Registrera dig här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding Guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

Ur White Guide 2015:

Restaurang Vålkojan

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenBrunchEnklare mat i bar eller specialavdelningParkeringUteserveringHandikappanpassatVegetariska rätterÖvernattningsmöjligheter

  • Vålkojan 615, 840 91 Vemhån — Härjedalen
  • Tel: 0684-320 41
  • www.valkojan.se
  • Priser: Förrätt 125 - 190 kr, varmrätt 185 - 340 kr, dessert 45 - 150 kr. Meny 299 - 850 kr.
  • Antal platser: 70
  • Öppet: Vinter och sommar dagligen 11.30-16, 18-21. Maj, okt, nov endast efter beställning samt temakvällar. Julbord.
  • Krögare: Karin & Michael Kühne
  • Köksmästare: Michael Kühne
  • Sommelier: Michael Kühne
  • Vägbeskrivning: Väg 84, 50 km norr om Sveg, avtag mot Vemhån, 8 km söder om Vemdalen. Se vägbeskrivning på karta
  • Presentkort: NEJ - klicka här för en lista på anslutna krogar
Restaurang Vålkojan

Den som väntar på något gott...

I den svenska fjällvärlden sprider de vitmålade renhornen ut sig och det ena stället är det andra likt. Det är därför så härligt att kliva in på Vålkojan, en riktig svensk våffelstuga. Inte skandinaviskt stilrent eller vitmålat med inslag av shabby chic. Nej, här är det allmoge, grönmålad panel och enkla trämöbler. Avslappnat, rejält och norrländskt. Vålkojans filosofi är sedan länge att laga mat av det som finns i omgivningarna och redan i menyn varnas vi för att det kan komma att ta tid för maten ska tillagas varsamt. Eftersom vi är mitt i Härjedalen finns gott om goda råvaror med hög kvalitet. Förrätten "lokalt chark" vittnar om det och här får vi smaka på inte mindre än åtta olika charkuterier och dessutom osten Maximus på en skiva levain. Till varmrätt finns dagens husman för en lite enklare måltid, men om man bara kan komma på en anledning att fira så rekommenderas entrecote av ren – den är helt fantastisk med sina följeslagare kolbullen och den gräddkokta grönkålen. Gillar man dessert så bör man ha med det i sin planering redan från början eftersom även de är av det kraftigare slaget. Annars finns ostbrickan med de hemgjorda marmeladerna som bjuder på lite extra sting. Sting i serveringen saknas däremot och mer information om passande drycker utöver det givna vinförslaget är önskvärt. Det är möjligt att vi emellanåt fick vänta en stund på maten men vi upplevde aldrig att vi väntade för länge...

  • Restaurang Vålkojan
  • Restaurang Vålkojan

Hitta hit

62.388461213.9479515

Guiding Guests

klassificering
WHITE GUIDE GALA FILM 2015