Registrera dig här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding Guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

Tjoget – en upplevelse i tre delar

Tjoget – en upplevelse i tre delar

14 sep 2012

KROGNYTT: Misstag är charmigt – speciellt om de blandas med det elektriskt franska och urbana New York, så beskriver krögare Mathias Krigh, utseendet och känslan på den nyöppnade och tredelade handelsplatsen Tjoget.

Stockholm har fått ett nytt krogmecka, en handelsplats där hantverket står i fokus. På Hornbruksgatan 24 erbjuder Tjoget en helhetslösning i tre delar:

Restaurang Linje 10, med rötterna i södra Europa där kontinental mat serveras i en bar, matsal och chambre separéer. I rummet intill ligger patisseriet Bisou Bisou med egna bakverk och många olika champagner. Slutligen står Tjogets barberare på Roy & Son redo med traditionella rakningar och klippningar på menyn.

– Det som binder samman de tre delarna är fokus på hantverket. Våra verksamheter möts under samma tak, men besvarar olika agendor och ambitionen är erbjuda en unik produkt med internationell känsla, förklarar Mathias Krigh och fortsätter:

– Vi öppnar tidigt på morgonen och stänger sent på natten. Bakverk och champagne i Bisou Bisou, klippning eller rakning ackompanjerat med dry martini från drinkvagnen hos Roy & Son, som övergår i fler drinkar, vin, middag och fest på Linje Tio.

Tjoget drivs av Mathias Krigh, Linje Tio av Joel Söderbäck och Andreas Bergman, Roy & Son av Peter Mannerstål och slutligen Bisou Bisou av Yukiko Koide.

Öppettider under september mån-fre 11-01 och lördag 12-01, från och med oktober mån-ons 11-01, tor-lör 11-02 och söndag 12-01.

För mer information besök tjoget.com

Fler krognyheter hittar du här:

 

WHITE GUIDE GALA FILM 2015