Nu lanserar White Guide tidningen White Magazine

13 mar 2012

PRESSMEDDELANDE 13 mars 2012

WHITE MAGAZINE – för alla som gillar White Guide, men vill veta mer

Idag lanseras White Magazine med allt om det svenska kroglivet

White Magazine är en ny tidning om det spännande svenska kroglivet med alla trender och människor som driver det framåt. Tidningen skapas av redaktionen bakom White Guide i samarbete med Mat & Vänner, en del av Aller Media.

– Det är vår ambition att göra en både underhållande och kunskapsintensiv gastronomisk tidning för proffs och passionerade amatörer, säger Lars Peder Hedberg, ansvarig utgivare och även publicistisk chef på White Guide.  

Den svenska restaurangbranschen är en dynamisk näring med närmare 100 000 anställda och en ökande betydelse för den svenska besöksnäringen. 

– Svenska toppkrogar är omtalade i hela världen idag, säger Hedberg, de är en del av vår kreativa industri och bidrar till att bygga Sveriges nationella varumärke.

White Magazine speglar att restaurangbranschen har blivit en kunskapsbransch och gastronomi en akademisk disciplin. Parallellt har intresset för mat och dryck blivit en folkrörelse och matlagningen en allt viktigare del av underhållningsutbudet, inte minst i tv, som översvämmas av ”kockusåpor”.

– Tidningen ska gå på djupet i trenderna, titta bakom kulisserna på de kända krogarna och komma nära inpå alla de dynamiska personligheter som gör kroglivet idag så spännande, säger Hedberg. 

– Men vi kommer också att odla en populärvetenskaplig journalistik för att vi tror att intresset finns att veta mer och förstå mer.

Nytt är också att de långa recensionerna av Sveriges 35 Mästarklasskrrogar har flyttats över från White Guide-boken till tidningen.

White Magazine ligger ute i tidningshandeln från och med tisdagen den 13 mars.

Fakta om White Magazine
Omfång 116 sidor. Distribution via Tidsam - finns att köpa i Pressbyrån samt övriga viktiga tidningsförsäljningsställen över hela Sverige. Planen är att White Magazine skall utkomma kvartalsvis - nästa gång inför olympiaden i London

Ur innehållet i premiärnumret
• En djupanalys av alla trender runt grytor och bord 2012. 
• Långrecensioner av alla Sveriges mästarklasskrogar.
• Presentation av 80 fun dining-restuaranger för en garanterat skojig kväll. 
• Unikt reportage som presenterar alla duktiga tjejer som via vinkällarna nu tar över matsalarna. 
• Nya rön om rött kött och varför fisk inte ska vara färsk … och mycket mycket mer.

Läs mer på whiteguide.se

För mer info: Thorbjörn Östman White Guide/Mat & Vänner 070-554 68 05.

Läs pressmeddelandet i sin helhet här:

 
Electrolux