Registrera dig här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding Guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

Fredrik Malmstedt till Nobiskoncernen

Fredrik Malmstedt till Nobiskoncernen

30 okt 2012

KOCKNYTT: Fredrik Malmstedt, grundare av 50 Kvadrat, och hans ”Köttbutik” förstärker Nobiskoncernen ytterligare.

Furillen – den 500 hektar stora halvön har med sitt karga landskap och vilda natur alltid lockat besökare till norra Gotland. Vid årskiftet 2011-2012 tog Nobiskoncernen över driften av halvöns hotell och restaurang, Fabriken Furillen.  Och sedan den 1 oktober i år är också Fredrik Malmstedt, grundare av 50 Kvadrat, ny delägare och vd.

– Just nu ligger mitt största fokus på att höja standarden på mat, dryck och service, berättar Fredrik Malmstedt.

Samtidigt vill den nya ägarkonstellationen locka nya gäster med fler aktivitetsmöjligheter. Planer finns exempelvis på en tennisbana, styckningskurser och matlagningskurser.

– Även om man är här för att ta det lugnt ska det finnas möjlighet till att aktivera sig. Det gör det också möjligt att ta emot större företag, fortsätter Fredrik Malmstedt.

I samband med att Fredrik Malmstedt gick in som delägare och vd på Furillen blev Nobiskoncernen Fredriks nya partner i ”Köttbutiken” på Gotland.

– Nobis köpte upp Ejmunds del. Tanken är nu att Köttbutiken ska fungera som köttgrossist till alla delar av Nobiskoncernen. Dessutom ska vi fortsätta arbetet med att ta fram och utveckla utnyttjandet av oädla styckningsdetaljer från hela djuren, säger Fredrik Malmstedt.

Köttbutiken kommer bli en plats där företag likväl som kockarna i koncernen kan träffas och vidareutbildas genom olika kurser.

– Det är väldigt sällan man har möjlighet som kock att stycka hela djur. Tanken är att använda Gotland och Furillen som en inspirationsplats och utbildning. Det är viktigt att våra kockar utvecklas samtidigt som det svetsar ihop grupperna och restaurangerna, avslutar Fredrik Malmstedt.

För utvecklingsarbetet i Köttbutiken ansvarar Fredrik Malmstedt och Stefano Catenacci.

För mer information besök kottbutiken.nu och furillen.com

Fler krognyheter hittar du här:

WHITE GUIDE GALA FILM 2015