Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Street Szene

Street Szene

6 sep 2014

Precis som hos oss så har food trucks och små hål i väggen blivit allt mer omtalade. Matintresset har trängt ner på gatunivå och inget kan vara mer spännande än en kväll på Street Food Thursday eller jakten på stans bästa Döner.
      I Markthalle Neun i Kreuzberg är det Street Food Thursday varje vecka från kl 17. Redan efter en kvart är det byst med folk. En del står på asfalten och käkar, en del sitter i trappor, några på lätt vingliga bänkar och andra har fått mer ordnade platser. Härlig stämning, livligt sorl, fantastiskt utbud. Fish and chips, ostspecialiteter, burgers, tacos, dumplings, wurst, piroger, prime ribs, ceviche. You name it. Kreativiteten flödar varje torsdag, liksom hantverksölen och naturvinerna. Fredag, lördag är det veckomarknad från 10 till 18. Är detta kanske en av världens mest kända korvmojar? Konnopke’s gula kiosk under en av stans häftigaste järnvägsbroar är så mycket Berlin som det går att bli. Rått och grått men så läckert urbant. Och korven? Ja, det är förstås currywursten som är berömd. Hur de nu gör den där ketchupen som är på. Det finns godare korvar. Även här. Förlåt.

Två köer som tävlar om att vara längst! Den ena slingrar sig från Mustafas Gemüse Kebab och de flesta verkar komma för en döner stuffad med spettad kyckling och grillade grönsaker. Den andra väntar otåligt på en currywurst hos Kreuzbergs mesta korvhandlare Curry 36. Vilken som var längst? Mustafas… Kolla bara webbplatsen så förstår ni.
Vietnamesisk sandwich! Cô cô Bánh Mì heter stället i Mitte som gjort sig känt för läckra franska baguetter med vietnamesiskt innehåll, ett fusions- och food truck-tema som blivit superpopulärt
världen över, här i trendig tolkning.

Markthalle Neun
Eisenbahnstrasse 42-43, Kreuzberg. Tel +49 30 577 094 661. www.markthalleneun.de
Konnopke’s Imbiss
Schönhauser Allee, 44A, Prenzlauer Berg. Tel +49 30 442 77 65. www.konnopke-imbiss.de
Mustafas Gemüse Kebab
Mehringdamm 32, Kreuzberg. www.mustafas.de
Curry 36
Mehringdamm 36, Kreuzberg. www.curry36.de
Cô Cô Bánh Mì
Rosenthalerstrasse 2, Mitte. Tel +49 30 246 305 95. www.co-co.net

Tillbaka

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..