Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Französische Szene

Französische Szene

6 sep 2014

Megakändisen bland fransoser är förstås Paris Bar (se även Kunst und Film Szene), nära Savignyplatz i Charlottenburg. Till denna högst levande legend återkommer kända och mindre kända kulturpersonligheter ständigt. Några ostron, en schysst entrecôte med spröda frites och riktigt bra béa, ett glas bourgogne eller en sjötunga meunière som snyggt benas ur efter besiktning. En len mousse au chocolat på det. Och servisen slänger sig hela tiden med franska. Ja, det är väl så man vill ha det? Det tar man också lite extra bra betalt för.

Familjärt, charmigt och härlig fransk känsla är det hos Régis Lamazère på brasseriet med samma namn vid Stuttgarter Platz, ett stycke längre bort i Charlottenburg. I den långsmala lokalen
är allt rätt – de röda sofforna, vinhyllorna ovanför, de gula väggarna, fina trädetaljer, vackra klinkers. I det öppna köket hänger skinkor och korvar. En charkplatta med goda oliver och cornichons finns också alltid på menyn som en utmärkt start. Humöret stiger i takt med de uppsluppna samtalen vid borden. Alla verkar känna varandra. På tavlan står dagens utbud. Tre rätter för 32 € eller två för 26. Husets specialitet är olika varianter av oeuf cocotte. För dagen (tursamt nog) med foie gras, en härligt krämig och smaskig anrättning som man blir rejält mätt av. Men det långkokta lammet med rosmaringnocchi hade varit synd att missa. Servisen ger säker vägledning i vinvalet. Sen är frågan franska ostar eller en tarte Tatin? På den alltmer krog- och bartäta Torstrasse i Mitte går de två franska systerkrogarna Bandol sur mer och 3 minutes sur mer som tåget. I lokalen som Bandol huserar i låg tidigare en döner. Krogen är ett pyttelitet hål i väggen och har bara ett 20-tal platser vilket krävde många fiffiga lösningar. Kockarna lagar nästan mat i knät på dig och rätt vad det är kan det hända att någon kliver upp ur en lucka i golvet. Här är det dagens meny som gäller. Allt finns klottrat på de stora karaktäristiska griffeltavlorna som pryder väggarna. Fisksoppan är väl värd lite slagsmål för att få ett bord. Annars gå till syrran två dörrar bort som har lite mer plats och något större utbud. Här är även öppet för frukost och lunch, också på söndagar.

Waldorf Astoria har öppnat granne med omgjorda Bikinihaus och det tidigare så nedgångna området strax intill Gedächtniskirche har fått en hyllad stjärnkrog i Les Solistes by Pierre
Gagnaire.

Paris Bar 
Kantstrasse 152, Charlottenburg. Tel +49 30 313 80 52. www.parisbar.net
Brasserie Lamazère 
Stuttgarter Platz 18, Charlottenburg. Tel +49 30 318 007 12. www.lamazere.de
Bandol sur mer 
Torstrasse 167, Mitte. Tel +49 30 673 020 51. www.bandolsurmer.de
3 minutes sur mer
Torstrasse 167, Mitte. Tel +49 30 673 020 52. www.3minutessurmer.de
Les Solistes by Pierre Gagnaire
Waldorf Astoria Berlin, Hardenbergstrasse 28, Charlottenburg. Tel +49 30 814 00 00.
www.waldorfastoriaberlin.com/Restaurants-Lounges/Les-Solistes

Tillbaka

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..