Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
The Cube skapar storslagna matupplevelser på Operans tak

The Cube skapar storslagna matupplevelser på Operans tak

20 jul 2012

Electrolux restaurangkoncept The Cube har landat i Stockholm på taket till Kungliga Operan. Fem svenska superkockar och två utländska bjuder på matshower på hög nivå.

Det ser overkligt ut. Men däruppe på Operans tak, mittför Kungliga Slottet, står verkligen en stål och glaskub i tydlig kontrast mot den klassiska arkitekturen. Ett mindre kök, en matsal, en terrass och en toalett – det är allt.
Utsikten är obetalbar med Nationalmuseum och Grand Hotel till vänster och Slottet till höger. Mycket stiligare än här blir inte Stockholm på sommaren.

Det finns två The Cube som turnerar runt i Världen. Den andra står just nu i London uppe på Royal Festival Hall under sommar-OS. Stockholmskuben ska finnas kvar fram till den 17 oktober.
De arton platser har hittills varit uppbokade både för lunch och middag. De tre första veckorna i juli stod Årets Kock Klas Lindberg bakom Electrolux-maskinerna. Han bjöd på en underhållande show med bland annat pinfärska havskräftor direkt ur stekpannan. Hans vinnarrätt från Årets Kocktävlingen – hällstekt biff med nordisk hetta och rökt märgsmör – fanns naturligtvis också på menyn.

Här är alla tider för de olika kockarna:
2-22 juli  – Klas Lindberg (Årets Kock 2012)
23-29 juli – Chef Sat Bains (Restaurang Sat Bains with Rooms i Nottingham)
10-19 augusti, 14-27 september – Johan Jureskog (Restaurang AG och Rolfs Kök)
5-7 september, 9-13 september, 28 september-17 oktober – Magnus Ek (Oaxen)
20-26 augusti – Mathias Dahlgren (Matbaren och Matsalen, Grand Hôtel)
27 augusti-4 september, 8 september – Stefano Catenacci (Operakällaren)
(Den andra utländske kocken Bruno Oger, från Majestic Hotel i Cannes, har redan haft sin föreställning.)

All information finns på:
http://www.electrolux.se/Cube/Stockholm/

 

Fler krognyheter

 • Sveriges 100 bästa sommarkrogar

  Sveriges 100 bästa sommarkrogar

  WHITE GUIDE: På väg ut i sommarsverige? Låt White Guide guida dig till landets och sommarens bästa krogupplevelser.

  Bryggservering med havet som granne, pinfärsk fisk, skaldjursplatåer, grillbuffér, nyskördade primörer och svala sommarviner. Detta, och mycket mer, finns att njuta i hela landet. Nedan har vi listat våra hundra bästa sommarfavoriter. Restaurangerna är uppdelade på landskap och sorterade i bokstavsordningKlicka på varje krognamn för att läsa om den. 

  Registrera dig som Guiding Guest och du får tillgång till kompletta recensioner och poäng. restauranger finns också tillgängliga i White Guide App. Guiden kan också köpas som bok HÄR.

  Glad sommar,

  Önskar White Guide-redaktionen


   

 • Stor konceptrestaurang öppnar i Uppsala

  Stor konceptrestaurang öppnar i Uppsala

  KROGNYTT UPPSALA: Inom kort kommer restauranggäster i Uppsala att kunna välja mellan spansk, amerikansk och argentinsk mat under ett och samma tak. Det när teamet bakom Villa Anna öppnar sin nya konceptrestaurangen La Parilla.

  Krögartrion Rafael Löfstedt, Markus E. Arkevid och Linn Arkevid, som även driver Villa Anna, öppnar snart en nytt på Vaksalagatan i Uppsala. Krogen kommer att heta La Parilla, och även om det mesta i nuläget är hemlig, kan trion avslöja att inspirationen bakom maten hämtas i New York, Mendoza och spanska matmekkat San Sebastian.

  – Det kommer bli en urban och folklig mötesplats med mycket storstadskänsla. Det folkliga "urban deli" från New York, grillkulturen från Mendoza och pintxos, tapas och tilltugg från San Sebastian, säger Rafael Löfstedt till Uppsala Nya Tidning.


   

 • Het pop up när stockholmskrog gästar Österlen

  Het pop up när stockholmskrog gästar Österlen

  KROGNYTT ÖSTERLEN: I sommar går det hett till då restaurang Svartengrens slår sina påsar samman med Söderberg & Sara för en kväll i eldens tecken. Den 18 juli serveras en avsmakningsmeny om 9 rätter.

  Pop up-restaurangen har döpts till Eld, Kött & Kärlek och menyn kommer att ha en tydlig koppling till grill, eld och rök. Och det blir svårt att fuska då det inte finns någon el i orangeriet där middagen serveras. Till detta bjuds ett naturligt vinpaket med fokus på italienskt & franskt.

  Kvällen sker i samarbete med Wine Trade och kostar 995 kronor för mat samt 595 kronor för vin.


   

 • NYTESTAT: Eatery Social Taqueria, Malmö

  NYTESTAT: Eatery Social Taqueria, Malmö

  NYTESTAT: Mexikansk berg och dalbana

  "’Mucho mas que una taqueria’ proklamerar Marcus Samuelsson-signerade Eatery Social i bottenvåningen på Malmös nyöppnade Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Äkta mexikansk mat är en het trend över hela världen just nu, och tanken här är enligt restaurangens hemsida att ”transportera människor i Malmö till gatorna i Mexico, New York och LA”. Det går sådär...."

  Var?
  Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö
  eaterysocial.se

  Mer om Eatery Social Taqueria HÄR

  Läs hela recensionen, komplett med poäng, i betalversionen av White Guide restaurangapp. Du hittar den under "Mina Guider" och "Nytestat" i appmenyn.


   

 • Crispy Pizza Bistro satsar på ekologiska och svenska råvaror

  Crispy Pizza Bistro satsar på ekologiska och svenska råvaror

  KROGNYTT STHLM: På Upplandsgatan 45 serveras finpizza. Crispy Pizza Bistro drivs av kocken Henrik Salén som efter tio år i Australien bestämt sig för att ta finpizzan till Stockholm.

  Efterfrågan på lite finare pizza med moderna toppings och ett kvalitativt råvarutänk? Ja – just det behovet tyckte sig Henrik Salén se i hjärtat av Vasastan. Hemkommen från Australien, där han startat upp tre restauranger som specialiserat sig på just finpizza, bestämde han sig för att flytta hem – och ta konceptet till Sverige.

  – Hos oss kan man förvänta sig en hög andel svenska och ekologiska råvaror, unika toppings, och tunna, krispiga pizzor, berättar Henrik och förklarar vidare:


   

 • Jorden runt-tema under åtta söndagar på Svartengrens

  Jorden runt-tema under åtta söndagar på Svartengrens

  KROGNYTT STHLM: Med start i maj och fram till slutet av juni äger temakvällar rum restaurang Svartengrens i Vasastan. Genom att inspireras av åtta äventyrare bjuder man sina gäster på en resa runt jorden.

  Restaurang SvartengrensTulegatan 24 fortsätter konceptet ”Jorden runt på åtta söndagar” som man inledde i våras. Inspirerade av Jules Verne litterära klassiker, kommer man under åtta söndagar att utforma koncept efter olika teman. Under vårens omgång var temat åtta städer, denna gång har turen kommit till åtta äventyrare. Under de olika temakvällarna kommer både drinklistan och menyn att formas efter den aktuella äventyraren.

  Startskottet gick den 3 maj då Svartengrens inledde temat med mexikanska äventyraren Ignacio Zaragoza. Kommande söndag, den 14 juni, har turen kommit till kubanen Ponce de Leon. Under kvällen kommer Svartengrens i samarbete med inbjudna gäster att duka upp med passande dryck, mat och musik.


   

 • Rod Pérez ny köksmästare på Ekstedt

  Rod Pérez ny köksmästare på Ekstedt

  KROGNYTT STHLM: Ekstedt gör ny topprekrytering – från augusti är Rodrigo "Rod" Pérez, senast från Esperanto, ny köksmästare. "Ett nytt kapitel för Ekstedt" berättar Niklas Ekstedt. 

  Sedan restaurang Ekstedt öppnade på Humlegårdsgatan år 2011 har köksmästaren Gustav Otterberg varit en stor bidragande faktor till restaurangens många framgångar. Däribland en stjärna Guide Micheln samt den internationella mästarklass-stämpeln i White Guide. När Gustav Otterberg nu valt att gå vidare har Niklas Ekstedt rekryterat Rod Pérez – senast från Esperantodär han arbetat både som köksmästare och restaurangchef.

  – Jag ville ha någon med erfarenhet av asiatisk matlagning men som har sina rötter i nordisk gastronomi och som kan ta Ekstedt till en ny nivå. Den stora utmaningen för oss är att konkurrensen hårdnar när alla restauranger bara blir bättre och bättre. Vi vill vara med och leda utvecklingen och här tror jag att Rod blir en stor tillgång, berättar Niklas Ekstedt för White Guide.


   

 • Isabell Seger tar Italien till Helsingborg

  Isabell Seger tar Italien till Helsingborg

  KROGNYTT HELSINGBORG. Isabell Seger, kvinnan bakom prisade restaurang Fridas, öppnade i fredags dörrarna till sin andra krog i Helsingborg. På nya Bonasera, med hjärtat i Italien, går det bra att såväl få med sig en hämtpizza som att slå sig ner i matsalen för en femrätters Chef’s Choice.

  Bonasera drivs precis som Fridas av Isabell Seger tillsammans med Claes Isaksen. Souschefen Johan Sjöberg ansvarar för maten. På Bonasera kommer de italienska råvarorna att få ta plats, men inte utan att bli hemmablind, vilket exemplifieras av att Isabell Seger står med skånsk sparris i näven när vi ringer upp.

  – Jag vill såklart sätta min prägel på maten genom höga smaker. Det kan bli en fin italiensk carpaccio eller tartar, med något spännande tillbehör härifrån, säger hon.


   

 • Restaurang EAT öppnar Sveriges första BAO-restaurang

  Restaurang EAT öppnar Sveriges första BAO-restaurang

  KROGNYTT STHLM: I dagarna inleds EATs nya satsning EAT BAO. På terrassen på Jakobsbergsgatan 15 serveras nu Gua Baos och milkshakes.

  Baos har sitt ursprung från Taiwan och består av ångkokta bröd som serveras med olika fyllning och asiatiska smaker. Konceptet har gjorts världskänt av New York-baserade kocken David Chang och hans restaurang Momofuku.

  – EAT har länge haft baos på menyn men nu tycker vi det är dags för Stockholm att ha ett renodlat bao-ställe, därför öppnar vi nu EAT BAO. Vi ser det här som ett asiatiskt Shake Shack med baos i stället för hamburgare och med asiatiska smaker i våra shakes, säger Henrik Norström, kreativ ledare på Restaurang EAT som även driver Lux Dag för Dag och B.A.R.


   

 • NYTESTAT: Bouchon, Malmö

  NYTESTAT: Bouchon, Malmö

  NYTESTAT: Franskt "by the book" på nya Bouchon

  "På 1600- och 1700-talet var det flätade buntar av halmstrån – bouchons – som visade vägen till de enklare krogarna i Lyon. Nu, 400 år senare har Sverige fått sitt första egna Bouchon..."

  Var?
  Andréelundsvägen 5, Malmö
  bouchon.se

  Läs hela recensionen, komplett med poäng, i betalversionen av White Guide restaurangapp. Du hittar den under "Mina Guider" och "Nytestat" i appmenyn.

  I White Guide App kommer vi regelbundet att testa nyöppnade restauranger. Dessa kommer senare att testas om för nästa utgåva av White Guide.

  White Guide App finns att ladda ner både för iPhone och Android.


   

White Guide Presentkort WHITE GUIDE GALA FILM 2015