Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Nominerade till Årets Hållbara Café 2018

Nominerade till Årets Hållbara Café 2018

24 apr 2018

WHITE GUIDE CAFÉ: Årets Hållbara Café premierar ett café som på ett utomordentligt sätt kombinerar en sympatisk caféupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i sin verksamhet. För dem är ekologiska råvaror en viktig grund inom cafébranschen – och i förlängningen för oss alla.

Beräkningssystemet har i år utvecklats för att göra det mer tävlingsinriktat. Beräkningen av poängen premierar de som är på en högre nivå i sin KRAV-certifiering, de som har ökat i nivå i befintlig certifiering under året och de som inte varit certifierade sedan tidigare. Extra poäng delas dessutom ut för certifieringsnivå i förhållande till White Guide Café-klassificering. Priset delas ut i samarbete med KRAV på White Guide Café – Kalaset den 14 maj på Stora Teatern, Göteborg.

White Guide och KRAV premierar tydlig strävan för en hållbar utveckling.

Nominerade till Årets Hållbara Café 2018 är:

  • ANNAS HEMBAGERI, Mariefred
  • GUNNEBO KAFFEHUS OCH KROG, Mölndal
  • HORNUDDENS EKOCAFÉ, Strängnäs
  • STRANDNÄRA EKOCAFÉ, Mörbylånga
  • TANT ANCI & FRÖKEN SARA, Sundsvall

Tidigare vinnare av Årets Hållbara Café är: 2017 och 2016: Hornuddens Ekocafé, Strängnäs. 2015: StrandNära EkoCafé, Mörbylånga. 2014: Gunnebo Kaffehus, Mölndal.

Det känns betydelsefullt att det kommer in nya verksamheter i certifieringen hela tiden och att få vara med och knyta ihop länken mellan producenter och konsumenter känns som ett värdefullt arbete. Det är även kul när de som är nya i sin certifiering eller de som ökar i inköpsnivå också kan premieras för sin insats genom att få denna utmärkelse.” säger Josefine Larsson, Marknads- och regelutvecklare för restaurang och storhushåll på KRAV.

Läs pressmeddelandet i sin helhet HÄR

Under v.17 presenteras nomineringarna till White Guide Café löpande.

Omslag: Marängdoppade cruffins fotade på Magnus Johansson Bageri & Konditori, Stockholm.

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..