En toppkrogs första skedtag

En toppkrogs första skedtag

16 jun 2012

KROGNYTT: Rivningsarbetet är klart och i veckan påbörjades bygget av oaxenduons nya restaurang på Kungliga Djurgården.

Första matskedstaget är gjort. Det gamla förfallna båtvarvet på Djurgården är borta och bygget av Magnus Ek och Agneta Green drömrestaurang har påbörjats.

– Äntligen! Den marina miljön i kombination med närheten till city och alla kommunikationer är perfekta för vår nya restaurang och vi har längtat efter att få komma igång med arbetet på riktigt, säger Agneta Green.

På en av Djurgårdens bästa adresser kommer restaurangen att erbjuda plats för 32 gäster i en finare matsalen och 70 gäster i en informellare, mer bistrolik del. Under sommarsäsong öppnar uteserveringen med ytterligare 70 platser längs med kajen. Förhoppningen är också att parets båt, Prince af Orangiën, ska fortsätta drivas som ett hotell och ta emot restaurangens gäster.

– Vi ser fram emot att kunna ha öppet året runt och bli mer tillgängliga än vad vi var på en ö med enbart färjeförbindelse. Men vi kommer att fortsätta jobba på vårt naturtrogna vis i köket, så våra stamgäster kommer känna sig hemma, säger Magnus Ek.

Restaurangen, som ännu inte fått något namn, förväntas öppna före sommaren 2013.

Electrolux