Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Lina Ahlin Olofsson

Lina Ahlin Olofsson

23 jan 2015

WHITE PAPER: ”Jag vill veta hur fin skillnaden är mellan 2 och 3 stjärnor”

Lina Ahlin Olofsson har högsta tänkbara gastronomiska ambitioner. Att styra ett 3-stjärnigt kök.
      ”Med två år på Restaurang Frantzén känner jag mig redo att hämta hem något nytt. Jag vill lära mig nya tekniker, smaker och ser hur fin skillnaden är mellan två och tre stjärnor. Jag behöver vidga mina vyer och vet att jag har den erfarenhet och kunskap för att klara attityd, press, stress och noggrannhet av det slag som ett stjärnkök kräver.”
När Lina basar i köket är det årstiderna som styr och inspiration hämtas från äldre svensk matkultur – utan att vända ryggen mot samtiden.
      ”Jag har ett stort intresse av äldre konserveringstekniker, så som mjölksyrejäsning och andra syrningskulturer. För mig är det viktigt att vi tar med oss vår kunskap och tradition in i den fantastiska era vi befinner oss i just nu.”
       ”Att jag kallar min matfilosofi för samtida är för min tro och passion för det enkla och naturliga. Jag följer naturen med dess växlingar. Att låga djur växa upp värdigt och i lugn och ro. Att inte krångla till något i onödan. En morot är fantastiskt som det är och det räcker med minsta handpåläggning. Råvarorna ska tala för sig själva. En oväntad kombination eller tillagning som lockar fram den djupaste smaken hos just den råvaran.”
      ”Min matlagning är en del av vem jag är. Den speglar hur jag mår, var jag är och åt vilket håll jag strävar. Genom smaker, texturer, syror, sälta får jag ge uttryckt för mitt innersta. Jag vill leva ut det jag lagar – en del av mig är det jag serverar mina gäster.”
      ”Jag är säker i min roll och vet att jag har det som krävs för att komma framåt.”

  • Lina Ahlin Olofsson är 26 år och yrkesverksam på restaurang Frantzén.
  • Bakgrund: Oaxen Krog, Gastrologik, Fäviken Magasinet
  • Utbildad på Grythyttan, kulinarisk kock och måltidskreatör

Tillbaka

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..