Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

PAECHU KIMCHI

PAECHU KIMCHI

PAECHU KIMCHI

1 salladskålshuvud
10 klyftor skalad vitlök
4 cm bit skalad ingefära
knappt 2 dl enkel sirap/sockerlag
2 msk salt
1 msk + 1 tsk socker
drygt 1/2 dl sojasås
knappt 2 1/2 dl vatten
knappt 2 1/2 dl kochukaru (koreanska chiliflingor)
5 msk fisksås
2 rågade msk småräkor
6 salladslökar, skurna i 2 1/2 cm bitar
1 medelstor morot, finstrimlad

TILL VIT KIMCHI

1 salladskålshuvud
8 klyftor skalad vitlök
5 cm bit skalad ingefära
drygt 1/2 dl finstrimlad ingefära
knappt 2 dl enkel sirap/sockerlag
2 msk salt
1 msk + 1 tsk socker
drygt 1/2 dl sojasås
drygt 1/2 dl risvinäger
1 liten morot, finstrimlad
3 salladslökar, skurna i 2 1/2 cm bitar

FÖR BÅDA SORTERS KIMCHI

Rensa bort fula eller torra blad från salladskålhuvudet. Klyv det på längden och dela sedan bägge halvor på längden igen. Putsa bort bottenbiten på varje fjärdedel

och skär den på tvären i 5 cm långa bitar. Blanda salladskålen ordentligt med salt och socker i en stor skål. Täck och låt stå i kylen över natten. 

Dag 2: Häll av vätskan som dragits ur kålen.

Paechu kimchi: Kör alla ingredienser utom kål, salladslök och morot i en mixer. När en puré bildats, häll den över kålen, löken och moroten. Rör om med händerna. Se till att varenda grönsaksbit täcks med röd röra.

Vit kimchi: Kör vitlök, ingefärsbit och sirap/sockerlag i en mixer. Blanda sedan röran med återstående ingredienser och häll det hela över salladskålen. Rör noggrant om för hand. Lägg över i en lufttät behållare (eller flera) – en väl rengjord glasburk exempelvis – och förvara i särskilt kimchi-kylskåp i minst en vecka. Konsistensen och smaken kommer att fortsätta förändras för varje vecka som går. Smaka av då och då och notera när den smakar som godast.

 

White Guide Presentkort