Registrera dig här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding Guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

Äntligen färsk löjrom

Äntligen färsk löjrom

6 okt 2012

KROGNYTT: Idag lördag och i ytterligare fyra dagar har du möjlighet att njuta purfärsk Kalixlöjrom på Grand Hôtel i Stockholm.

Bottenvikens röda guld – löjromen från bräckvattensskärgården mellan Haparanda och Piteå, är en delikatess vi kan njuta året runt. Men endast ett par unika dagar är den helt färsk.

– Färsk löjrom från Siklöjan fiskas bara under en mycket begränsad tid och anses vara en unik svensk delikatess, säger Andreas Askling, kökschef på Grand Hôtel.

Det firar hotellet med löjromsdagar i Cadierbaren. Andreas Askling har precis som tidigare år specialkomponerat en guldskimrandemeny och förväntas under dessa dagar servera ett ton av den färska löjrommen.

– I årets specialkomponerade löjromsmeny får gästerna smaka olika kombinationer där Kalixlöjromen står i fokus på nya, oväntade sätt för att stimulera smaklökarna, avslutar Andreas Askling.

Fler krognyheter hittar du här:

WHITE GUIDE GALA FILM 2015