Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Nomineringar Årets Serviceupplevelse

Nomineringar Årets Serviceupplevelse

14 feb 2018

WHITE GUIDE 18: Med utmärkelsen Årets Serviceupplevelse premieras en restaurang som bidragit till att berika och utveckla servicekulturen. Hela serviceuppläggets idé och genomförande; omhändertagandet av gästen, kunskapen om mat och dryck och hur den förmedlas till gästen, liksom rätt tonträff i tilltal, från bordsbokning till avtackning, är alla viktiga moment i en stor serviceupplevelse.

Priset delas ut på White Guide Gala den 5 mars i Blå Hallen, Stadshuset, Stockholm.

Nominerade till Årets Serviceupplevelse 2018:

  • Adam/Albin, Stockholm.

För att ha skapat ett unikt rum där varje medarbetare utstrålar vänlighet och värdskap – och förmår förmedla alla delar av upplevelsen till gästen – i glas såväl som på tallriken.

  • Bloom in the Park/Embassy of Sagrantinia, Malmö

För att ha skapat en skräddarsydd service där vi överraskas, utmanas och uppmanas – allt i en helhetsupplevelse från entré till att vi förflyttas till systerrestaurangen för kaffe.

  • Frantzén, Stockholm.

För att ha gett fine dining en ny modern definition, där varje gäst behandlas ”furstligt informellt” av ytterst kompetent personal i varje fas av besöket från första till sista hisstur.

  • Taxinge Krog, Nykvarn.

För att med små medel få alla gäster att känna sig ompysslade och uppmärksammade och där den outsinliga kunskapen kring det lokalt odlade, uppfödda och skjutna blir en naturlig del.

Läs pressmeddelandet i sin helhet HÄR

 

Mer från förstasidan

  • Sveriges bästa sommarkrogar 2018

    Sveriges bästa sommarkrogar 2018

    WHITE GUIDE: På väg ut i sommarsverige? Låt White Guide guida dig till landets och sommarens bästa krogupplevelser.

    Bryggservering med havet som granne, pinfärsk fisk, skaldjursplatåer, grillbuffér, nyskördade primörer och svala sommarviner. Detta, och mycket mer, finns att njuta i hela landet. Nedan har vi listat ett urval av våra sommarfavoriter. Restaurangerna är uppdelade på landskap och sorterade i bokstavsordning. Klicka på varje krognamn för att läsa mer om krogen. Samtliga krogar är med i 2018 års upplaga av White Guide.

    Registrera dig som Guiding Guest och du får tillgång till kompletta recensioner och poäng. Restauranger finns också tillgängliga i White Guide App för iOS. Guiden kan också köpas som bok HÄR.

    Glad sommar önskar White Guide-redaktionen!


     

  • NYTESTAT: Torpedverkstan, Stockholm

    NYTESTAT: Torpedverkstan, Stockholm

    NYTESTAT: Smakrik fusion med kärlek i grunden

    OCKSÅ ETT BRA STÄLLE

    Torpedverkstan
    Norra Brobänken
    Skeppsholmen
    torpedverkstan.se

    PÅ FOTBOLLSPLANEN ÄR DET MÅHÄNDA Sverige som sopar mattan med Mexiko - men på Skeppsholmen gifter sig det svenska och mexikanska köket i en kärleksfull fusion med mycket smaker. Kökschefen Kajsa Åkerblom drev tillsammans med sin man krog i Mexiko i flera år innan de flyttade till Sverige och tog med restaurangen till den gamla torpedverkstaden på Skeppsholmen.

    EN SOLIG SOMMARKVÄLL NÅGRA VECKOR veckor efter öppning är uteserveringen kantad av blomlådor där innehållet skördas till både kök och bar. Vackra drinkar från den ambitiösa drinkmenyn intas med fördel i någon av de glassiga solstolarna i trä med utsikt över kajens fartyg, Strandvägen och Djurgården.


     

  • NYTESTAT: Furuvik Havskrog, Gävle

    NYTESTAT: Furuvik Havskrog, Gävle

    NYTESTAT: Med utsikt mot Bottenhavet

    GOD KLASS

    Furuvik Havskrog
    Gösta Nygrens Väg 1
    814 91 Furuvik
    furuvikhavskrog.se

    ALLA FÖRSÖK ATT BRINGA NÅGON FORM av ljus i det gastronomiska skymningslandet hos djurparker, nöjesfält och liknande kommersiella inrättningar är värda medalj. Jonas Dahlbom verkar ha gjort det till sin mission. Han driver redan två krogar på Gröna Lund och går nu vidare inom nöjeskoncernen, till Furuvik.

    HÄR ÄR AMBITIONERNA BETYDLIGT HÖGRE ÄN på Grönan, vilket märks redan i den vackert ljusa och luftiga restaurangen med fantastisk utsikt mot Bottenhavet. Stora trädäck och långa bryggor lämpar sig väl för promenad, före eller efter maten.  Enbart miljön är en lisa för själen för alla utmattade parkbesökare som nu kan pusta ut över att de befinner sig på rätt sida om djurstängslet.


     

  • NYTESTAT: Bella på Österlen, Skillinge

    NYTESTAT: Bella på Österlen, Skillinge

    NYTESTAT: Mat för alla som älskar Italien

    MYCKET GOD KLASS

    Bella på Österlen
    Östangård B&B
    Kvarnby 1303
    bellapaosterlen.se

    FÖRRA ÅRET BYTTE ISABELLA MORRONE kockandet på ett par av huvudstadens bästa italienska krogar mot ett betydligt mer intimt och småskaligt hemma hos-koncept på Österlen. Nu till sommaren får fler chansen att prova på hennes italienska kök i och med öppningen av Bellas på Österlen i Östangårds B&B strax utanför det gamla fiskeläget Skillinge.

    OMGIVNINGARNA KUNGE NÄSTAN INTE vara mer romantiska - en vacker skånegård från 1800-talet med tillhörande trädgård och i matsalen är det många meter upp till det vackra trätaket och generöst ljusinsläpp. Maten är förstås övervägande italiensk, precis som Morrones rötter och schlagern i högtalarna, och den är en manifestation av både den italienska råvarufanatismen och enkelhetsprincipen.


     

  • WHITE PAPER: Rädda en skrumpen morot – och samtidigt världen?

    WHITE PAPER: Rädda en skrumpen morot – och samtidigt världen?

    WHITE PAPER #2 2018: Allt fler kockar och krögare intresserar sig för hållbarhetsfrågor. Men går det att skala upp svinnjakten från inspirerande exempel på kvarterskrogsnivå till något som sätter ett stort positivt klimatavtryck?

    Text: Jon Hansson
    Foto: Carin Josdal Stenbeck

    PAUL SVENSSON ÄR EN av the usual suspects när det gäller hållbarhet på krogen. I vintras lanserade han och Fotografiskas kökschef Elvira Lindqvist en semla gjord av bullrester – och sedan något år står en kompostmaskin på restaurangen och förvandlar matrester till prima matjord.
          Nu i maj är det dags för ett nytt steg. Då kommer hans restaurang ReTaste att poppa upp på Södermalm i Stockholm två dagar i veckan under fem månader.
          Återsmakandet i namnet syftar på att kockarna bara kommer att använda råvaror som annars skulle blivit avfall.
          ”Jag har fnulat länge på hur man skulle kunna hjälpa dagligvaruhandeln att få användning för råvaror som nått bäst före-datum”, säger han.


     

  • NYTESTAT: Allegrine, Stockholm

    NYTESTAT: Allegrine, Stockholm

    NYTESTAT: Lantlig fransk kärlek

    MYCKET GOD KLASS

    Allegrine
    Kammakargatan 22
    allegrine.se

    PÅ TORGET SOM UPPSTÅTT PÅ Kammakargatan breder stora uteserveringar ut sig i försommarvärmen. Doftande lavendel i blomlådor, grova linneservetter och matta silverbestick hjälper våra sinnen att förflytta sig söderut - närmare bestämt till Frankrike där Danyel Couet hämtat sin inspiration till Allegrine, döpt efter hans parisiska farmor.

    VI SITTER FRANSKT PÅ UTESERVERINGEN och betraktar Couet presentera en enorm griffeltavla med meny för gästerna på Bar Étable – Allegrines bakficka på andra sidan torget. På Allegrines meny går det franska temat igen. Förrätten ”färsklök” med confiterad pärlhöna är ingen fröjd för ögat med bara bruna nyanser, men bjuder på idel smarr: krispighet från den milda löken, umamisalt kycklingskinn och syrlig sås. Ett glas elegant ekad bourgogne matchar rättens smörighet. Till förrätten med picklat ägg är vinrekommendationer däremot omöjliga - servisens råd är att välja sin favorit. Vinlistan är av det kortare slaget och uppdelad i franska och icke-franska viner.


     

  • NYTESTAT: Noi, Stockholm

    NYTESTAT: Noi, Stockholm

    NYTESTAT: Italienare goes global

    GOD KLASS

    Noi
    Norrmalmstorg 4
    111 46 Stockholm
    nobishotel.se/noi

    NÄR ITALIENSKA VINDAR BLÅSER genom Stockholm går Nobis i motvind – den tidigare italienska restaurangen Caina har under våren nyöppnat som NOI med betydligt mindre pasta på menyn. En trappa ner från Norrmalmstorg och den eleganta hotellobbyn öppnar en stimmig, snygg matsal upp sig. Färgerna är dova och materialvalen lyxiga, hela omgivningen är dynamisk med sittgrupper i olika storlekar och välvda soffor. Klientelet består av hotellgäster, välklädda Östermalmsbor, unniga helgfirare och under vårt besök även kungligheter och Hollywoodkändisar.


     

  • Hållbara matbutiker korade av White Guide Green

    Hållbara matbutiker korade av White Guide Green

    WHITE GUIDE GREEN: I ett nytt initiativ att prisa hållbar dagligvaruhandel lanserades igår den första upplagan av nya guiden White Guide Green. 

    Cirka 350 matbutiker testades runt om i landet, från Haparanda i norr till Trelleborg i söder, varav 50 nominerades i huvudkategorin Årets Hållbara Matbutik. Kriterierna för bedömningen av butikerna är framtagna tillsammans med Världsnaturfonden WWF och tittar till exempel på hur butikerna arbetar med sitt utbud, utbildningen av personalen, matsvinn och avfall till energiförbrukning och hållbarhetskommunikation ut mot kunderna. Under eftermiddagen den 30 maj delades pris ut i tio olika kategorier under ledning av konferenciererna Sébastien Boudet och Sandra Mastio.

    Läs mer på whiteguidegreen.se
    Läs pressmeddelandet i sin helhet HÄR


     

  • WHITE GUIDE: GDPR

    WHITE GUIDE: GDPR

    Du har kontrollen.

    Idag den 25 maj 2018 börjar GDPR att gälla som lag i EU:s medlemsländer. Förordningen medför stärkta rättigheter för den enskilde när det gäller personlig integritet och samtidigt utökade skyldigheter för företag när det gäller hantering av personuppgifter.

    Dataskyddspolicyn är relevant för den som har lämnat nödvändiga personuppgifter till White Guides AB i samband med att ha registrerat sig som Guiding Guest och/eller signat upp för vårt nyhetsbrev. Den nya lagstiftningen kan verka krånglig och svår att förstå. Vi på White Guide jobbar därför med att förbättra och uppdatera våra tjänster för att kunna följa nya lagstadgar. Högre krav kommer ställas på oss som företag och vi välkomnar självklart denna utveckling då vi tar integritetsskyddsfrågor på stort allvar.

    Vi har alltid strävat efter att ge dig tydlig och enkel information om personuppgifter vi samlar in och använder och om hur vi skyddar dina personuppgifter i vår sekretesspolicy. Inom kort uppdateras vår officiella sekretesspolicy som förtydligar och ger ytterligare information om:
    * dina sekretessrättigheter och hur du åberopar dem
    * hur vi samlar in, använder, delar och skyddar dina personliga data och
    * de rättsliga grunderna vi förlitar oss på när vi bearbetar dina personuppgifter.

    För gratis tillgång till guiderna på whiteguide.se och för att kunna skicka nyhetsbrev registrerar vi e-postadress för Guiding Guest och/eller i det det nyhetsbrevtjänst (Mailchimp) vi använder. Vi gör aldrig personlig information tillgänglig för en tredje part. Endast de personer som behöver behandla personuppgifter av ovanstående skäl har tillgång till din personliga information. Vi respekterar våra användares integritet och kommer alltid att se till att personuppgifter hålls säkra. Alla personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning om dataskydd. Personliga information sparas för detta ändamål så länge användaren vill behålla Guiding Guest-tjänsten och/eller få vårt nyhetsbrev. Användare kan bestämma sig för att avbryta tjänsten och/eller prenumerationen när som helst, och om det händer upphör vi att behandla dennes uppgifter av ovanstående skäl, slutar skicka ut nyhetsbrev och tar bort personlig information från vårt register.

    HÄR registrerar du dig som Guiding Guest.
    HÄR avregistrerar du dig som Guiding Guest.


     

  • NYTESTAT: Noma, Köpenhamn

    NYTESTAT: Noma, Köpenhamn

    NYTESTAT: HAJPEN HÅLLER

    GLOBAL MÄSTARKLASS – 40/98

    NOMA
    Refshalevej 96
    Köpenhamn, Danmark
    noma.dk

    Snacka om press. Att ha utnämnts till världens bästa restaurang tre gånger, och sedan stänga för att utlova en ännu bättre krog. Men Noma 2.0 levererar.

    Text: Lena Ilkjaer Foto: Jason Loucas

    DET ÄR LITE SOM ETT RACERLOPP där alla förare startar på samma linje. Så växlar en av deltagarna upp, kör ut från stadion, flatskrattar åt reglerna, ger fingret åt klabbet och skapar sig en egen bana. Knaggligare, kurvigare och brantare än de andras, men jäkligt mycket roligare. Det där med mållinjen kan de andra joxa med bäst de vill. För om det är något som präglar Nomas matlagning så är det känslan av att det är vägen fram till målet som är intressant, inte det som väntar därefter. Om finkrogar i allmänhet handlar om att maxa njutningen just nu – carpe diem – så är Nomas kamprop snarare ”panta rei”. Och i en värld där allt flyter är det smartaste (och roligaste) man kan göra att surfa ovanpå vågorna och inte viljelöst låta sig svepas med.


     

White Guide Presentkort