Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
50 Kvadrat till salu

50 Kvadrat till salu

31 okt 2012

KROGNYTT: Efter sju år på den gotländska krogtoppen säljer krögarna Fredrik Malmstedt och Laila Löfkvist restaurang 50 Kvadrat.

Som White Guide tidigare skrivit har Fredrik Malmstedt och Nobiskoncernen flera nya samarbeten tillsammans. Till följd av det säljer nu Fredrik Malmstedt sin krog 50 Kvadrat i Visby.

– Ja, vi har lagt ut restaurangen till försäljning, hittar vi rätt köpare säljer vi, förklarar Fredrik Malmstedt.

Tillsvidare har krogen öppet som vanligt under lågsäsong – det vill säga på förfrågan.

– Vår ambition är att hitta någon som vill driva restaurangen vidare, har vi inte gjort det före Valborg öppnar vi upp för ytterligare en sommarsäsong, avslutar krögare Fredrik Malmstedt.

För ytterligare information maila Fredrik.

Fler krognyheter hittar du här:

 

Fler krognyheter

 • KROGNYTT: Mackmyra lagrar på höjden

  KROGNYTT: Mackmyra lagrar på höjden

  KROGNYTT HÄRJEDALEN: Mackmyra har i samarbete med Lofsdalens anläggningar byggt en egen skybar. På fjället Hovärkens topp erbjuds 360 graders utsikt över bergen och ett lager med plats för 21 000 liter whisky.


  Cirkeln är därmed sluten, då idén till Mackmyra föddes just i en fjällstuga för snart 20 år sedan. Inte många skybarer ligger på hela 1125 meters höjd – fast själva byggnaden består av två våningar. På den övre finns skybaren, med plats för 60 gäster och panoramafönster, och på den undre whiskylagret, där 700 stycken 30-literstunnor ska lagras. Nästan hälften av tunnorna är hittills reserverade. Till det facila priset av 19 900 kronor (exklusive moms, alkoholskatt och buteljeringsavgift) blir alla fatägare medlemmar i Club 1125, med olika erbjudanden och evenemang. Till fjällets topp tar man sig med bandvagn eller sittlift, när vädret tillåter.

  – Det är svårt att beskriva hur mäktigt det är att vara uppe på Hovärken och verkligen uppleva naturens makter. Tillsammans med skybarens unika design är det troligen världens coolaste whiskylager och ett måste för alla som gillar whisky och den nordiska fjällvärlden, säger Magnus Dandanell, Mackmyras VD.


   

 • KROGNYTT: Jimmi Eriksson är Årets Kock 2016

  KROGNYTT: Jimmi Eriksson är Årets Kock 2016

  KROGNYTT SVERIGE: Åtta finalister skapade under fem intensiva timmar i tävlingsköket två rätter, den ena med huvudingredienserna hälleflundra och kungskrabba och den andra med rådjur. “Rötterna i den svenska traditionen i nutida utförande”, löd vinnarmotiveringen.

  En gedigen panel med många av tidigare års vinnare bedömde finalisternas alster, med ordförande Fredrik Eriksson (Årets Kock 1987) i spetsen. I hedersjuryn fanns HKH Prins Carl Philip samt förra årets vinnare Thomas Sjögren. Hela tävlingen livesändes från Annexet i Stockholm, och intresset var såpass stort att hemsidan kraschade strax innan prisutdelningen. Men till sist var det alltså Jimmi Eriksson, till vardags kock på Lilla Ego i Stockholm, som lyckades vinna juryns hjärtan och smaklökar. Han presenterade noribakad hälleflundra och gratinerad kungskrabba med broccoli, soja och mandel, samt sotat och hasselnötsbakat rådjur med rotselleri, svamp, gran och lingon. Silvermedaljen gick till Johan Backeus från Aveqia, Stockholm, och bronsmedaljen till David Lundqvist från Gute Grill & Bar, Stockholm.

  Lovorden var många från juryn. “Vi såg många spännande nya smaker, och fantastiska presentationer som var hållbara, coola och välplanerade”, fastslog Fredrik Eriksson. “Hög kunskap, hög kreativitet, hårt arbete och genuin matglädje”, sade Prins Carl Philip, som också menade att finalen varit ovanligt jämn.


   

 • KROGNYTT: LA-gästspel på Story Hotel

  KROGNYTT: LA-gästspel på Story Hotel

  KROGNYTT STHLM: Den 19-20 februari blir det celebert barbesök när hypade Los Angeles-baren The Walker Inn håller pop up i baren på Ling Long.

  The Walker Inn huserar vanligtvis bakom en hemlig dörr längst in på Normandie Club i Koreatown i Los Angeles. Den intima baren har plats för endast 25 gäster. Nu kommer gänget bakom den till Stockholm, om än bara för två kvällar. Baren, som öppnade sommaren 2015, har gjort sig ett namn med drinkar som Big Sur: vit vermouth, eau-de-vie på Douglasgran, Islaywhisky, pressad lime och en touch absinth, toppad med dimma på svart te, tobak och kardemumma.

  Alex Day, ägare av The Walker Inn, ser fram emot Stockholmsbesöket, som blir hans tredje. Med sig har han barchefen Katie Emmerson och delägaren Devon Tarby. Han utlovar drinkar både från drinklistan i LA samt inspirerade av lokala ingredienser.


   

 • KROGNYTT: Ölbaren har snidat om till Arne's

  KROGNYTT: Ölbaren har snidat om till Arne's

  KROGNYTT ÅRE: Samma adress men med nytt namn och koncept. Tidigare Ölbaren, numera Arne's har tagit klivet från 16-rätters avsmakningsmeny och långsittning till avslappnad streetfood med inspiration från hela världen.

  Arne's öppnade i december 2015. Det nya konceptet är enkelt – vällagad streetfood i opretentiös förpackning. Köksmästarrollen axlas fortfarande av Bri Stundon men tillsammans med ny kollega, Patrik Andersson, som tidigare varit Sous Chef på Fjällpuben.

  – Nytt koncept har inneburit nytt blod. Förutom att ägarna är desamma så är det egentligen bara jag som är kvar från Ölbarentiden. Vi kände att konceptet behövdes fräschas upp ordentligt och ville erbjuda Åres krogscen något helt nytt. Resultatet blev Arne's, säger Bri Stundon.


   

 • KROGNYTT: Gastronomi på hög höjd under Åre Gastronomy Week

  KROGNYTT: Gastronomi på hög höjd under Åre Gastronomy Week

  KROGNYTT ÅRE: Ikväll får 14 lyckliga äta middag på 1274 meters höjd – i Åre kabinbana. Den unika måltidsupplevelsen är bara en av många programpunkter under Åre Gastronomy Week med startskott idag.

  En vecka fullspäckad av måltidsupplevelser, event och gästspel med smak av hela Jämtland utlovas av Calle Hedman, projektledare för Åre Gastronomy Week. En av programmets första punkter är middagen i kabinbanan.

  – Intresset har varit mycket stort och vi har lottat ut vem som får köpa platserna. Nu återstår 14 personer som får uppleva kvällens speciella middag. Det vill säga om vädret tillåter – det kan ju vara lite lynnigt i Åre så för säkerhets skull har vi satt ett reservdatum imorgon, säger Calle Hedman.


   

 • KROGNYTT: Systrar gästspelar för välgörenhet på Babettes Gästabud

  KROGNYTT: Systrar gästspelar för välgörenhet på Babettes Gästabud

  KROGNYTT STHLM: På måndag gästspelar Tatiana och Katia Levha från restaurang Le Servan i Paris på Babette. Skön mat av oemotståndligt coola tjejer utlovas – och alla intäkter går till Rädda barnen.

  Systrarna Levha har charmat både krogrecensenter, kockar och matintresserade från hela världen med sin bistro Le Servan sedan de öppnade våren 2014. Nu har turen kommit till Stockholm – närmare bestämt, restaurang Babette på Roslagsgatan.

  Babettes Gästabud har skapats för att bjuda in gäster och vänner som restaurang Babette beundrar – för att ha roligt tillsammans och ge restaurangens gäster en varierad måltidsupplevelse. Fyra gästspel per år planeras och alla intäkter går till välgörande ändamål.
   


   

 • KROGNYTT: Babetteduo öppnar Tabac på Östermalm

  KROGNYTT: Babetteduo öppnar Tabac på Östermalm

  KROGNYTT STHLM: På måndag öppnar Jon Lacotte och Johan Agrell nya Schmaltz Tabac och Delicatessen. En butik med ambition att göra den lokala affären runt hörnet till en social mötesplats – med kvalitet och hållbarhet i fokus.

  Schmaltz Tabac och Delicatessen kommer att vara en blandning mellan tobaksaffär, café, delikatessbutik och dagligvarubutik. Johan Agrell och Jon Lacotte, som är två av fyra krögare på Babette på Roslagsgatan fick idén att starta butik tillsammans med Dan Källström. Inspirationen kommer från resor till bland annat Paris samt den gemensamma känslan av att det saknades något på hemmaplan – butiker som tillhandahåller vardagliga produkter – men med det lilla extra i form av utbud och service. När de fick tillgång till lokalen på Nybrogatan var konceptet givet.

  - Tänk dig ett 7-Eleven där du tar bort 90 procent av godiset och ersätter det med saker du faktiskt behöver. Tråkiga saker som toapapper och tandkräm men också fantastiska saker som de bästa sardellerna, mjölk från Järna mejeri eller ägg från Solmarka utanför Kalmar, säger Johan Agrell.


   

 • KROGNYTT: Sturehof uppdaterar skaldjursbaren

  KROGNYTT: Sturehof uppdaterar skaldjursbaren

  KROGNYTT STOCKHOLM: Sturehofs skaldjursbar har fått ett nytt utseende, samt möjligheten att slå sig ned och äta på plats.

  Klassiska brasseriet Sturehof har sin utgångspunkt i såväl det franska som svenska köket, med tyngdpunkt på fisk och skaldjur. Lite extra fokus blir det varje höst under de populära skaldjursdagarna, med skaldjur i alla former samt gästspel – senast i höstas av Philippe Pezac.

  Nu har man uppdaterat skaldjursbaren, som fått 15 sittplatser. Tanken är att platserna ska inbjuda till spontanitet, och de är därför inte bokningsbara. Officiell premiär blir det 10 februari, med “bubbel och brak”.


   

 • KROGNYTT: Stjärnspäckat gästspel på Enoteca Maglia

  KROGNYTT: Stjärnspäckat gästspel på Enoteca Maglia

  KROGNYTT GBG: Den 4 februari gästas Robert Maglia och hans Enoteca Maglia i Majorna av kockarna Robert “Bobbo” Nilsson och Peter J Skogström, från lunch till sent på kvällen.

  Det är därmed ett gäng med stor erfarenhet och en lång rad rad priser och medaljer från NM, EM, VM och Bocuse D’Or som kommer att stå vid grytorna. Skogström och Nilsson, som driver lunchrestaurang tillsammans i Malmö, har också vunnit Årets Kock, 2006 respektive 1998. Nu ska alla tre tillbringa en lång dag i köket. Den inleds med gös, lamm och risotto till lunch vid 11.30, en fyrarätters avsmakningsmeny med början klockan 17 och sedan en åttarätters från 20.15.


   

 • KROGNYTT: Grönsaker i fokus när Fredrik Eriksson öppnar i city

  KROGNYTT: Grönsaker i fokus när Fredrik Eriksson öppnar i city

  KROGNYTT STHLM: Det är den rutinerade krögaren och kocken Fredrik Eriksson som fått uppdraget att driva Nationalmuseets nya restaurangverksamhet när museet återöppnar 2018.

  Museibyggnaden genomgår just nu en omfattande renovering och en helt ny restaurangdel uppförs i lokaler som tidigare varit kontorsutrymmen. Den nya satsningen kommer att innefatta lunch- och middagsservering, café, bar/bistro samt festvåning med utsikt över Kungliga slottet och Gamla stan.

  – Det kommer bli en fantastisk miljö att jobba med. I restaurangen kommer vi möta alla typer av gäster och det gäller att kunna erbjuda något för alla. Allt från en trerättersmiddag till en kaffe latte. Menyn kommer vara bred, med svenska rötter och stort fokus på grönsaker, säger Fredrik Eriksson.


   

White Guide Presentkort