Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Pressmeddelande: Sveriges Bästa Restauranger korade – White Guide 2013 är här!

4 mar 2013

Närmare 1000 personer jublade när vinnarna presenterades på White Guide Gala i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm idag den 4 mars. På galan korades årets bästa restauranger i olika  kategorier och de största restaurangupplevelserna i landet hyllades. White Guide har bedömt närmare 800 restauranger och 90 barer – av dessa presenteras 507 restauranger och 40 barer i årets upplaga.

Årets bästa restaurang är enligt White Guide 2013 Esperanto, Stockholm. Esperanto vann dessutom servicepriset. Årets Matupplevelse finns i Skåne, på Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås. Årets Bar heter Bhoga finns i Göteborg. Bhoga vann dessutom priset som Årets Stjärnskott och Årets Fyrfota Gastronomi. Det nya priset Årets Maritima Gastronomi  gick till F12 i Stockholm

Citat

– Den svenska gastronomin växer på alla breddar – av de 507 restaurangerna i årets upplaga av White Guide är hela 93 nya och av dem är 72 helt nya restauranger och de övriga gör en comeback. Samtidigt har antalet restaurangerna som presterar på God Klass och Mycket God Klass ökat med hela 30 procent, förklarar Mikael Mölstad, en av grundarna av White Guide.

– I år har vi fått fler mästarklasskrogar än nånsin tidigare i Sverige. Ändå är den största dynamiken ett trappsteg ner – på det vi kallar gastro-bistroer: restauranger som lagar strålande mat på riktigt bra råvaror i en mer informell tappning. Det visar att den nya dynamiska matkulturen utvecklas på djupet och bredden, inte bara i spetsen, säger Lars Peder Hedberg, ansvarig utgivare för nya tidningen White PAPER och en av grundarna av White Guide.

– Intresset och kunskapen kring mat och dryck har ökat dramatiskt under senare år. Nya media har möjliggjort en ”folkets journalistik” i form av twitterflöden, facebooksidor och bloggar, som starkt konkurrerar med traditionella media om såväl uppmärksamhet, opinionsbildning som kunskapsspridning. White Guide i tryckt och elektronisk form är ett självklart ”uppslagsverk” när Du behöver veta det mesta och det bästa om kroglivet i Sverige, säger Thorbjörn Östman, en av delägarna i White Guide.

– Den svenska gastronomiska scenen är sprängfylld med häftiga upplevelser och utvecklingen håller fortfarande turbofart. I proffsköken jonglerar kockarna med kompetent råvarufokus och i vinlistorna hittar vi massor av härligt egensinniga urval. Spännande krogkoncept duggar tätt och nya matstilar mejslas ut ideligen. Dynamiken och den kreativa farten producerar så många attraktiva upplevelser att det blir svårt att välja, säger Mats Hanzon, en av grundarna av White Guide.

Läs pressmeddelandet i sin helhet här:

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..