Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

SVERIGES BÄSTA BARER 2019 – NORRA SVERIGE

SVERIGES BÄSTA BARER 2019 – NORRA SVERIGE
3 dec 2018

SVERIGES BÄSTA BARER – NORRA SVERIGE

Bild: Svartklubb by Fäviken

Listan är sorterad efter stad och bokstavsordning.

–––––––––––––––––––

BAR CG

GOD NIVÅ
62 /  Dryck 27
Storgatan 11, 972 38 Luleå
0920-20 07 02
restaurangcg.se/baren

Där allt är möjligt
På CG Bar är det en avslappnad stämning. Här trivs alla, oavsett man är här för en fördrink, med ett kompisgäng eller kanske har ett affärsmöte. Lokalen är trivsam och varm precis som CG Restaurang som ligger alldeles bredvid. Kommer du lite tidigare på kvällen så ta gärna något att äta från den lilla, men välkomponerade menyn. Finns möjligheten så välj gärna en torsdag – då är det Gastrotorsdag på baren. Kockarna låter fantasin flöda och det dukas upp många spännande rätter. Utbudet på vin är stort och varierat och det mesta finns på glas. Här serveras både moderna skapelser och klassiska drinkar – våga också ge bartendern fria händer för en drink, du kommer inte att bli besviken.

–––––––––––––––––––

JULIETTE Fab!

MYCKET GOD NIVÅ
75 / Dryck 29
Rådhustorget, 903 26 Umeå
090-70 60 50
rexumea.com

En pärla att återvända till
Välkommen till 1920-talet! Föreställ dig det uppsluppna och levnadsglada Europa efter första världskriget, medaljongtapeter, palmer på piedestaler och soft jazz. Det är inte längre bara en nostalgisk dröm utan högst verkligt på Juliette, mitt i nöjespalatset Rex. Tidsandan är återspeglad på ett alldeles enastående – och exklusivt – sätt. I skinnsoffan som löper längs hela långväggen i stora salongen trivs Umeås unga och medvetna klientel på helgerna. Det som serveras i form av dryck och mat gör oss lika lyckliga. Låt personalen rekommendera en riktigt god cocktail om du har svårt att välja, de brukar ringa in önskemålen riktigt bra. Många rätter på menyn gör också att du kan tillbringa hela kvällen här, även om tanken är att du ska kunna rotera mellan husets brasserie och ölkällare.

OPEN/CLOSED Fwd!

EXCEPTIONELL NIVÅ
79 / Dryck 34
Storgatan 44, 903 26 Umeå
090-780 03 03
duaumea.se/openclosed/

Drinkar med historia
First in, first served gäller när den lilla delikatessbutiken Duå stänger för dagen och samtidigt öppnar en hidden boutique bar. De till synes provisoriska borden fylls snabbt med en blandad skara besökare och lika kvickt infinner sig en uppslupen stämning. För den oinvigde kan det tyckas som om alla känner alla vid första anblicken. Sedan starten har drygt 400 olika drinkar blandats här, alla med sin egen specifika berättelse och med ett tema som regelbundet byts ut. I drinkarna samsas såväl Västerbottensost som norrländsk gin eller sockerlag av bär och frukter. Med passion lyfter personalen in storyn i drinken och gör den till en del av ingredienserna. Lägg till kreativitet och kärlek till råvarorna så får du en barupplevelse utöver det vanliga – absolut inget man bör missa vid ett besök i Umeå!

–––––––––––––––––––

SVARTKLUBB BY FÄVIKEN Fwd! Fun!

GLOBAL EXCEPTIONELL NIVÅ
86 / Dryck 38
Torggränd 2, 837 52 Åre
0647-500 23
svartklubbare.se

Jämtländsk cocktailprecision
Cocktails i säsong med råvaror hämtade runt knuten – ett i-tiden-koncept som knappast blir ambitiösare och seriösare än här. Men så är också Fäviken avsändare, med skicklige bartendern Hampus Thunholm i spetsen. Baren ligger i ett litet hål i väggen, strax nedanför bergbanan och här är det aktivitet från tidig morgon till sen natt. Till sin verkliga rätt kommer Svartklubben när middagssittningen närmar sig slutet. Då höjs musiken och baren får bre ut sig. Cocktaillistan ändras efter säsong och oavsett om det är fermenterad morot eller en näve skog som utgör huvudingrediens är varje glas ett detaljerat precisionsarbete. Här bjuds ingen bartendershow, istället åker vågen fram och de förpreparerade ingredienserna vägs nogsamt upp. Resultatet är alltid lika slående vackert, som gott, välbalanserat och precist. Och givetvis vore de förbjudna att förtäras utan sitt tilltänkta tilltugg.

–––––––––––––––––––

LAGERBAREN Fun!

GOD NIVÅ
61 / Dryck 24
Prästgatan 44, 831 33 Östersund
063-10 15 75svartklubbare.se
jazzkoket.se/new-index

Kul, röjigt och charmigt
Känslan är en lite hemlig bar på en bakgård korsat med hemmafest hos någon som byggt om sitt garage till bar där alla får hälsa på. Hen har en urtrevlig kompis som är bra på drinkar och en som spelar vinyl högt men njutbart. Yngre gänget i soffan har förfest som troligen aldrig tar slut, andra stannar till för en bärs på vägen. Inkörsportarna är nu entré och fönster mot innergården, sommartid gräddas pizza under bar himmel och kulörta lampor. Vintertid enkla tilltugg, är du hungrig får du knalla över till Jazzköket. Drinkarna har lokal prägel av rönnbär och hjortron med tydliga smaker. Negronin är ”skamlöst stulen” från en betydligt mer känd krog i länet, här mer rustik men fortfarande god. Alkoholfritt med härligt bett och syra, hantverksöl från när och fjärran. Kolla hemsidan för öppettider.

Fler recensioner HÄR

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..