White Guide Global Gastronomy Award

White Guide Global Gastronomy Award

3 feb 2012

David Chang, Momofuku i New York får White Guide Global Gastronomy Award 2012.

För sjätte året i rad delar White Guide ut det ärofyllda priset White Guide Global Gastronomy Award.
Utmärkelsen går till en internationell matkreatör eller annan gastronomiskt person, som fortfarande är aktiv och som blivit en förebild och inspirationskälla i den samtida gastronomin, också i Skandinavien.

Priset delas ut i samarbete med Electrolux.

2012 år vinnare: David Chang, Momofuku Ssäm bar, ko, noodle bar, Milk bar och Ma Peche, New York.

Juryns motivering: ”För att i en kunskapsbaserad och underhållande neofusion ha skapat en inspirerande koppling mellan här och nu, där och då, med rötterna i storstadens etniska mångfald – en äkta urban terroir”.

David Chang kommer att ta emot sitt pris på White Guide Gala på Grand Hotel i Stockholm den 5 mars 2012. Han kommer också – såsom tidigare Henderson, Redzepi och Passard – att göra ett gästspel hos Mathias Dahlgren samma dag. David Changs filosofi kommer också att presenteras på White Guides stora trendseminarium på Electrolux på förmiddagen den 5 mars.

Tidigare års mottagare av White Guide Global Gastronomy Award:

• 2007 Ferran Adrià, El Bulli, Roses

• 2008: Charlie Trotter, Charlie Trotter’s, Chicago

• 2009: Fergus Henderson, St. John, London

• 2010: René Redzepi, Noma, Köpenhamn

• 2011: Alain Passard, l’Arpège, Paris

Electrolux Ostogram