Tempoökning på F/L

Tempoökning på F/L

14 jun 2012

KROGNYTT: Björn Frantzén och Daniel Lindeberg skruvar upp redan ambitiösa ambitioner med nytt kök och fler kockar.

Trots semester för det hårt arbetande teamet på Frantzén/Lindeberg råder i sommar full aktivitet i restaurangens köket. En ”Kitchen Upgade” med budskapet att ”skruva upp ambitionerna ytterligare” står för dörren. 

– Som kock känns det nästan overkligt. Det är en dröm att få laga mat under dessa nya förutsättningar, säger Björn Frantzén.

De nya förutsättningarna innebär ett nytt kök med konditori, rotisserie, öppen grill, rökugn samt tork- och köttkyl. Dessutom ska de levande havskräftorna få ett eget akvarium.

Större köksytor möjliggör också fler kockar och krögarna kommer till sensommaren anställa ytterligare tre, vilket ger ett köksteam på totalt elva personer. Det nya köket är dock på bekostnad av åtta gästplatser, eftersom det byggs i den angränsande lilla matsalen och vinkällaren. Som en liten kompensation öppnar restaurangen i höst upp för lördagsluncher.

– Planerna har funnits en längre tid, men det är först nu som vi tagit oss tid till förändringsarbetet i praktiken, fortsätter Björn Frantzén.

De uppskruvade ambitionerna är en direkt följd av den fina utmärkelsen och 20:e platsen på listan ”The World’s 50 Best Restaurants”.

– Jag har ett favorituttryck som gällt under de år vi har haft öppet. Jag säger det igen – nu kör vi, av slutar Björn Frantzén.

Ombyggnaden beräknas pågår mellan den 14 juli och 16 augusti.

Electrolux Ostogram