    För att med alla sinnen på rätt våglängd navigera genom producenternas ymniga råvaruvärldar i kompromisslös jakt på det allra bästa från mark, skog och vatten – och i en lika känslig som radikal matlagning förvandla håvorna till en storslagen fest för öga och gom med smaker och aromer i perfekt pitch.

Årets Stjärnskott – i samarbete med Martin & Servera
Med utmärkelsen Årets stjärnskott premieras nykomlingar på stjärnhimlen, men allt annat än supernovor med kort brinntid. De stjärnskott som premieras bjuder redan från start på säker och avancerad matlagning i kombination med hög nivå på helhetsupplevelsen.

  • Koka, Göteborg.
    För att med stort gastronomiskt självförtroende ha skapat en informell krog där gästerna bjuds på stora smakmässiga upplevelser i mötet mellan mat och vin tillsammans med en chosefri service i en härlig atmosfär, som ger en ny definition åt begreppet hjärtligt.

Årets Serviceupplevelse – i samarbete med American Express 
Med utmärkelsen Årets Serviceupplevelse premieras en restaurang som bidragit till att föra restaurangkulturen framåt. Omhändertagandet av gästen, kunskap om mat och dryck, matsalsarbetets upplägg och servicearbetets genomförande liksom rätt tonträff i tilltal, från bordsbokning till avtackning, är alla viktiga moment i en stor serviceupplevelse.

  • Fäviken Magasinet, Järpen.
    För att successivt snickra på en fullödig serviceupplevelse som har samma äkthet och egenart som husets gastronomi med stora inslag av spektakulär och nyskapande underhållning samtidigt som alla detaljer i det klassiska serviceupplägget ägnas största möjliga omsorg.

Årets Vinupplevelse – i samarbete med OenoforosMed utmärkelsen Årets Vinupplevelse premieras en restaurang som under året utmärkt sig genom ett ambitiöst arbete med vin där urval, hantering, mat- och vinmatchning samt förmågan att förmedla kunskap alla är viktiga delar.

  • Operakällaren, Stockholm.
    För att ha utvecklat sitt klassiska vinarbete till en elegant, kunnig och väldigt underhållande föreställning i samklang med tiden, där gamla vördnadsvärda rashästar från ett av Sveriges finaste vinstall utmanas av yngre vilda förmågor som tämjs i magnifika matmatchningar.

Årets Ölupplevelse – i samarbete med Galatea
Med utmärkelsen Årets Ölupplevelse vill vi premiera en restaurang där ett seriöst arbete med öl och ett intressant urval visar att ölets hela smakregister kan motsvara vinets förmåga att lyfta fram maten.

  • Thörnströms Kök, Göteborg.
    För att med osviklig passion ha introducerat och vidareutvecklat en hantverksinspirerad öllista samt utvecklat gästernas förståelse och entusiasm för öl som dryck till modern gastronomi.

Årets Kaffeupplevelse – i samarbete med Lavazza
Med utmärkelsen Årets Kaffeupplevelse vill vi premiera en restaurang som bjuder på en kaffeupplevelse utöver det vanliga, där både stunden och njutningen blir en omistlig del i avslutningen av en god middag.

  • Upper House Dining, Gothia Towers, Göteborg.
    För att ha skapat en njutningsfylld kaffestund där kaffets kvalitet och presentation tillsammans med exceptionellt underhållande kaffegodis blir en integrerad del av hela den gastronomiska upplevelsen.

Årets Merroir Award – i samarbete med Norges Sjømatråd
Med utmärkelsen premieras en restaurang, där råvaror från marina miljöer och matlagning med marint tema excellerat under året. Syftet är att främja hållbart nyttjande av fisk, skaldjur och grön sjömat och lyfta fram de smakegenskaper som är förknippade med identifierade ursprung.

  • Hoze, Göteborg.
    För att våga bryta många invanda tabun om hur sjömat ska sourcas, hanteras, beredas och presenteras för att smaker, aromer och konsistenser ska komma maximalt till sin rätt - allt paketerat i ett kunnigt och inspirerande dialogformat.

Årets Hållbara Gastronomi – i samarbete med KRAV
Med utmärkelsen Årets Hållbara Gastronomi premieras en restaurang som förenar en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i den egna verksamheten och bakomliggande led. För dem är ekologi en viktig grund för en hållbar utveckling inom restaurangbranschen – och i förlängningen för oss alla.

  • Lilla Bjers Gårdskrog, Visby.
    För att ha tagit närodlat och ekologiskt till nya höjder där råvarans smakkvalitet i än högre grad matchar nivån på det kreativa och gastronomiska handlaget.

Årets Värt en Resa – i samarbete med Sverigeflyg och Malmö Aviation
Med utmärkelsen Årets Värt en Resa premieras en restaurang där arbetet i gastronomins tjänst och nivån på helhetsupplevelsen lockar till sig långväga gäster. Såväl den lilla krogen på landsbygden som de lyxigare säsongs- och storstadsrestaurangerna kan vara resan värd.

  • Ambiance Restaurant, Tygelsjö/Malmö.
    För att med fransk esprit och intuition subtile locka gäster från när och fjärran till en unik gastronomisk oas i en skånsk by med hela Öresundsförbindelsen runt hörnan.

Årets Hjärtekrog
Med utmärkelsen Årets Hjärtekrog vill vi hedra en krog där det är särskilt gott att vara. Givetvis handlar det om mat och dryck, men det kan också vara stämningen, miljön eller bara något som ”sitter i väggarna” – något genuint och sympatiskt som får oss att må extra bra och som lockar till ständiga återbesök.

  • Jazzköket, Östersund.
    För att skapat ett svängigt vardagsrum för jämtar och tillresta som vill uppleva en krog där trivseln är lika hög som nivån på gastronomin och ansvaret för djur och natur.

Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen – i samarbete med Livsmedelsföretagen
Med utmärkelsen Årets Smakutvecklare premieras en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst.

  • Wapnö Gård, Halmstad.
    För att ha slagit en brygga mellan det bästa av lokal självförsörjning och riksvid potential och ha gett "gårdsmejeri" en ny innebörd, genom att med gammaldags mejeritradition som bas ha utvecklat ett högprofilerat sortiment av mjölk-, smör- och yoghurtprodukter som bjuder på höga och rena smaker samtidigt som allt är producerat med ansvar i en modern mejerianläggning med stor volymkapacitet.

Om Wapnö:
Wapnö Gård utanför Halmstad har gett begreppet gårdsmejeri en helt ny innebörd. Med anor från medeltiden som ett dominerande slott i södra Halland har gården från start haft stor tillgång till både mark och ekonomibyggnader. Idag är Wapnö Gård Sveriges största mjölkgård med över 1 400 kor. Gården är självförsörjande på energi och allt foder kommer från egna marker. På det egna gårdsmejeriet har man lyckats kombinera småskalig hantverkskultur och gammaldags mejeritradition med moderna krav på rationell produktion och hygien. Deras koncept ”härproducerat” har väckt stort intresse.
Sortimentet av mejeriprodukter utvecklas löpande, dock med begränsningen att all mjölk ska komma från den egna gårdens kossor. De smakmässiga kvaliteterna är höga antingen de producerar gammaldags mjölk, smör, yoghurt eller färskost. Från att endast ha distribuerat sina produkter lokalt görs nu sortimentet tillgängligt i storstadsregionerna. Allt detta gör Wapnö Gårds mejeri till unik producent av produkter där ingen behöver tveka om ursprunget.

Årets White Guide Rising Star
Med utmärkelsen Årets White Guide Rising Star vill vi uppmärksamma yngre, intressanta kockar med potential att nå nationell och internationell berömmelse för sina gastronomiska kvaliteter.

  • Lina Ahlin Olofsson, Restaurant Frantzén, Stockholm
    För att med en till synes omättlig kunskapstörst och stora, närmast kaxiga ambitioner samt imponerande kreativ talang vilja ta aktiv del i utvecklingen av den ultimata matupplevelsen.

Om Lina Ahlin Olofsson:
26-åriga Lina Ahlin Olofsson drömmer om att styra ett eget trestjärnigt kök. För att nå sitt mål har hon utbildat sig till måltidskreatör och kulinarisk kock vid Grythyttan Universitet. Färdigheterna har hon förfinat på några av Sveriges bästa restauranger: Gastrologik, Fäviken Magasinet och sedan drygt två år; Restaurant Frantzén. För sin målmedvetenhet och kunskapstörst tilldelas hon White Guides Stipendium som ger henne möjlighet att under året praktisera i köket hos förra årets mottagare av Global Gastronomy Award, Massimo Bottura, på hans trestjärniga restaurang Osteria Francescana. Lina beskriver själv sin matfilosofi som samtida med en öppenhet för världen – samtidigt som hon gärna hämtar kunskap och inspiration från den svenska mattraditionen.
”Jag tror på det enkla och naturliga där råvarorna ska tala för sig själva, jag vill följa naturen med dess växlingar och låta djur växa upp värdigt och i lugn i ro”, förklarar Lina Ahlin Olofsson.

Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning – i samarbete med Visita – Svensk Besöksnäring
Med denna utmärkelse premierar vi en stark och tydlig linje i vinnarens professionella gärning, som bidragit till att väsentligen berika svensk matkultur.

  • Per Bengtsson, PM & Vänner, Växjö
    För att genom en sällsynt entusiastisk enträgen gastronomisk gärning som väckt genklang över alla gränser nu ha skapat ett komplett gastrohotell likt en kulinarisk fästning i den tidigare garnisonsstaden.

Om Per Bengtsson:
Föga anade den 25-årige Per Bengtsson vilken betydelse han skulle få för Växjö som gastronomisk vallfärdsort när han startade PM & Vänner med Monica Carlsson 1992. Men efter ekonomistudier USA och kockerfarenheter från Bordeaux kände han att tiden var inne för att börja bygga sin dröm. Tack vare sin smittande entusiasm för vin, gastronomi och stora restaurangupplevelser har PM & Vänner blivit ett namn som skapar respekt i stora delar den gastronomiska världen.
Hans grundtema för kökets kreativitet har alltid varit Smålands ängar, skog och sjöar. Och devisen ”det är alltid svårare att ta bort än att lägga till” har varit en ledstjärna. Om kockarna lever upp till detta har Per Bengtsson själv haft svårare att göra detsamma. Under årens lopp har han lagt till många olika verksamheter inom ramen för varumärket PM & Vänner. Idag omfattar det bland annat PM & Vänner Hotel, PM Restaurant, PM Bistro, PM Bröd & Sovel, PM Fest & konferens samt även en takbar i det nybyggda gastrohotellet, som omfamnar restaurang och bistro.

White Guide Global Gastronomy Award 2015 – i samarbete med Electrolux
För nionde året i rad delar White Guide ut det ärofyllda priset White Guide Global Gastronomy Award. Utmärkelsen går till en internationell matkreatör eller annan gastronomisk personlighet, som fortfarande är aktiv och som blivit en förebild och inspirationskälla i den samtida gastronomin.

  • Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen/Åre
    För att ha utvecklat en helt enastående lokal och personlig gastronomi, som glimrar som ett norrsken högt och vida kring, där han avlockar skogar, marker och kringliggande vatten sina inneboende hemligheter, med djupaste förståelse för terroirens möjligheter och hållbarhetens utmaningar med dörren på glänt till den myllrande mikrobiologins parallella universum i en restaurangkultur som bryggar historia och framtid, konst och vetenskap – kryddat med lika delar poesi och humor.

Om Magnus Nilsson: 
Magnus Nilsson är kocken och matfilosofen som på bara fem år har skapat en av världens främsta gastronomiska destinationer: Fäviken Magasinet, nära Åre och Järpen i Jämtland. Till den gamla gården, som en gång var mejeriskola, vallfärdar idag entusiaster från alla kontinenter för att uppleva Magnus Nilssons unika ultralokala gastronomi med rötterna djupt i den jämtländska matkulturen. Hans utgångspunkt är det gamla jämtländska självhushållet, där inget gick till spillo av det enkla skälet att man inte hade råd och livhanken måste upprätthållas. Säsongen var kort och världen långt borta. Man var tvungen ta till vara allt, försöka förstå och lita på kretsloppen och vara klurig i att förlänga livslängden på alla livsmedel.
Många av dessa färdigheter och kunskaper har nu återskapats och nyskapats på Fäviken. Med hjälp av modern vetenskap arbetar nu Magnus Nilsson vidare på alla de fronter, där förfäderna var tvungna att ge upp. Idag är hans restaurang inte bara ett återskapande av det som var njutbart i dåtid, utan tar det vidare till en hållbar framtid. Fäviken Magasinet har gjort en supersnabb resa upp på listan över världens bästa restauranger, World’s 50 Best Restaurants, och hamnade 2014 på plats 19. 

Tidigare års mottagare av White Guide Global Gastronomy Award

  • 2007 Ferran Adrià, El Bulli, Roses, Spanien
  • 2008 Charlie Trotter, Charlie Trotter’s, Chicago, USA
  • 2009 Fergus Henderson, St. John, London, England
  • 2010 René Redzepi, Noma, Köpenhamn, Danmark
  • 2011 Alain Passard, l’Arpège, Paris, Frankrike
  • 2012 David Chang, Momofuku, New York, USA
  • 2013 Gastón Acurio, Astrid & Gastón och La Mar, Lima, Peru
  • 2014 Massimo Bottura, Osteria Francescana, Modena, Italien

Förra årets vinnare och pristagare, HÄR

Tillbaka

 

Fler krognyheter

  • KROGNYTT: Nu tar tjejerna över Pocket

    KROGNYTT: Nu tar tjejerna över Pocket

    KROGNYTT STHLM: Ju flera kockar desto… mer att välja på! Många skickliga matlagare kommer att visa vad de kan när kvinnliga nätverket TakeOver hälsar på hos Pontus Frithiofs Pocket City under fyra veckor 25 januari–18 februari. Lunchtid puttrar krogen på som tidigare men kvällstid blir det en svärm av gästspel.

    Kockarna Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen driver sedan något år TakeOver. Det är både ett nätverk och en turné där kvinnliga kockar tar över köken på Sveriges bättre krogar under några dagar. Under förra året blev det gästspel på bland annat Ekstedt, Koka och Pontus Frithiofs Atelier23 i DN-skrapan.

    – Det var väldigt lyckat. Och väldigt fullsatt. Så det kändes självklart att göra något mer, och att göra det med Pontus som varit med och stöttat oss sedan starten, säger Linn Söderström.


     

  • KROGNYTT: Restaurang med Feeling för vin på glas

    KROGNYTT: Restaurang med Feeling för vin på glas

    KROGNYTT LIDKÖPING: Pirum lämnar plats för Feeling Restaurant & Wine bar, en avslappnad vinbar med hemmakänsla.

    Nathalie Jernberg som är restaurangchef för nyöppnade Feeling Restaurant & Wine bar som kommer ligga i samma lokaler som Pirum tidigare gjorde. Som namnet antyder kommer vinlistan inte göra någon besviken – de flesta vinproducerande regionerna i världen kommer vara representerade, och alla viner kommer gå att beställa på glas.

    – Det är ett kul jobb vi har framför oss att lägga upp den nya vinlistan. Vi tycker inte att det finns någon annan restaurang i Lidköping med det här upplägget, säger Natalie Jernberg.
    Förutom ett brett vinsortiment kommer även ett stort spektra av andra kvalitetsdrycker finnas. Menyn är uppdelad på klassiskt trerättersvis och kommer hålla fokus på det bästa som närområdet har att erbjuda med en modern touch. Feeling är en del av Edward HotelSkaragatan 7 och har invigningsdatum den 10:e februari, men en smygöppning har redan skett.

    Läs mer om Feeling HÄR.


     

  • KROGNYTT: Gastronomiskt friluftsliv på Storstugan Hellasgården

    KROGNYTT: Gastronomiskt friluftsliv på Storstugan Hellasgården

    KROGNYTT STHLM: I mellandagarna öppnade Storstugan på friluftsområdet Hellasgården i ny regi och med nya ambitioner. Bakom står bland annat Kalle Schröder som idag driver restaurang Bleck på Söder.

    Kalle Schröder startade tillsammans med kusinen Peter Schröder Bleck 2015. Men redan innan dess hade han ögonen på Hellasgården.

    – Jag växte upp i Hästhagen i Nacka, fem minuter från Hellasgården, och spenderade mycket tid där. Det är en fantastisk friluftsanläggning, nära stan men med milsvida skogar, mycket folk och aktiviteter året runt, men maten har alltid varit lite trist hanterad och jag funderade på hur fantastiskt det vore att få chansen att få göra något åt det.

    Förra året fick han den chansen, och i mellandagarna smygöppnade Hellas Storstugan. Inuti har det vackra, hundraåriga timret lyfts fram, och linoleumbaren ersatts av en i sten. Dryckeskylarna och halvfabrikaten är borta – istället finns nu naturliga material, renodlade ytskikt och en helt ny matfilosofi. Korv på menyn? Ja – men här är den egenstoppad.


     

  • KROGNYTT: Folii plockar druvorna ur kakan

    KROGNYTT: Folii plockar druvorna ur kakan

    KROGNYTT STHLM: Inom kort öppnar Folii på östra Söder, med två namnkunniga sommelierer bakom satsningen: Jonas Sandberg och Béatriche Becher. Tillstånd är klara, hantverkare snickrar det sista och dryckerna har börjat flytta in.

    I den intima lokalen på 75 kvadrat ska stämningen kännas rätt redan när man kliver innanför dörren, menar Jonas Sandberg.

    – Här är det högt i tak både bildligen och bokstavligen, vi har velat skapa en hemtrevlig miljö med varma och naturliga material. Just nu är vi i inköpstagen – vin, öl, vinylskivor och annat kul!

    På Folii ligger tyngdpunkten givetvis på vin: Jonas Sandberg har arbetat som sommelier både på Sturehof och Fäviken Magasinet, och kollegan Béatrice Becher, som blev svensk och nordisk sommeliermästare 2014, har idag bland annat podcasten Vinpratarna. Men man ska också kunna dricka annat – till exempel specialkomponerade, lagrade cocktails – och äta à la carte, där man satsar på mindre rätter med rena och okomplicerade smaker. Folii blir kroggranne med bland annat Punk Royale (och Punk Royale Café), Café Nizza och Ai Ramen.


     

  • KROGNYTT: Vinbar på portugisiska

    KROGNYTT: Vinbar på portugisiska

    KROGNYTT LINKÖPING: Miguel Bello, som drivit flera krogar i staden, beger sig på nytt äventyr: På Storgatan öppnar han i vår vinbar i tre våningar, med tyngdpunkt på portugisiska drycker och smårätter.

    Portugal är också Miguel Bellos eget hemland, och nu vill han lyfta fram både mat och vin från landet.

    – Jag är en passionerad vinälskare och det finns fantastiska viner i Portugal. Vi ska ha regelbundna vinprovningar och en sommelier kommer att gå runt bland gästerna, säger Miguel Bello till Östgöta Correspondenten


     

  • KROGNYTT: Fantasi och känsla styr hos Sensum

    KROGNYTT: Fantasi och känsla styr hos Sensum

    KROGNYTT STHLM: Vasastans nyaste kvarterskrog öppnar i januari och drivs av en trio med stjärnspäckade CV:n som vill laga den maten de känner för – utan tyglar.

    Namnet är latin för känsla - ett ord som även beskriver restaurangens grundstomme. Krögarna vill inte ha begränsningar i sin matlagning utan skapar en varm, personlig restaurang där maten som lagas är den maten som kockarna själva gillar. Det är Katarina Kaselli (Lux Stockholm, Lux Dag för Dag och deVille), Johan Tengsved (Oaxen Slip och Lux Stockholm) och Mikael Wretman (Oaxen Slip, Lux Dag för Dag och Lux Stockholm) som den 10:e januari tillsammans öppnar Restaurang Sensum på Wallingatan. Trion träffades på Lux Stockholm och har i ungefär ett års tid funderat på att öppna en egen restaurang.


     

  • KROGNYTT: Tyge & Sessil börjar med vinet

    KROGNYTT: Tyge & Sessil börjar med vinet

    KROGNYTT STHLM: Någonting att äta och så ett vin som passar till det. Eller ska vinet få styra? I kölvattnet på den starka vinbarstrenden börjar nu också tvärt om-tänket slå rot. Så även på Maximilian Mellfors och Niklas Ekstedts Tyge & Sessil som öppnar på Brahegatan i julhelgen.

    De kallar det vincafé för att understryka att det är tänkt som ett anspråkslöst slink in-ställe.  
    – Det här har länge varit min dröm. Så visade det sig att Niklas Ekstedt varit lika förtjust som jag i de där enkla ställena med bra vinlista. De där krogarna man hittar på resor och där livet bara är härligt, säger Maximilian Mellfors.


     

  • ÅTERBESÖK: Wedholms Fisk, Stockholm

    ÅTERBESÖK: Wedholms Fisk, Stockholm

    ÅTERBESÖK: Man kommer för såsen, gammelfirren och stämningen

    "Fisk av grannaste slag? Förvisso, men viktigare - här bjudes en magnifik tidsresa, närmre bestämt till mitten av 1980-talet. Knappt en dillkvist, ja märkvärdigt lite har krökts på hjässan till Bengt Wedholms huvudnummer på krogen som krönte hans livsgärning. Den mäktiga biten grillad piggvar har nästan samma höjd, spänst och saftighet och hollandaisen till har samma fina syrabett, rundad med sötman från schalottenlök..."

    Läs hela recensionen HÄR


     

  • KROGNYTT: Harbin Engineering Lab bygger kinesisk-nordisk matkultur

    KROGNYTT: Harbin Engineering Lab bygger kinesisk-nordisk matkultur

    KROGNYTT STHLM: De båda ingenjörsstudenterna Jessica Wang och Ye Tian från KTH hade länge saknat ett ställe i Stockholm som serverade riktig kinesisk mat. När de fick nys om att japanska krogen Samurais lokaler på Kommendörsgatan var lediga slog de till och öppnade nyligen H.E.L, Harbin Engineering Lab. Kocken fick de på köpet.

    ”Hong? Kan han laga mat?” När de gamla stammisarna från Samurai tittade in för att kolla läget på efterträdaren H.E.L trodde de inte riktigt på att gamle ägaren numer stod i köket. Hong Duong hade ju haft anställda kockar och själv bara styrt arbetet i matsalen.

    – Men han hade jobbat som kock på kinesiska restauranger under många år innan han drog igång Samurai, så han kan verkligen få fram de rätta smakerna, säger Jessica Wang. Och rätt smaker betyder inte fyra små rätter & co.


     

  • KROGNYTT: Dryck för alla på Dryck Vinbar

    KROGNYTT: Dryck för alla på Dryck Vinbar

    KROGNYTT STHLM: En ny sorts vinbar tar plats i 8T8:s lokaler vid Mariatorget. Delägare Caroline Tallving ligger fortsatt bakom verksamheten som nu innebär mer smuttande på vin och mindre sörplande på nudelsoppor.

    Det var i slutet av september som Caroline Tallving stängde nudelbaren och matbutiken 8T8 på Swedenborgsgatan. Nudelsoppor och sallader serverades i restaurangdelen och i hyllorna fanns ett gediget sortiment av ekologiska, närproducerade och säsongsbaserade varor att handla med hem. Nu byts medveten mat mot lika medveten dryck.


     

White Guide Presentkort