Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Fredrik Malmstedt till Nobiskoncernen

Fredrik Malmstedt till Nobiskoncernen

30 okt 2012

KOCKNYTT: Fredrik Malmstedt, grundare av 50 Kvadrat, och hans ”Köttbutik” förstärker Nobiskoncernen ytterligare.

Furillen – den 500 hektar stora halvön har med sitt karga landskap och vilda natur alltid lockat besökare till norra Gotland. Vid årskiftet 2011-2012 tog Nobiskoncernen över driften av halvöns hotell och restaurang, Fabriken Furillen.  Och sedan den 1 oktober i år är också Fredrik Malmstedt, grundare av 50 Kvadrat, ny delägare och vd.

– Just nu ligger mitt största fokus på att höja standarden på mat, dryck och service, berättar Fredrik Malmstedt.

Samtidigt vill den nya ägarkonstellationen locka nya gäster med fler aktivitetsmöjligheter. Planer finns exempelvis på en tennisbana, styckningskurser och matlagningskurser.

– Även om man är här för att ta det lugnt ska det finnas möjlighet till att aktivera sig. Det gör det också möjligt att ta emot större företag, fortsätter Fredrik Malmstedt.

I samband med att Fredrik Malmstedt gick in som delägare och vd på Furillen blev Nobiskoncernen Fredriks nya partner i ”Köttbutiken” på Gotland.

– Nobis köpte upp Ejmunds del. Tanken är nu att Köttbutiken ska fungera som köttgrossist till alla delar av Nobiskoncernen. Dessutom ska vi fortsätta arbetet med att ta fram och utveckla utnyttjandet av oädla styckningsdetaljer från hela djuren, säger Fredrik Malmstedt.

Köttbutiken kommer bli en plats där företag likväl som kockarna i koncernen kan träffas och vidareutbildas genom olika kurser.

– Det är väldigt sällan man har möjlighet som kock att stycka hela djur. Tanken är att använda Gotland och Furillen som en inspirationsplats och utbildning. Det är viktigt att våra kockar utvecklas samtidigt som det svetsar ihop grupperna och restaurangerna, avslutar Fredrik Malmstedt.

För utvecklingsarbetet i Köttbutiken ansvarar Fredrik Malmstedt och Stefano Catenacci.

För mer information besök kottbutiken.nu och furillen.com

Fler krognyheter hittar du här:

 

Fler krognyheter

 • Filip Fastén driver sommarkök på Furillen

  Filip Fastén driver sommarkök på Furillen

  KROGNYTT GOTLAND: Till hösten öppnar Filip Fastén, Årets Kock 2014, krog tillsammans med Joel Åhlin. Tiden fram till dess blir emellertid inte lugn – i sommar hittar vi Filip i uteköket på Fabriken Furillens på Gotland. 

  Under hela juli intas norra Gotland av Filip Fastén. Hotellet Fabriken Furillen drivs sedan 1999 av Johan Hellström och från och med i år går också hans döttrar Johanna och Elisabeth in i verksamheten. Det är de, som med hjälp av Filips matlagning, kommer att sköta driften under sommaren.

  Menyn baseras på råvaror från Gotland och varierar dagligen. Ett stort fokus ligger på grönsaker och mycket av maten lagas i vedugn. Filip själv kallar filosofin för ”god och enkel” i en intervju med Besöksliv.


   

 • Söder får ny vinbar

  Söder får ny vinbar

  KROGNYTT STHLM: Nyligen såg hotellkonceptet NoFo Hotell dagens ljus. Förutom hotellverksamheten vill ägarna skapa en modern vinbar med fokus att skapa överraskande kombinationer mellan mat och vin.

  I början av juni öppnade NoFo Hotell på en innergård strax norr om Folkungagatan. Tanken är att skapa ett hotell med en modern vinbar där ägarna Marie och Glenn Tammemägi delar sina samlade intryck från resor världen över. Samt att skapa en plats för nya intryck i en eklektisk miljö.

  Den nya vinbaren kommer att servera gaffelmat och ambitionen är att alla rätter ska ha en naturlig koppling till drycken. Maten blir en sorts svensk tapas och varje rätt får en matchning i en passande dryck.

  – Vi lyfter fram de svenska smakerna. Istället för att utgå från vinländernas gastronomi så arbetar vi med svenska maträtter i mötet med vinet, berättar Erik Lindström, sommelier på NoFo Vinbar.


   

 • Sveriges 100 bästa sommarkrogar

  Sveriges 100 bästa sommarkrogar

  WHITE GUIDE: På väg ut i sommarsverige? Låt White Guide guida dig till landets och sommarens bästa krogupplevelser.

  Bryggservering med havet som granne, pinfärsk fisk, skaldjursplatåer, grillbuffér, nyskördade primörer och svala sommarviner. Detta, och mycket mer, finns att njuta i hela landet. Nedan har vi listat våra hundra bästa sommarfavoriter. Restaurangerna är uppdelade på landskap och sorterade i bokstavsordningKlicka på varje krognamn för att läsa om den. 

  Registrera dig som Guiding Guest och du får tillgång till kompletta recensioner och poäng. restauranger finns också tillgängliga i White Guide App. Guiden kan också köpas som bok HÄR.

  Glad sommar,

  Önskar White Guide-redaktionen


   

 • Stor konceptrestaurang öppnar i Uppsala

  Stor konceptrestaurang öppnar i Uppsala

  KROGNYTT UPPSALA: Inom kort kommer restauranggäster i Uppsala att kunna välja mellan spansk, amerikansk och argentinsk mat under ett och samma tak. Det när teamet bakom Villa Anna öppnar sin nya konceptrestaurangen La Parilla.

  Krögartrion Rafael Löfstedt, Markus E. Arkevid och Linn Arkevid, som även driver Villa Anna, öppnar snart en nytt på Vaksalagatan i Uppsala. Krogen kommer att heta La Parilla, och även om det mesta i nuläget är hemlig, kan trion avslöja att inspirationen bakom maten hämtas i New York, Mendoza och spanska matmekkat San Sebastian.

  – Det kommer bli en urban och folklig mötesplats med mycket storstadskänsla. Det folkliga "urban deli" från New York, grillkulturen från Mendoza och pintxos, tapas och tilltugg från San Sebastian, säger Rafael Löfstedt till Uppsala Nya Tidning.


   

 • Het pop up när stockholmskrog gästar Österlen

  Het pop up när stockholmskrog gästar Österlen

  KROGNYTT ÖSTERLEN: I sommar går det hett till då restaurang Svartengrens slår sina påsar samman med Söderberg & Sara för en kväll i eldens tecken. Den 18 juli serveras en avsmakningsmeny om 9 rätter.

  Pop up-restaurangen har döpts till Eld, Kött & Kärlek och menyn kommer att ha en tydlig koppling till grill, eld och rök. Och det blir svårt att fuska då det inte finns någon el i orangeriet där middagen serveras. Till detta bjuds ett naturligt vinpaket med fokus på italienskt & franskt.

  Kvällen sker i samarbete med Wine Trade och kostar 995 kronor för mat samt 595 kronor för vin.


   

 • NYTESTAT: Eatery Social Taqueria, Malmö

  NYTESTAT: Eatery Social Taqueria, Malmö

  NYTESTAT: Mexikansk berg och dalbana

  "’Mucho mas que una taqueria’ proklamerar Marcus Samuelsson-signerade Eatery Social i bottenvåningen på Malmös nyöppnade Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Äkta mexikansk mat är en het trend över hela världen just nu, och tanken här är enligt restaurangens hemsida att ”transportera människor i Malmö till gatorna i Mexico, New York och LA”. Det går sådär...."

  Var?
  Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö
  eaterysocial.se

  Mer om Eatery Social Taqueria HÄR

  Läs hela recensionen, komplett med poäng, i betalversionen av White Guide restaurangapp. Du hittar den under "Mina Guider" och "Nytestat" i appmenyn.


   

 • Crispy Pizza Bistro satsar på ekologiska och svenska råvaror

  Crispy Pizza Bistro satsar på ekologiska och svenska råvaror

  KROGNYTT STHLM: På Upplandsgatan 45 serveras finpizza. Crispy Pizza Bistro drivs av kocken Henrik Salén som efter tio år i Australien bestämt sig för att ta finpizzan till Stockholm.

  Efterfrågan på lite finare pizza med moderna toppings och ett kvalitativt råvarutänk? Ja – just det behovet tyckte sig Henrik Salén se i hjärtat av Vasastan. Hemkommen från Australien, där han startat upp tre restauranger som specialiserat sig på just finpizza, bestämde han sig för att flytta hem – och ta konceptet till Sverige.

  – Hos oss kan man förvänta sig en hög andel svenska och ekologiska råvaror, unika toppings, och tunna, krispiga pizzor, berättar Henrik och förklarar vidare:


   

 • Jorden runt-tema under åtta söndagar på Svartengrens

  Jorden runt-tema under åtta söndagar på Svartengrens

  KROGNYTT STHLM: Med start i maj och fram till slutet av juni äger temakvällar rum restaurang Svartengrens i Vasastan. Genom att inspireras av åtta äventyrare bjuder man sina gäster på en resa runt jorden.

  Restaurang SvartengrensTulegatan 24 fortsätter konceptet ”Jorden runt på åtta söndagar” som man inledde i våras. Inspirerade av Jules Verne litterära klassiker, kommer man under åtta söndagar att utforma koncept efter olika teman. Under vårens omgång var temat åtta städer, denna gång har turen kommit till åtta äventyrare. Under de olika temakvällarna kommer både drinklistan och menyn att formas efter den aktuella äventyraren.

  Startskottet gick den 3 maj då Svartengrens inledde temat med mexikanska äventyraren Ignacio Zaragoza. Kommande söndag, den 14 juni, har turen kommit till kubanen Ponce de Leon. Under kvällen kommer Svartengrens i samarbete med inbjudna gäster att duka upp med passande dryck, mat och musik.


   

 • Rod Pérez ny köksmästare på Ekstedt

  Rod Pérez ny köksmästare på Ekstedt

  KROGNYTT STHLM: Ekstedt gör ny topprekrytering – från augusti är Rodrigo "Rod" Pérez, senast från Esperanto, ny köksmästare. "Ett nytt kapitel för Ekstedt" berättar Niklas Ekstedt. 

  Sedan restaurang Ekstedt öppnade på Humlegårdsgatan år 2011 har köksmästaren Gustav Otterberg varit en stor bidragande faktor till restaurangens många framgångar. Däribland en stjärna Guide Micheln samt den internationella mästarklass-stämpeln i White Guide. När Gustav Otterberg nu valt att gå vidare har Niklas Ekstedt rekryterat Rod Pérez – senast från Esperantodär han arbetat både som köksmästare och restaurangchef.

  – Jag ville ha någon med erfarenhet av asiatisk matlagning men som har sina rötter i nordisk gastronomi och som kan ta Ekstedt till en ny nivå. Den stora utmaningen för oss är att konkurrensen hårdnar när alla restauranger bara blir bättre och bättre. Vi vill vara med och leda utvecklingen och här tror jag att Rod blir en stor tillgång, berättar Niklas Ekstedt för White Guide.


   

 • Isabell Seger tar Italien till Helsingborg

  Isabell Seger tar Italien till Helsingborg

  KROGNYTT HELSINGBORG. Isabell Seger, kvinnan bakom prisade restaurang Fridas, öppnade i fredags dörrarna till sin andra krog i Helsingborg. På nya Bonasera, med hjärtat i Italien, går det bra att såväl få med sig en hämtpizza som att slå sig ner i matsalen för en femrätters Chef’s Choice.

  Bonasera drivs precis som Fridas av Isabell Seger tillsammans med Claes Isaksen. Souschefen Johan Sjöberg ansvarar för maten. På Bonasera kommer de italienska råvarorna att få ta plats, men inte utan att bli hemmablind, vilket exemplifieras av att Isabell Seger står med skånsk sparris i näven när vi ringer upp.

  – Jag vill såklart sätta min prägel på maten genom höga smaker. Det kan bli en fin italiensk carpaccio eller tartar, med något spännande tillbehör härifrån, säger hon.


   

White Guide Presentkort WHITE GUIDE GALA FILM 2015