Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Hipster Szene

Hipster Szene

6 sep 2014

En av de trendigaste och mest hippa asiaterna bland många i kvarteren runt Rosenthaler Platz är Dudu som satsar på japanskt och asiatisk fusion – ”kreativ sushi”, bra tofu-rätter och en välmatad vietname-sisk pho-nudelsoppa. Kvällstid slåss Mittes kreativa klick om borden inne i den snyggt svala lokalen eller ute på den mer ruffa terrassen. Nu väntar alla med spänning på att Dudu öppnar i designhotellet Bleibtreu i Charlottenburg.

En kort marsch från Markthalle Neun i Kreutzberg ligger hipsterhaket Long March Canteen, dit många går för dim sum och läckra dumplings. Miljön är fantastisk; man får nästan gå genom köket med staplar av ångande korgar för att komma in i den mörka, klubbliknande matsalen där man bänkar sig kollektivt längs långborden. Men håll er borta från Pekingankan, den är en besvikelse.
      Samma fina dumplings kan man njuta i lätt industriell miljö där de faktiskt görs, på Yumcha Heroes Manufaktur, en bra bit upp i Prenzlauer Berg. Här är de små knytena alldeles färska och därför särskilt läckra oavsett om man beställer dem ångade eller i en soppa. Mest omtalade är husets svarta knyten fyllda med nötkött, tätt följd av husets tolkning av den ursprungliga Shanghai dumpling. Orkar man inte ända hit upp har Yumcha Heroes ett hipstertrångt ställe på Weinbergsweg i Mitte, som är nästan lika bra.

Precis som alla andra trendkänsliga städer har Berlin en häftig romans med kött. Vid sidan av klassikern Grill Royal (se Glamour szene) är det The Grand Berlin som gäller. I en ganska så ruffig kåk – runt hörnet från Volksbühne och Soho House – öppnar sig en vacker klassisk matsal med vita dukar och svarta läderbanketter, i radikal kontrast med punkigt trasiga väggar. Publiken domineras helt av kvarterets IT-publik, som kan kosta på sig det till perfektion hängda och grillade köttet från utvalda djur av specad ras – Simmenthal, Charolais, Hereford, wagyu eller bara US Prime eller bison. Råbiffen är ”to die for”.
      Wedding nästa. Volta heter den lilla krogen på Brunnenstrasse. Med sitt öppna kök och den generösa baren mitt i smeten har den snarare karaktären av en skönt stökig, rockig, hipp klubb än en gastro-pub, som de själva vill kalla sig. Inget för känsliga öron men deras burger är känd och får beröm överallt. Och det händer mycket i kvarteren.

Dudu
Torstrasse 134, Mitte. Tel +49 30 517 368 54. www.dudu-berlin.de
Dudu 31
Bleibtreu Berlin, Bleibtreustrasse 31, Charlottenburg. (Ej öppnat vid pressläggning.)
Long March Canteen
Wrangelstrasse 20, Kreuzberg. Tel +49 178 884 95 99. www.longmarchcanteen.com
Yumcha Heroes Manufaktur
Duncker Strasse 60, Prenzlauer Berg. Tel +49 30 802 049 50. www.facebook.com/yumchaheroesmanufaktur
Yumcha Heroes
Weinbergsweg 8, Mitte. Tel +49 30 762 130 35. www.yumchaheroes.de
The Grand
Hirtenstrasse 4, Mitte. Tel +49 30 278 909 95 55. www.the-grand-berlin.com
Volta
Brunnenstrasse 73, Wedding. Tel +49 1783 96 54 90 (bokning endast sms). www.dasvolta.com

Tilllbaka

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..