Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
 Glamour Szene

Glamour Szene

6 sep 2014

Grill Royal är fortfarande stans mest glamorösa party. En trappa ner från Friedrichstrasse i nivå med floden visar det mingelsugna Berlin gärna upp sig i de sköna sofforna. Att det är grillade köttbitar av finaste märke som är grejen förstår var och en när man tittar in i de välfyllda kyldiskarna. Men visst kan fotomodellen få sin salade niçoise och köttvägraren sin grillade sea bream. När vädret tillåter sitter man häftigt nära vattnet och spanar rakt in i båtarna som passerar.
      Ett stenkast därifrån, på andra sidan Friedrichsstrasse och bredvid det nybyggda lyxvåningskomplexet Yoo by Starck, ligger kultklubben Bar Tausend och dess relativt nyöppnade Cantina, dit en reservation också blir nyckeln till den annars svårforcerade dörren. Här lagar kockarna latinsk-japansk fusion i öppet kök mitt i lokalen medan S-bahn dundrar ovanför gästernas huvud. Chefskocken Duc Ngos variant på Nobu’s black cod in miso är bara den värd ett besök, liksom hans peruanska tiradito. Men de ryska oligarkerna med sina supermodeller föredrar förstås tuna tataki i foie gras. Borchardt är den berlinska power-scenens främsta adress. Här möts politiker (ja även Mutti Merckel), industrialister och kulturfolk under avspända former i en enastående vacker brasseriemiljö, där man njuter strålande ostron och annat som inte är allt för knepigt att kirra i köket. Men visst är schnitzeln perfekt, gjord på bästa kalvköttet, och rieslingen alldeles korrekt tempererad. En bra kväll här är oförglömlig.

Pauly Saal står för en mera modern glamour med publik tonvikt på konstvärlden och nya entreprenörer. Även denna miljö är strålande vacker med gröna sammetsbanketter, högt i tak, keramikväggar och fina inredningsdetaljer trogna fastighetens 1930-talsursprung. Även matsedeln är förankrad i det klassiska – man kan till och med äta en riktig Tafelspitz här – även om Michael Höpfl i köket ger allt sin eleganta moderna twist, som mer än förtjänar sin färska stjärna.
      Det gör även Cinco by Paco Perez på det supereleganta designerhotellet Das Stue, som vi skriver om i introartikeln. En mer glamorös inramning hittar vi inte i Berlin.

Grill Royal 
Friedrichstrasse 105B, Mitte. Tel +49 30 288 792 88. www.grillroyal.com
Cantina Bar Tausend
Schiffbauerdamm 11, Mitte. Tel +49 30 275 820 70. www.tausendberlin.com
Borchardt
Französische Strasse 47, Mitte. Tel +49 30 818 862 62. www.borchardt-restaurant.de
Pauly Saal
Auguststrasse 11, Mitte. Tel +49 30 330 060 70. www.paulysaal.com
Cinco/Das Stue
Drakestrasse 1, Tiergarten. Tel +49 30 311 72 20. www.das-stue.com

Tillbaka

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..