Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Kunst & Film Szene

Kunst & Film Szene

6 sep 2014

Till Paris Bar (läs mer på Französische Szene) på Kantstrasse gick David Bowie gärna när han bodde i Berlin på sena 70-talet. Kanske med polaren Iggy Pop eller undergrounddrottningen Romy Haag. Många är de konstnärer, författare, musiker, skådespelare som trampat in i denna härligt frankofila och bohemiska miljö överhängd med spektakulära konstverk. Signerade fotografier av kända gäster som Yves Saint Laurent ger extra pondus. Den hårt arbetande Rainer Werner Fassbinder tog alltsomoftast en vilopaus på denna viktiga scen. Och ingenting har förändrats. Är det film- eller teaterfestival eller Gallery weekend så känns det liksom i luften just här.
       I kvarteren runt Linienstrasse med sina gallerier och designers passar Lokal som handsken. Rustikt, blont med nakna träbord och modern tysk design och en och annan designklassiker. Ett fönster står öppet mot gatan och det hörs skratt från trottoarserveringen. Hit går kvarterets kreativa garde för att äta tidsenligt tyskt, ofta ekologiskt och närproducerat, och gärna på udda skott och styckdetaljer. Det nybakade brödet serveras med örtgrön olja. Säsongens grönsaker serveras al dente och i en vacker sallad. Burgaren är väl tilltagen, gjord på vildsvin från närbelägen skog och riktigt god.

Högt i tak i alla bemärkelser är det på Katz Orange ett kvarter från Torstrasse i Mitte. Krogen huserar sedan några år i det stiliga tegelkomplex med tinnar och torn som en gång tillhörde bryggeriet Josty och senare restaurangen Maxwell. Interiören är bohemiskt brokig med
tegelväggar, två våningar – varav den nedre är mest populär – och stor uteservering. Härlig stämning, servisen är proffsigt social och köket medvetet på hög nivå. Berömda för sitt slow food
concept som Salzwiesenlammet för två som tillagats i 12 timmar på låg temperatur. Publiken är uppsluppet avspänt berlinsk.
      I gallerikvarteren runt Rudi-Dutschke och Koch-Strasse är det många som avslutar konstrundan på Sale e Tabacchi, en stil- och stämningsfull italienare som trots att den är ägd av den vänsterradikala tidningen Tageszeitung också är favorittillhåll för journalister från det närliggande Springer Verlag. Här är stämningen hög sen eftermiddag/tidig kväll på lördagarna
när lunch och middag glider samman och de ricottafyllda zucchiniblommorna viker ut sig på tallrikarna som värsta Georgia O’Keefe-motiv medan konstpubliken diskuterar bra och dåligt på de senaste vernissagerna.
      Noto – North of TOrstrasse – är konst- och filmvärldens senaste älskling, en intim och lite bohemisk krog som specialiserat sig på mediterran och amerikansk mat, där framför allt New Yorkfödde Ronald Marx’ redan vid anblicken sönderfallande revbensspjäll får entusiasterna att gå ner i spagat. Vita kaklade väggar, blonda träbord och mycket celebs på stolarna.

Paris Bar
Kantstrasse 152 Charlottenburg. Tel +49 30 313 80 52. www.parisbar.net
Lokal
Linienstrasse 160, Mitte. Tel +49 30 284 495 00. www.lokal-berlinmitte.de
Katz Orange
Bergstrasse 22, Mitte. Tel +49 30 983 208 430. www.katzorange.com
Sale e Tabacchi
Rudi-Dutschke-Strasse 25, Kreuzberg. Tel +49 30 252 950 03. www.sale-e-tabacchi.de
Noto
Torstrasse 173, Mitte. Tel + 49 30 200 953 87. www.noto-berlin.com

Tillbaka
 

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..