Nytt kulturcenter med gastronomiska ambitioner

Nytt kulturcenter med gastronomiska ambitioner

7 maj 2012

KROGNYTT: Bådan och Baggen är restaurangsatsningarna som öppnar i samklang med nytt kulturcenter i Stockholms Skärgård. 

Kulturcentret Artipelag är resultatet äv Björn Jakobsons, grundare av BabyBjörn, dröm om att kombinera Stockholms skärgård med förstklassig kultur och gastronomi. Den 31 maj är det officiell invigning av det nya jättebygget vid Hålludden. Med utsikt över Baggenfjärden kommer det nästan 10 000 kvadratmeter stora huset att stå.

Invändigt ryms en av Sveriges största konsthallar, en konsert-, event-, och studielokal samt konferensrum och två restauranger. Utvändigt ska bryggor och uteserveringar möta gästerna på den totalt 22 hektar stora tomten.

Den förstklassiska gastronomin på restaurangerna Bådan och Baggen ligger i händerna på Restaurang Grodan.

– Köken inspireras av närheten till skärgården. Tanken är att vi ska laga tillräckligt spännande mat för att locka gäster från stan samtidigt som utbudet ska tilltala husets konstintresserande, berättar Fredrik Björlin, kökschef på Artipelag.

På entréplan kommer Bådan att erbjuda en stor buffé samt både varma och kalla rätter likväl som bakverk och kaffe.
På tredje våningen finns Baggen som är Artipelags á la carte-restaurang. Här är ambitionen högre och tillresta likväl som konferensgäster kommer kunna njuta Grodans kokkonst.

Målsättning under Artipelags gröna tak är att skapa en internationell mötesplats för gränsöverstigande konst och kultur med inspirerande aktiviteter och god mat i unik miljö.

Fotnot: Krögarna Leif Henriksson och Mats Broström driver idag Grodan Grev Ture och ansvarar sedan årsskiftet för alla restaurangverksamhet på Bro Hof Slott. 

Electrolux