Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2018:

Onkel Jean

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenChambre separéeFestvåningParkeringHandikappanpassatVegetariska rätterÖvernattningsmöjligheterVinterkrogMedlem i Visita – Svensk BesöksnäringAmerican Express-ansluten
  • Sälens Högfjällshotell, 780 67 Sälen — Dalarna
  • Tel: 0280-872 00
  • www.hogis.se
  • Priser: varmrätt 185 - 445 kr. Meny 620 - 820 kr.
  • Antal platser: 30
  • Öppet: 21/12-30/4 fr 18, tor-lör, vissa veckor tis-lör, se webb.
  • Krögare: Thommy Backner
  • Köksmästare: Daniel Skoglund
  • Sommelier: Niklas Rydstedt
  • Vägbeskrivning: På Högfjällshotellet i Sälenfjällen. Se vägbeskrivning på karta
  • Presentkort: NEJ - klicka här för en lista på anslutna krogar
Onkel Jean

Höga ambitioner på höga fjället

Högfjällshotellet förser Sälens invånare och turister med något för alla smaker och kronjuvelen i deras helhetskoncept är utan tvekan Onkel Jean. Längst in i den större av hotellets restauranger skruvas volymen ner och ambitionerna upp. Här är borden klädda i golvlånga dukar i den eleganta och intima matsalen med endast ett tiotal runda bord med utsikt över fjällen. Redan under brödserveringen klargörs den höga nivån – en rykande varm, smörfriterad steambun toppad med syrat yoghurtpulver, mumsigt och pirrigt syrligt. Gästen väljer mellan avsmakningsmenyer på fyra eller sju rätter och gör rätt i att låta sommelieren fylla glasen med noggrant utvalda viner från den välfyllda vinkällaren som hotellet förvaltar. Champagne föreslås till den inledande snackstrion – löjrom på krispig svål, dashi med gräslöksmajonnäs och en omåttligt smarrig brioche med ostkräm, tryffel och kycklingskinn. På stora silverbrickor gör maten entré, inburna av servisen som trots att de även tjänstgör i restaurangen utanför både är proffsig, kunnig och uppmärksam. Nästa stopp är Älvdalen där laxen fiskats, serverad med dess rom, lingon och svartrot – upplagt med millimeterprecision. Ett fruktigt sydafrikanskt vin paras till hängmörad siljanko med sötsyrade morötter och en mustig svampblandning, en liten och avskalad men väl sammansatt varmrätt. Jordärtskocksglassen med variation på svarta vinbär är ett perfekt avslut och summering av en elegant, utmärkt avvägd måltidsupplevelse i Onkel Jeans rofyllda oas.

  • Onkel Jean

Hitta hit

61.154666413.2679972

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort