Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
ÅRETS NOMINERINGAR - White Guide 2013

ÅRETS NOMINERINGAR - White Guide 2013

7 feb 2013

SVERIGES BÄSTA RESTAURANGER OCH BARER AVSLÖJAS SNART

På White Guide Gala den 4 mars lanseras årets upplaga av White Guide. Sveriges bästa restauranger koras och landets största restaurangupplevelser hyllas genom priser i olika kategorier. Nya och etablerade kockstjärnor från hela landet kommer att lysa från scenen.

Av närmare 800 testade restauranger och 90 testade barer presenterar vi 507 restauranger och 40 barer i årets upplaga av White Guide.

Här är årets kategorier:

  • Årets Bästa Restaurang
  • Årets Matupplevelse
  • Årets Stjärnskott
  • Årets Serviceupplevelse
  • NYHET: Årets Marina Gastronomi
  • Årets Fyrfota Gastronomi
  • NYHET: Årets Nära Gastronomi
  • NYHET: Årets Hållbara Gastronomi
  • Årets Vinupplevelse
  • Årets Ölupplevelse
  • Årets Kaffeupplevelse
  • Årets Bar 2013
  • Årets Hjärtekrog

Restaurangerna är presenterade i bokstavsordning inom varje kategori. Vinnarna presenteras den 4 mars på White Guide Gala i samband med lanseringen av White Guide 2013.

Nominerade till Årets Bästa Restaurang

  • Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
  • Esperanto, Stockholm
  • Frantzén/Lindeberg, Stockholm
  • Fäviken Magasinet, Åre/Järpen
  • Gastrologik, Stockholm
  • Mathias Dahlgren Matsalen, Stockholm
  • Operakällaren, Stockholm

Nominerade till Årets Matupplevelse

  • Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
  • Esperanto, Stockholm
  • Frantzén/Lindeberg, Stockholm
  • Fäviken Magasinet, Åre/Järpen

Nominerade till Årets Stjärnskott – i samarbete med Menigo 

  • B.A.R krog & vinbar, Malmö
  • Bhoga, Göteborg
  • Speceriet, Stockholm
  • Ölbaren, Åre

Nominerade till Årets Serviceupplevelse – i samarbete med American Express

  • Bhoga, Göteborg
  • Esperanto, Stockholm
  • Fäviken Magasinet, Åre/Järpen
  • Sjömagasinet, Göteborg

Nominerade till Årets Marina Gastronomi – i samarbete med Norges Sjømatråd

  • F12, Stockholm
  • Gastro, Helsingborg
  • vRÅ, Göteborg
  • West Coast, Göteborg

Nominerade till Årets Fyrfota Gastronomi – i samarbete med Svenskt Kött

  • AG Restaurang & Bar, Stockholm
  • Bhoga, Göteborg
  • Skebo Herrgård, Skebobruk
  • Speceriet, Stockholm

Nominerade till Årets Nära Gastronomi – i samarbete med LRF och Svenskt Sigill

  • Gastrologik, Stockholm
  • Görgen på Höjden, Rättvik
  • Hävvi i Glen, Åsarna
  • Kock & Vin, Göteborg

Nominerade till Årets Hållbara Gastronomi – i samarbete med KRAV

  • Lilla Bjers Gårdsrestaurang, Visby
  • PM & Vänner, Växjö
  • Wasa Allé, Göteborg
  • Ängavallen, Vellinge

Nominerade till Årets Vinupplevelse – i samarbete med Oenoforos

  • 19 Glas, Stockholm
  • Bloom in the Park, Malmö
  • Esperanto, Stockholm
  • Mathias Dahlgren Matsalen, Stockholm

Nominerade till Årets Ölupplevelse – i samarbete med Galatea

  • Jernberghska Krog & Café, Eskilstuna
  • Kock & Vin, Göteborg
  • Swedish Taste, Göteborg
  • Ölbaren, Åre

Nominerade till Årets Kaffeupplevelse – i samarbete med Löfbergs

  • Agatons Restaurang & Bar, Ramundberget
  • Gastrologik, Stockholm
  • Kock & Vin, Göteborg
  • Thörnströms Kök, Göteborg

Nominerade till Årets Bar 2013 – i samarbete med Diageo

  • Avalon, Göteborg
  • Bhoga, Göteborg
  • Familjen, Göteborg
  • Guldbaren på Nobis Hotel, Stockholm
  • Kåken, Stockholm
  • Little Quarter/Marie Laveau, Stockholm
  • Tjoget/Linje 10/Purple Room, Stockholm
  • Svartengrens, Stockholm

Nominerade till Årets Hjärtekrog

  • Bastard, Malmö
  • deVille, Stockholm
  • Frank, Västerås
  • Magnus & Magnus M2, Göteborg

 

Mer från förstasidan

  • 12forward – en smak av framtiden

    12forward – en smak av framtiden

    WHITE GUIDE: Den nya digitala guiden 12forward leder dig till världens mest unika, innovativa och banbrytande restauranger – "food-forward". 

    12forward finns för närvarande tillgänglig som app för iOS (app för Android planeras också). Appen är gratis att ladda ner och då ingår också städerna Köpenhamn, Berlin och Tokyo – var och en med våra tolv utvalda restauranger i respektive stad. Vill du läsa om andra städer går det att köpa till innehållet för London, New York, Stockholm och Singapore – nya städer tillkommer hela tiden; inom kort bland annat Paris, Kapstaden, Bangkok och Chicago.

    Restaurangerna bedöms enligt White Guides befintliga poängsystem, men vi berättar också exakt vad som gör restaurangen till en unik och banbrytande plats. 

    Våra recensenter är inte anonyma utan är några av världens ledande matskribenter – samtliga bor också i den stad de har i uppgift att bedöma. 

    Ladda ner appen HÄR!

    Läs mer om 12forward HÄR!


     

  • WHITE GUIDE: Premiär för Table Top Shop

    WHITE GUIDE: Premiär för Table Top Shop

    White Guide samarbetar sedan fyra år tillbaka med Wines & Tables Guides AB vad gäller försäljning och digitala affärslösningar. Vi utökar nu samarbetet med att öppna digitala butiken Table Top Shop, där du finner de smäckraste vinglasen från Riedel, de vassaste japanska kockknivarna, supereffektiva korkskruvar, gedigna pannor och massor av andra topprodukter för kök och matbord.

    Som Guiding Guest på whiteguide.se erhåller du en rabatt om 8%. Rabatten får du när du med din e-mail adress aktiverar ditt konto. Gäller endast om du registrerat dig som Guiding Guest-medlem före mars 2017.


     

  • White PAPER: En bubblas liv

    Det är bubblorna som gör champagne till något extra. De är inte bara pigga och festliga, de fraktar doft och smak till ytan av våra glas. Följ med en bubbla – från vaggan till nyårsfesten.

    Text: Jon Hansson
    Foto: Gérard Liger-Belair / Shutterstock
    llustration: Anders Wieslander

    Publicerad i White PAPER #4 2016

    Läs hela artikeln HÄR.


     

  • White PAPER: Fem minuter med Heikki Nikula

    White PAPER: Fem minuter med Heikki Nikula

    White PAPER: Fem minuter... med Heikki Nikulasom äger och driver hotell Inarin Kultahovi tillsammans med systern Kaisu. Han är kökschef på hotellets restaurang Aanaar, en bra bit norr om polcirkeln, som placerade sig i White Guide Nordic för första gången i senaste upplagan.

    Vad gör Inari så speciellt?
    “Åh, det är mycket. Jag är född här och tillhör den andra generationen som driver hotellet –min mamma var hotellets manager och senare köpte min pappa det. Själv jobbade jag i hotellets kök redan från ung ålder. Jag har bott på andra ställen, främst södra Finland, och studerat och arbetat som jazzmusiker. Men efter att ha läst till kökschef i Helsingfors kom jag tillbaka för tolv år sedan, och sedan tog jag och Kaisu över verksamheten. Naturen är helt otrolig, ren och frisk, såväl luft som vatten som skog. När jag flyttade hit igen kände jag direkt att jag ville använda allt som finns här i hotellets kök.”

    I nya formatet Fem minuter... gör vi korta intervjuer med intressanta personer i mat- och forskningsvärlden. Läs hela intervjun HÄR


     

  • ÅTERBESÖK: Wedholms Fisk, Stockholm

    ÅTERBESÖK: Wedholms Fisk, Stockholm

    ÅTERBESÖK: Man kommer för såsen, gammelfirren och stämningen

    "Fisk av grannaste slag? Förvisso, men viktigare - här bjudes en magnifik tidsresa, närmre bestämt till mitten av 1980-talet. Knappt en dillkvist, ja märkvärdigt lite har krökts på hjässan till Bengt Wedholms huvudnummer på krogen som krönte hans livsgärning. Den mäktiga biten grillad piggvar har nästan samma höjd, spänst och saftighet och hollandaisen till har samma fina syrabett, rundad med sötman från schalottenlök..."

    Läs hela recensionen HÄR


     

  • Nominerad till Årets Smakutvecklare: Sorunda Korvfabrik

    Nominerad till Årets Smakutvecklare: Sorunda Korvfabrik

    ”Det viktigaste är färska, rena smaker”

    Kreativt smaksatta korvar på svenska råvaror. Sorunda Korvfabrik nomineras till priset Årets Smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2017 i samarbete med Livsmedelsföretagen. 


     

  • Nominerad till Årets Smakutvecklare: Paulúns

    Nominerad till Årets Smakutvecklare: Paulúns

    ”Vi ger aldrig avkall på smak till förmån för nyttighet”

    Paulúns frukostprodukter vinner medvetna konsumenters hjärtan tack vare sin kombination av välsmak och hälsofokus. Paulúns nomineras till priset Årets Smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2017 i samarbete med Livsmedelsföretagen.


     

  • Nominerad till Årets Smakutvecklare: Bloomy Drinks

    Nominerad till Årets Smakutvecklare: Bloomy Drinks

    ”Vi har verkligen slitit med smakerna”

    Urgammal örtmedicin möter nya hälsotrender i läckert förpackade drycker. Bloomy Drinks nomineras till priset Årets Smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2017 i samarbete med Livsmedelsföretagen. 


     

  • Nominerad till Årets Smakutvecklare: Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream

    Nominerad till Årets Smakutvecklare: Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream

    ”Vår glass ska vara ännu godare än den vanliga”

    Rawfood-glassen som smakar allt annat än trist hälsokost har tagit Sverige med storm. Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream nomineras till priset Årets Smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2017 i samarbete med Livsmedelsföretagen. 


     

  • White PAPER: ”Varför ska man prata så mycket jämt?”

    Sveriges sämsta intervjuare möter Sveriges mest svårintervjuade kock. Det låter som ett vinnande koncept, tänkte vi, och gav Lisa Förare Winbladh fria händer (och spaltutrymme) att porträttera Sayan Isaksson. Följ med in i bubblan.

    Text: Lisa Förare Winbladh
    Foto: Anders Wieslander
    Publicerad i White PAPER #4 2016

    Läs hela artikeln HÄR.


     

White Guide Presentkort