Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
Tjoget – en upplevelse i tre delar

Tjoget – en upplevelse i tre delar

14 sep 2012

KROGNYTT: Misstag är charmigt – speciellt om de blandas med det elektriskt franska och urbana New York, så beskriver krögare Mathias Krigh, utseendet och känslan på den nyöppnade och tredelade handelsplatsen Tjoget.

Stockholm har fått ett nytt krogmecka, en handelsplats där hantverket står i fokus. På Hornbruksgatan 24 erbjuder Tjoget en helhetslösning i tre delar:

Restaurang Linje 10, med rötterna i södra Europa där kontinental mat serveras i en bar, matsal och chambre separéer. I rummet intill ligger patisseriet Bisou Bisou med egna bakverk och många olika champagner. Slutligen står Tjogets barberare på Roy & Son redo med traditionella rakningar och klippningar på menyn.

– Det som binder samman de tre delarna är fokus på hantverket. Våra verksamheter möts under samma tak, men besvarar olika agendor och ambitionen är erbjuda en unik produkt med internationell känsla, förklarar Mathias Krigh och fortsätter:

– Vi öppnar tidigt på morgonen och stänger sent på natten. Bakverk och champagne i Bisou Bisou, klippning eller rakning ackompanjerat med dry martini från drinkvagnen hos Roy & Son, som övergår i fler drinkar, vin, middag och fest på Linje Tio.

Tjoget drivs av Mathias Krigh, Linje Tio av Joel Söderbäck och Andreas Bergman, Roy & Son av Peter Mannerstål och slutligen Bisou Bisou av Yukiko Koide.

Öppettider under september mån-fre 11-01 och lördag 12-01, från och med oktober mån-ons 11-01, tor-lör 11-02 och söndag 12-01.

För mer information besök tjoget.com

Fler krognyheter hittar du här:

 

 

Fler krognyheter

 • Söder får ny vinbar

  Söder får ny vinbar

  KROGNYTT STHLM: Nyligen såg hotellkonceptet NoFo Hotell dagens ljus. Förutom hotellverksamheten vill ägarna skapa en modern vinbar med fokus att skapa överraskande kombinationer mellan mat och vin.

  I början av juni öppnade NoFo Hotell på en innergård strax norr om Folkungagatan. Tanken är att skapa ett hotell med en modern vinbar där ägarna Marie och Glenn Tammemägi delar sina samlade intryck från resor världen över. Samt att skapa en plats för nya intryck i en eklektisk miljö.

  Den nya vinbaren kommer att servera gaffelmat och ambitionen är att alla rätter ska ha en naturlig koppling till drycken. Maten blir en sorts svensk tapas och varje rätt får en matchning i en passande dryck.

  – Vi lyfter fram de svenska smakerna. Istället för att utgå från vinländernas gastronomi så arbetar vi med svenska maträtter i mötet med vinet, berättar Erik Lindström, sommelier på NoFo Vinbar.


   

 • Sveriges 100 bästa sommarkrogar

  Sveriges 100 bästa sommarkrogar

  WHITE GUIDE: På väg ut i sommarsverige? Låt White Guide guida dig till landets och sommarens bästa krogupplevelser.

  Bryggservering med havet som granne, pinfärsk fisk, skaldjursplatåer, grillbuffér, nyskördade primörer och svala sommarviner. Detta, och mycket mer, finns att njuta i hela landet. Nedan har vi listat våra hundra bästa sommarfavoriter. Restaurangerna är uppdelade på landskap och sorterade i bokstavsordningKlicka på varje krognamn för att läsa om den. 

  Registrera dig som Guiding Guest och du får tillgång till kompletta recensioner och poäng. restauranger finns också tillgängliga i White Guide App. Guiden kan också köpas som bok HÄR.

  Glad sommar,

  Önskar White Guide-redaktionen


   

 • Stor konceptrestaurang öppnar i Uppsala

  Stor konceptrestaurang öppnar i Uppsala

  KROGNYTT UPPSALA: Inom kort kommer restauranggäster i Uppsala att kunna välja mellan spansk, amerikansk och argentinsk mat under ett och samma tak. Det när teamet bakom Villa Anna öppnar sin nya konceptrestaurangen La Parilla.

  Krögartrion Rafael Löfstedt, Markus E. Arkevid och Linn Arkevid, som även driver Villa Anna, öppnar snart en nytt på Vaksalagatan i Uppsala. Krogen kommer att heta La Parilla, och även om det mesta i nuläget är hemlig, kan trion avslöja att inspirationen bakom maten hämtas i New York, Mendoza och spanska matmekkat San Sebastian.

  – Det kommer bli en urban och folklig mötesplats med mycket storstadskänsla. Det folkliga "urban deli" från New York, grillkulturen från Mendoza och pintxos, tapas och tilltugg från San Sebastian, säger Rafael Löfstedt till Uppsala Nya Tidning.


   

 • Het pop up när stockholmskrog gästar Österlen

  Het pop up när stockholmskrog gästar Österlen

  KROGNYTT ÖSTERLEN: I sommar går det hett till då restaurang Svartengrens slår sina påsar samman med Söderberg & Sara för en kväll i eldens tecken. Den 18 juli serveras en avsmakningsmeny om 9 rätter.

  Pop up-restaurangen har döpts till Eld, Kött & Kärlek och menyn kommer att ha en tydlig koppling till grill, eld och rök. Och det blir svårt att fuska då det inte finns någon el i orangeriet där middagen serveras. Till detta bjuds ett naturligt vinpaket med fokus på italienskt & franskt.

  Kvällen sker i samarbete med Wine Trade och kostar 995 kronor för mat samt 595 kronor för vin.


   

 • NYTESTAT: Eatery Social Taqueria, Malmö

  NYTESTAT: Eatery Social Taqueria, Malmö

  NYTESTAT: Mexikansk berg och dalbana

  "’Mucho mas que una taqueria’ proklamerar Marcus Samuelsson-signerade Eatery Social i bottenvåningen på Malmös nyöppnade Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Äkta mexikansk mat är en het trend över hela världen just nu, och tanken här är enligt restaurangens hemsida att ”transportera människor i Malmö till gatorna i Mexico, New York och LA”. Det går sådär...."

  Var?
  Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö
  eaterysocial.se

  Mer om Eatery Social Taqueria HÄR

  Läs hela recensionen, komplett med poäng, i betalversionen av White Guide restaurangapp. Du hittar den under "Mina Guider" och "Nytestat" i appmenyn.


   

 • Crispy Pizza Bistro satsar på ekologiska och svenska råvaror

  Crispy Pizza Bistro satsar på ekologiska och svenska råvaror

  KROGNYTT STHLM: På Upplandsgatan 45 serveras finpizza. Crispy Pizza Bistro drivs av kocken Henrik Salén som efter tio år i Australien bestämt sig för att ta finpizzan till Stockholm.

  Efterfrågan på lite finare pizza med moderna toppings och ett kvalitativt råvarutänk? Ja – just det behovet tyckte sig Henrik Salén se i hjärtat av Vasastan. Hemkommen från Australien, där han startat upp tre restauranger som specialiserat sig på just finpizza, bestämde han sig för att flytta hem – och ta konceptet till Sverige.

  – Hos oss kan man förvänta sig en hög andel svenska och ekologiska råvaror, unika toppings, och tunna, krispiga pizzor, berättar Henrik och förklarar vidare:


   

 • Jorden runt-tema under åtta söndagar på Svartengrens

  Jorden runt-tema under åtta söndagar på Svartengrens

  KROGNYTT STHLM: Med start i maj och fram till slutet av juni äger temakvällar rum restaurang Svartengrens i Vasastan. Genom att inspireras av åtta äventyrare bjuder man sina gäster på en resa runt jorden.

  Restaurang SvartengrensTulegatan 24 fortsätter konceptet ”Jorden runt på åtta söndagar” som man inledde i våras. Inspirerade av Jules Verne litterära klassiker, kommer man under åtta söndagar att utforma koncept efter olika teman. Under vårens omgång var temat åtta städer, denna gång har turen kommit till åtta äventyrare. Under de olika temakvällarna kommer både drinklistan och menyn att formas efter den aktuella äventyraren.

  Startskottet gick den 3 maj då Svartengrens inledde temat med mexikanska äventyraren Ignacio Zaragoza. Kommande söndag, den 14 juni, har turen kommit till kubanen Ponce de Leon. Under kvällen kommer Svartengrens i samarbete med inbjudna gäster att duka upp med passande dryck, mat och musik.


   

 • Rod Pérez ny köksmästare på Ekstedt

  Rod Pérez ny köksmästare på Ekstedt

  KROGNYTT STHLM: Ekstedt gör ny topprekrytering – från augusti är Rodrigo "Rod" Pérez, senast från Esperanto, ny köksmästare. "Ett nytt kapitel för Ekstedt" berättar Niklas Ekstedt. 

  Sedan restaurang Ekstedt öppnade på Humlegårdsgatan år 2011 har köksmästaren Gustav Otterberg varit en stor bidragande faktor till restaurangens många framgångar. Däribland en stjärna Guide Micheln samt den internationella mästarklass-stämpeln i White Guide. När Gustav Otterberg nu valt att gå vidare har Niklas Ekstedt rekryterat Rod Pérez – senast från Esperantodär han arbetat både som köksmästare och restaurangchef.

  – Jag ville ha någon med erfarenhet av asiatisk matlagning men som har sina rötter i nordisk gastronomi och som kan ta Ekstedt till en ny nivå. Den stora utmaningen för oss är att konkurrensen hårdnar när alla restauranger bara blir bättre och bättre. Vi vill vara med och leda utvecklingen och här tror jag att Rod blir en stor tillgång, berättar Niklas Ekstedt för White Guide.


   

 • Isabell Seger tar Italien till Helsingborg

  Isabell Seger tar Italien till Helsingborg

  KROGNYTT HELSINGBORG. Isabell Seger, kvinnan bakom prisade restaurang Fridas, öppnade i fredags dörrarna till sin andra krog i Helsingborg. På nya Bonasera, med hjärtat i Italien, går det bra att såväl få med sig en hämtpizza som att slå sig ner i matsalen för en femrätters Chef’s Choice.

  Bonasera drivs precis som Fridas av Isabell Seger tillsammans med Claes Isaksen. Souschefen Johan Sjöberg ansvarar för maten. På Bonasera kommer de italienska råvarorna att få ta plats, men inte utan att bli hemmablind, vilket exemplifieras av att Isabell Seger står med skånsk sparris i näven när vi ringer upp.

  – Jag vill såklart sätta min prägel på maten genom höga smaker. Det kan bli en fin italiensk carpaccio eller tartar, med något spännande tillbehör härifrån, säger hon.


   

 • Restaurang EAT öppnar Sveriges första BAO-restaurang

  Restaurang EAT öppnar Sveriges första BAO-restaurang

  KROGNYTT STHLM: I dagarna inleds EATs nya satsning EAT BAO. På terrassen på Jakobsbergsgatan 15 serveras nu Gua Baos och milkshakes.

  Baos har sitt ursprung från Taiwan och består av ångkokta bröd som serveras med olika fyllning och asiatiska smaker. Konceptet har gjorts världskänt av New York-baserade kocken David Chang och hans restaurang Momofuku.

  – EAT har länge haft baos på menyn men nu tycker vi det är dags för Stockholm att ha ett renodlat bao-ställe, därför öppnar vi nu EAT BAO. Vi ser det här som ett asiatiskt Shake Shack med baos i stället för hamburgare och med asiatiska smaker i våra shakes, säger Henrik Norström, kreativ ledare på Restaurang EAT som även driver Lux Dag för Dag och B.A.R.


   

White Guide Presentkort WHITE GUIDE GALA FILM 2015