Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Marcus Samuelsson är tillbaka på Clarion Sign

Marcus Samuelsson är tillbaka på Clarion Sign

15 aug 2012

KROGNYTT: Amerikanskt brasserie när Clarion Sign återupptar samarbetet med Marcus Samuelsson.

I juni serverade Aquavit Grill & Raw Bar sin sista tallrik. Redan då stod det klart att Marcus Samuelsson blir nygammal profil på stockholmshotellet.

Den nya restaurangen öppnar i oktober upp i samma lokal, men under namnet ”American Table Brasserie and Bar”. Det blir ett amerikanskt brasserie med inspiration hämtat från hela USA.

Ansvarig i köket är köksmästare Magnus Nilsson.

Marcus Samuelsson var en av profilerna när Aquavit Grill & Raw Bar öppnade i Stockholm 2008, men samarbetet upphörde i samband som Marcus slutade på Aquavit i New York. Redan förra året var han tillbaka i Sverige, då med restaurangen Norda Bar & Grill på Clarion Post i Göteborg.

Mer information kommer löpandes att presenteras på: americantablebrasserie.se

 

Fler krognyheter

  • Urban Deli storsatsar på Sveavägen

    Urban Deli storsatsar på Sveavägen

    KROGNYTT STHLM: Framgångsrika konceptkedjan Urban Deli utökar företaget ytterligare med nysatsningen MRKT på Sveavägen. Själva beskriver de projektet som en lekyta på närmare 3 000 kvadratmeter och utlovar en mängd spännande projekt.

    Urban Deli är en av Stockholms just nu snabbast växande krogkoncerner. Förutom restaurangerna vid Nytorget och Sickla köpkvarter, driver de det egna bagerietSkånegatan och pop in-butik i Mood-gallerian. Snart är det dags för nästa projekt – MRKT på Sveavägen 44.

    – Detta blir vår största satsning hittills, även vad gäller rekryteringar. Och vi gör det på vårt eget sätt när vi nu söker 130 nya medarbetare, säger vd Johannes Andvaller, och berättar att de sökande får göra tester och videofilma sig själva med mobilen innan de kallas till intervju.

    I den nya satsningen ingår saluhall, matbutik, restaurang, bar, takpark, matstudio och en hotellverksamhet. Planen är att slå upp verksamheten efter sommaren.


     

  • Robert Maglia öppnar nytt i Gamlestan

    Robert Maglia öppnar nytt i Gamlestan

    KROGNYTT GBG: Krögaren Robert Maglia utökar sin krogverksamhet då han inom kort slår upp dörrarna för nya satsningen Trattoria Maglia. Här kommer han att fokusera på vällagade rätter med tydlig italieninspiration.

    Gamlestan i Göteborg är en snabbt växande krogscen. Näst ut är nu Robert Maglia som sedan tidigare driver den italieninspirerade krogen Enoteca Maglia vid Mariatorget. I Gamlestan öppnar han nu systerrestaurangen Trattoria Maglia. Öppningen sker i början på juni och restaurangen kommer att ligga i bottenvåningen i ett nybyggt hus på Holländareplatsen.

    Konceptet på den nya krogen kommer att påminna om Enoteca Maglia förklarar Robert Maglia. Syftet är att skapa vällagad mat med fokus på vin- och matkombinationer. Det blir färre och enklare rätter än på Enoteca Maglia. Målet är en avslappnad krog där alla känner sig välkomna. Därtill kommer man att ha en stor uteservering där det kommer serveras italiensk piazza.


     

  • Jazzköket satsar på sommarinnergård med soul food

    Jazzköket satsar på sommarinnergård med soul food

    KROGNYTT ÖSTERSUND: Jazzköket i Östersund uppmärksammades nyligen då de tog hem priset för ”Årets hjärtekrog” på Whiteguidegalan 2015. Nu utvecklar de verksamheten genom att öppna en innergård under sommaren där fokus ligger på soul food.

    Den nya satsningen på en innergård blir ett komplement till Jazzkökets övriga verksamhet som består av ett kök, bakeri, matsal, scen och en gårdsservering. Innergården kommer att ha öppet under sommaren och under dessa månader ändras menyn till robustare mat med influerad av street food-kulturen:

    – Vi kallar det soul food eftersom det vi gör är på riktigt. Det är bara passion och hjärta bakom allt, berättar Kristoffer Andersson, krögare på Jazzköket.


     

  • Magnus Nilsson tillägnas avsnitt i hyllad Netflixserie

    KROGNYTT JÄRPEN: Prisbelönte stjärnkocken Magnus Nilsson från Fäviken Magasinet tillägnas ett helt avsnitt i nya hyllade Netflixserien Chef’s Table. Se trailern här.

    Första säsongen av David Gelbs nya tv-serie Chef’s Table har haft premiär på filmtjänsten Netflix. Serien följer sex av världens främsta kockar och matskapare med syfte att ge en unik inblick i hur våra mest ansedda kulinariska begåvningar lever och arbetar. 


     

  • Boqueria flyttar ut baren till ny uteservering

    Boqueria flyttar ut baren till ny uteservering

    KROGNYTT STHLM: Tapaskrogen Boqueria har byggt en ny utebar och flyttar ut barverksamheten under sommaren. Baren kommer att fokusera på cocktails och sherry och kommer även att erbjuda klubbspelningar och DJ’s.

    Med start förra veckan och hela augusti ut kommer kroggäster på Boquerian att kunna beställa sina drinkar under bar himmel. Boquerians två befintliga barer, matsalsbaren och klubbaren Torget, flyttar under sommaren ut sin verksamhet till uteserveringen som vetter mot Jakobsbergsgatan. Ansvariga för den nya baren är Per Thörngren och David Kringlund som till vardags är barchefer inne i matsalen respektive Torget.

    Uteserveringen rymmer cirka 150 personer där 30 platser är vigda åt matsalens gäster och resterande yta vigs åt bargästerna. I bardelen finns möjlighet att beställa mat från hela tapasmenyn och drinklistan består av genomarbetade cocktails.


     

  • Bistroteket senaste tillskottet på Nytorget

    Bistroteket senaste tillskottet på Nytorget

    KROGNYTT STHLM: Nytorget på Söder får ett nytt restaurangtillskott då Bistroteket öppnar för frukost-, lunch-, och middagsgäster. Krögarduon bakom Bistroteket berättar att det är ett drömprojekt som äntligen gått i uppfyllelse.

    I Sonjas Greks gamla lokaler på Bondegatan 54 har det en tid varit igenbommat med en skylt som deklarerat att ”Renovering pågår”. Den 27 maj är det dags för invigning av lokalens nya verksamhet och Bistroteket slår för första gången upp sina dörrar.

    Bistroteket öppnas av kocken Anders Berglund, tidigare Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger, och Makis Batsoulis som senast kommer från Jimmys Steakhouse och Jimmys Marina.

    – Det känns lite stressigt inför öppning när allt måste klaffa, men det känns tryggt eftersom vi har ett fantastiskt gäng med oss både i köket och servisen. Det känns väldigt kul att äntligen få öppna vår drömkrog, berättar Makis Batsoulis.


     

  • NYTESTAT: BORD 13, Malmö

    NYTESTAT: BORD 13, Malmö

    NYTESTAT: Excentriska rätter som rockar

    "De första ryktena som började surra om B.A.Rs nya ”lillebror” var att Malmö skulle få en ny vinbar. Och visst, här finns ett naturvinsutbud som inte matchas någonstans på denna sida sundet, allt erbjuds dessutom på glas. Men någon renodlad bar eller enkel bakficka är det knappast tal om här. Snarare är det en fullfjädrad..."

    Var?
    Engelbrektsgatan 13, Malmö
    bord13.se

    Mer om Bord 13 HÄR

    Läs hela recensionen, komplett med poäng, i betalversionen av White Guide restaurangapp. Du hittar den under "Mina Guider" och "Nytestat" i appmenyn.


     

  • Malmökrogar i konkurs

    Malmökrogar i konkurs

    KROGNYTT MALMÖ: På en vecka har två restauranger i Malmö försatts i konkurs. Det rör sig om Myteri, startad av Martin Rosengren och Martin Wugk som även legat bakom restaurang Rebell, samt Fabriken, ursprungligen startad av Anders Vendel och bara ett halvår efter den förra konkursen.

    Fabriken, inhyst på och invigd samtidigt som det nyupprustade köpcentrat Mobilia, har därmed gått i konkurs två gånger. Sedan förra konkursen har restaurangen drivits av före detta chefskocken Jonathan Luck. Nu eftersöks någon som vill ta över verksamheten.

    Myteri startades 2013, då som fiskrestaurang som genast tog plats i White Guide. Men publiken runt Lilla Torg tog inte till sig konceptet, som ändrades för att bli bredare och mer folkligt. Det visade sig dock inte räcka och restaurangen stänger nu ner. Sedan nyår har Martin Wugk drivit båda restaurangerna själv, och kommer nu att fortsätta satsa på Rebell på Friisgatan. Martin Wugk och konkursförvaltare Ola Sellert säger till Sydsvenskan att det råder en överetablering av krogar i Malmö för tillfället, som har sett en våg av nya restauranger öppna under det senaste året.


     

  • Fullspäckad matfestival i Skanör

    Fullspäckad matfestival i Skanör

    KROGNYTT SKÅNE: Den 29-31 maj är det återigen dags för går Skanör Falsterbo Matfestival. I år är festivalen utökad med en extra dag, och gästas av bland andra Daniel Berlin, Tareq Taylor och Helmut Prössel.

    Bland det stora utbudet märks gatumat från Malmös Nordic Street Food, med nordiska smaker, och Casual Street Food, som serverar hamburgare. Dessutom kommer Fävikens Magnus Nilsson, som i sommar rullar sin korvvagn landet runt och serverar korvar och charkuterier, alla producerade av Nilssons nystartade charkuteri Undersåkers. I kontrast till charkuterierna gästspelar Daniel Berlin ihop med Olle T Celton och vinimportören Emil Broomé på fredagkvällen med en sexrätters vegetarisk middag på restaurang Gässlingen.

    Det blir också bondemarknad, hantverksöl, smaksafari och mycket annat. Skanör och Falsterbos alla restauranger håller öppet som vanligt, med en mängd olika gästspel från kockar från när och fjärran. Festivalen sker i år i samarbete med välgörenhetsorganisationen Hungerprojektet, dit cirka 10% av festivalens omsättning går. Att besöka festivalen är gratis, men gissningsvis kommer det att spenderas en och annan krona på mat.


     

  • Bhoga nyöppnar med skandinavisk design

    Bhoga nyöppnar med skandinavisk design

    KROGNYTT GBG: Stjärnrestaurang Bhoga nyöppnar i uppdaterad kostym. Efter veckor av renovering ska inredningskonceptet nu gå hand i hand med matfilosofin.

    Restaurang Bhoga öppnade för tre år sedan och har sedan dess tilldelats både stjärna i Michelinguiden och mottagit flera priser från White Guide. Redan från början etablerade sig Bhoga som en restaurang som hyllar det nynordiska köket. På menyerna, som består av antingen fyra, sex eller åtta rätter, syns resultatet av ett nära samarbete med lokala producenter och råvaror som är i säsong.

    Genom en renovering tar de nu inredningskonceptet närmare matfilosofin. Den nya interiören är inspirerad av skandinavisk design, med naturmaterial i en nutida tolkning. Färgskalan är dov och ledordet har varit att skapa en harmoni i matsalen där maten ska få tala och fortsätta vara i centrum för upplevelsen.


     

WHITE GUIDE GALA FILM 2015