Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

White Guide premieringar 2012

5 feb 2012

David Chang, Momofuku i New York får White Guide Global Gastronomy Award 2012

För sjätte året i rad delar White Guide ut det ärofyllda priset White Guide Global Gastronomy Award. Utmärkelsen går till en internationell matkreatör eller annan gastronomiskt person, som fortfarande är aktiv och som blivit en förebild och inspirationskälla i den samtida gastronomin, också i Skandinavien.

Priset delas ut i samarbete med Electrolux.

2012 år vinnare: David Chang, Momofuku Ssäm bar, ko, noodle bar, Milk bar och Ma Peche, New York.

Juryns motivering: ”För att i en kunskapsbaserad och underhållande neofusion ha skapat en inspirerande koppling mellan här och nu, där och då, med rötterna i storstadens etniska mångfald – en äkta urban terroir”.

David Chang kommer att ta emot sitt pris på White Guide Gala på Grand Hotel i Stockholm den 5 mars 2012. Han kommer också – såsom tidigare Henderson, Redzepi och Passard – att göra ett gästspel hos Mathias Dahlgren samma dag. David Changs filosofi kommer också att presenteras på White Guides stora trendseminarium på Electrolux på förmiddagen den 5 mars.

Tidigare års mottagare av White Guide Global Gastronomy Award: 2007: Ferran Adrià, El Bulli, Roses • 2008: Charlie Trotter, Charlie Trotter’s, Chicago • 2009: Fergus Henderson, St. John, London • 2010: René Redzepi, Noma, Köpenhamn • 2011: Alain Passard, l’Arpège, Paris

Årets Svenska Gastronomisk Hyllning går till Melker Andersson och Danyel Couet, Grupp F12, Stockholm.

White Guide hyllar Melker Andersson och Danyel Couet för en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning – i samarbete med SHR (Sveriges Hotell och Restaurangföretagare – som snart byter namn till Visita).

Mottagaren(na) ska vara någon/några som under många år utvecklat en tydlig linje i sin gastronomi och därmed bidragit till att väsentligen berika svensk matkultur.

Juryns motivering: ”För att ha varit – och vara – ett tryggt lackmuspapper i tiden, som skickligt samplar i globala trender i både gryta, flaska och matsal och översätta det i håll- bara restaurangkoncept, och inte minst för sina pionjärinsatser för modern fun dining i Sverige.”

Årets Rising Star går till Jacob Holmström, Gastrologik, Stockholm

Med utmärkelsen Rising Star vill White Guide uppmärksamma yngre, intressanta kockar med potential att nå nationell och internationell berömmelse för sina gastronomiska kvaliteter. Priset delas ut i samarbete med San Pellegrino.

Juryns motivering: ”För att inom ramen för det nynordiska köket ha hittat ett eget uttryck med internationell inspiration som i hög grad bygger på att vi också äter med ögat”.

Se pressmeddelandet i sin helhet: 

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..